Antti Sainion ennätys aidoissa nyt 50,69

Pyrintöläisittäin herkullisin laji  miesten puolella on ehdottomasti 400 metrin aitajuoksu. Seuraennätys vaihtuu viikoittain. Ensin Antti Sainio,18, korjaili seuraennätystä. Sitten viime vuoden Kalevan kisojen hopeamies Jaakko Linnus,20, rutisti alle 52 sekuntia. Pian Jere Haapalainen tempaisi 50,93. Ja sitten eilen (11.7.) rävähti neljännen kerran!

Antti veti hitusen paremmaksi Lahden stadionilla. Aika 50,69 on kovaa valuuttaa jo nuorten EM-kilpailuissakin. Siinä on kova kolmikko ja samassa seurassa.

Antin aika on 18-vuotiaisissa uusi SE. Vuotta vanhemmissa pyrintöläinen nousi Oskari Mörön ohi kakkoseksi. Virtain Jussi Heikkilän junioriennätys on  50,35. Se lienee Antin ja Jeren seuraava tavoite.

Kuka juoksee triosta  alle 50 sekuntia vai kaikki. Kun jokainen heistä on kellottanut sileällä nelosen alle 48 sekunnin ajan, hyvät ovat eväät mausteittakin.

Konsta Kankainen,19, juoksi  kuukauden päivät sitten miesten 110 metrin aidat 14,81. Nuorilla aitakorkeus on 6,7 senttiä matalammalla eli tasan metri.  Konsta metsästi 19-vuotiaiden EM-kilpailujen kisarajaa  eli 14 sekunnin alitusta. Jo alkukesästä raja alittui reilusti, mutta tuuli teki ajasta tilastokelvottoman.

Pyhänä Konsta sitten onnistui  rajan rikkomisessa.  Voittoajaksi kirjattiin 13,92 Lapualla.

Ehkä huikein tulos pyrintöläisittäin tehtiin Ranskassa. Ella Junnilan tekniikka löytyi viikossa ja 192 ylittyi tyylillä.

Nyt pyrintöläisillä on kotimaan kärki naisten pika-aidoissa, korkeudessa, kiekonheitossa sekä seiskaottelussa.  Miesten mainetta pitää seiväsmies Urho Kujanpää.

Naisten ja miesten pm-kilpailut kisaillaan Ikaalisissa. Avauspäivän onnellisin oli eittämättä Vilma Väliharju, joka juoksi aidatun ratakierroksen ajassa 60,06. EM-raja poksahti rikki, joten elokuun alkupäivinä Vilma matkaa Jerusalemiin ainakin Antin, Jeren ja Konstan seurassa.

Nuorten PM-nelimaaottelu kilpaillaan 22-23.7. Oslossa.

Pyrintöläiset  maaottelussa:

Miehet:
400 m: Jere Haapalainen
800 m: Konsta Uuttera
110 m aj.: Konsta Kankainen
400 m aj.: Antti Sainio, Jere Haapalainen
Pituus: Konsta Tynkkynen
Kolmiloikka: Santeri Haapamäki (14,43 viikko sitten Sastamalassa)
4 x 400 m: Jere Haapalainen, Antti Sainio

Naiset:
400 m aj.: Vilma Väliharju