Nuorisourheilu

Kaudella 2017-2018 vuosina 2010-2007 syntyneet harjoittelevat juniorivalmennusryhmissä. 2006-2001 syntyneet harjoittelevat valmennusryhmissä sekä yleisurheiluryhmissä.

Ilmoittautuminen ympärivuotiseen yleisurheiluvalmennukseen.

Valmentajaksi Pyrintöön?
Mikäli valmentaminen ja toimiminen nuorten urheilijoiden parissa kiinnostaa, olethan rohkeasti yhteydessä nuorisovalmennuspäällikköön. Jokaiselle innokkaalle valmentajalle löytyy varmasti tekemistä. Seura vastaa ja tukee valmentajaa hänen koulutuspolussaan.

Pyrintö on valtakunnallisesti tunnettu laadukkaasta juniorivalmennuksesta. Seuran tämän hetken kärkinimet Jarkko Järvenpää, Reetta Hurske, Miia Sillman, Lotta Harala, Jani Koskela, Jaakko Laakso ja Elisa Oksanen ovat aikoinaan aloittaneet yleisurheilun seurassamme nuorisovalmennusiässä.
Urheilu-uransa päättäneitä pyrintöläisiä huippu-urheilijoita ovat mm. Tommi Evilä, Jere Bergius, Tanja Komulainen, Tero Järvenpää ja Jussi Viita.

sukkulaviesti kopio JPG_paino_14_Sinetti-logo_4-v

Sinettiseura

Pyrinnön yleisurheilulla on Valon sinetti, mikä on laatumerkki kasvatuksellisesta ja kaikista lapsista ja nuorista huolehtivasta toiminnasta.

Monipuolista, ympärivuotista toimintaa

Valmennusryhmät ovat ympärivuotisia ja niiden toimintakausi alkaa lokakuussa ja päättyy syyskuun puolessa välissä. Valmennusryhmät ovat ikäryhmittäin ja siten, että saman ikäiset tytöt ja pojat harjoittelevat yhdessä.

8–11-sarjojen ryhmillä on harjoituksia kaksi kertaa viikossa. Perusajatuksena on monipuolinen liikkuminen sekä perusliikunnan huomioiminen. Harjoittelu koostuu juoksemisesta, hyppäämisestä ja heittämisestä sekä näiden perusliikkeiden yhdistelystä ja muuntelusta.

Jokaisella ryhmällä on 1–2 vastuuvalmentajaa, jotka vastaavat ryhmän toiminnan organisoinnista. Ryhmän koosta riippuen mukana on 2–3 apuvalmentajaa, jotka ovat yleensä ryhmäläisten vanhempia.

12–15-sarjan valmennusryhmien toiminta on niin ikään ympärivuotista ja toimintakausi kestää lokakuusta seuraavan vuoden syyskuuhun. Harjoitus muuttuu hiljalleen yleisurheilupainotteiseksi. Edelleen harjoitellaan monipuolisesti eri lajien tekniikoita.

SM-kisat alkavat 14 vuoden iässä. Tällöin myös voimaharjoittelu lisäpainoilla otetaan ohjelmaan. Ensin keppi- ja tankojumpan avulla, jolloin mahdollistetaan tekniikoiden oppiminen. Mikäli mahdollista, tytöt ja pojat erotetaan omiksi ryhmiksi. Tässä on huomioitu nuorten eriaikainen fyysinen kehitys.

Mukaan valmennusryhmätoimintaan?
Valmennusryhmiin otetaan jatkuvasti lisää lapsia. Parhaiten mukaan pääsee soittamalla nuorisvalmennuspäällikkö Pauliina Savijoelle tai suoraan valmennusryhmän valmentajalle.

Kauden 2017-2018 valmennusryhmämaksut löytyvät maksu-osiosta.

 

Lisätietoa valmennusryhmistä
Pauliina Savijoki
nuorisovalmennuspäällikkö
0469204272
pauliina.savijoki(a)pyrinto.fi