Heta mestariksi, Urholle hopeaa

Juniorien SM-hallikilpailut Turun Kupittaalla alkoivat pyrintöläisittäin mainiosti. N19 sarjan pituudessa Heta Haapala hyppäsi upeasti ennätyksensä 590 ja otti uransa ensimmäisen SM-kullan.

Teemu Ylilaurin valmennettava on kehittynyt hienosti viime kesästä, jolloin pisin hyppy kantoi 571.

– Oli kyllä hyvä kisa ja useampikin hyvä hyppy tuli. Oli tosi hyvä fiilis kisata ja hallikausi oli hyvä lopettaa tähän voittoon ja hyvään tulokseen. Innolla odottelen jo kesän kisoja, iloine Heta totesi.

Myös valmentaja Ylilauri oli tyytyväinen etenkin selkeään tasonnousuun.

– Erityisen tyytyväinen olen kokonaistason nousuun tällä hallikaudella. Painotamme viiden parhaan kilpailun tuloskeskiarvon kehitystä. Muutenkin erittäin hyvä fiilis, sillä tytön kova harjoittelu alkaa selkeästi purra, valmentaja Ylilauri hehkutteli hieman kosteaa silmänurkassaan.

Maria Huntingotn hyppäsi myös ennätyksensä 553 ja oli seitsemäs.

Urholle hopea ja PB

Monitoimikone Urho Kujanpää otti M19 seipäässä hopeaa hienolla uudella ennätyksellään 508. Se meni ensimmäisellä yrityksellä, mutta 513 oli tällä kertaa vielä liikaa. Kilpailun voitti Janakkalan janan Niko Koskinen juuri tuolla 513 tuloksella.

– Kisa oli alusta alkaen aika vaikea, kun ei verkkahypyissä lähtenyt ollenkaan kulkemaan. Teknisesti oli aika huonoja hyppyjä, mutta 503 ja 508 ylitykset jo vähän parempia. Mulla oli eka kertaa käytössä 5-metrinen seiväs, joten ekat kaks hyppyä oli vähän kokeilua, että missä mennään, tyytyväinen Urho kommentoi.

Myös viimeinen yritys 513:sta oli kohtuullisen hyvä.

– Viimeisessä yrityksessä jalat aukesi vähän rimalle, enkä päässyt seipään mukaan niin hyvin, ja rima tuli alas, Urho kertaili kisan kulkua.

Tyyne yllätti pronssilla

Lauantain pyrintöläispommi nähtiin N19 sarjan 400 metrillä, kun Jannina Antila otti upeasti pronssia ajalla 61,43.

– Vähän jäi harmittavaan, kun jäin hopeasta vain nipin napin. Mutta SM-mitali on aina SM-mitali, iloitsi uransa ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin napannut ”Tyyne”.

– Ennen juoksua oli hyvät fiilarit ja älytön skarppi päällä koko ajan enne omaa juoksua. Sain pidettyä pään kovana koko matkan ja päätin että otan erävoiton. Pronssi oli pikku yllätys itsellekkin. Olen oppinut ilmeisesti juoksemaan ihan hyvin täällä Turun hallin tiukoissa kaarteissa.

M19 sarjassa Ville Aarnivala otti 60 metrin pronssia mukavalla ajalla 7,03. Voittajaksi juoksi Kouvolan Markus Kiuru ajalla 6,94.

– Lähtö oli melko tahmea, mutta lopussa juoksu alkoi rullata ihan hyvin. Aika olisi voinut painua alle seiskan, mutta ihan ok lopputulos, kun 60m ei kuitenkaan ole päämatka, Ville sanaili.

22-vuotiaiden 60 metrillä Jani Koskela juoksi alkuerissä ennätyksensä 6,97. Lauantain välierissä aika 7,05 ei aivan riittänyt finaaliin, jonne selvisi ajalla 7,04. Myös Markus Koivula jäi välieriin ajalla 7,06.

M17 sarjan 60 merillä Anssi Pajukanta juoksi alkuerissä ennätystään sivuten 7,29. Välierissä kulki 7,35, mikä ei riittänyt finaaliin. Loppukilpailupaikka irtosi ajalla 7,29.

N19 60 metrillä Jessi Landström selvisi finaaliin kauden parhaallaan 7,89. Finaalissa Jessi juoksi tismalleen saman ajan ja sijoittui viidenneksi, mitalipallille jäi eroa 7 sadasosaa. Sara Jokinen juoksi ennätyksensä 7,91 alkuerissä. Välierissä aika oli 7,93 ja finaalipaikka jäi täpärästi komen sadasosan päähän.

N22 sarjan pituudessa Reetta Hurske jäi pronssista vain viisi senttiä tuloksella 572, sijoitus oli neljäs. Merika Sumanen oli viides tuloksella 565.

Teksti: tp tiedotus
Kuva: Timo Eikkula