Hurske ja Junnila avaavat kautensa seurajoukkueiden Eurooppa-cupissa

Seurajoukkueiden Eurooppa-cupin B-sarja kilpaillaan lauantaina 25.toukokuuta Ratinassa. Pyrintö osallistuu kilpailuun ns.non-scorin teamina. Aitajuoksija Reetta Hurske sekä korkeushyppääjä Ella Junnila avaavat kautensa. Jyväskylän kenttäurheilijat kilpailevat samaan aikaan A-sarjan Eurooppa-cupissa Castellossa.

Reetta Hurske ja valmentaja Marjukka Suihko ovat olleet tyytyväisiä kevään harjoittelun tuloksiin.

Hurske: Voima toi helpoutta välijuoksuun

Tampereen Pyrintö ei taistele pisteistä Ratinassa käytävässä eurocupin B-ryhmän naisten kilpailussa, mutta on mukana isäntäjoukkueena. Hurskeelle eurocupin juoksu on tilaisuus on testata kevään harjoittelun tuloksia.

– Hallikauden jälkeen on harjoituksissa menty hyvällä mielellä. Voimaa on tehty ja sitä on tullut. Voima on ehkä tuonut helppoutta aitavälien juoksuun, Hurske arvioi.

Hallikaudella Hurske sivusi 60 metrin aitojen SE-lukuja 7,97. Odotukset 100 metrin aidoissa on yhtä lailla korkealla.

– Juoksin viime viikolla harjoituksissa pitkää aitaa, eli 11 aitaa ja valmentajan mukaan en ole koskaan tehnyt niin hyvää sellaista aitatreeniä, Hurske sanoo.

– Toiveissa olisi juosta heti alkukesästä niin kovaa, että pääsisin suunnittelemaan rauhassa loppukesää, Hurske viittaa haluun rikkoa syksyn MM-kisojen tulosraja 12,98 jo alkukaudesta.

Hurskeen ykköshaastaja Tampereella lienee Belgian Anne Zagre, 29, joka on juossut EM-kisoissa kolmesti viiden joukkoon ja on kevään mittaan pinkaissut pika-aidat 13,12.

– Tämä menee vielä treenikauden kilpailuna, mutta itseni tuntien, en odota sieltä mitään treeniaikoja, Hurske sanoo.

Mikä on Junnila ja HKV:n juoksijoiden vire Ratinassa?

Tampereella naisten eurocupin kilpailussa kautensa avaa myös Tampereen Pyrinnön korkeushyppääjä Ella Junnila. Hän ylitti talvella 190 ja viime kesänä 192.

Helsingin Kisa-Veikot on Ratinan miesten seurajoukkueiden B-ryhmän kilpailussa yksi 10 joukkueesta, jotka taistelevat cupin pisteistä. HKV:n riveissä kautensa Tampereella avaa mm. talvella SM-halleissa mestariksi ponnistanut pituushyppääjä Roni Ollikainen sekä nuoret sprintterit Tommi Mäkinen ja Chibunna Ezeabasirim.

HKV:n paidassa pisteitä jahtaavat myös kokeneet kestävyysjuoksijat Panu Jantunen, Aki Nummela ja Joonas Harjamäki.

– Varsinaista tavoitetta ei ole, mutta tämä on kaikille jo mainio kauden avaus tai kilpailu, jossa on saa hyvää kansainvälistä tuntumaa. Varsinkin juoksulajit ovat hyvätasoisia, sanoo HKV:n toiminnanjohtaja Reijo Siitonen.

Eurocupin A-ryhmät tulokset Castellonista täältä

Eurocupin B-ryhmän tulokset Tampereelta täältä

Teksti: yleisurheilu.fi