SM-, AM- ja pm-kisojen käytännöt

Ilmoittautuminen

Seura vastaa SM-, AM- ja pm-kilpailuiden ilmoittautumisista sekä hoitaa osallistumismaksut. Ryhmien osalta valmentajat keräävät ilmoittautumiset ja välittävät ne edelleen Aliisalle (aliisa.siljander(a)gmail.com). Toimintakalentereissa on kirjattu viimeiset ilmoittautumispäivät, pidäthän niistä kiinni! Ilmoittauduthan vain niihin lajeihin, joihin aiot osallistua.

Majoituskäytäntö

 • Seuran käytännön mukaan seura varaa ja maksaa yli 16-vuotiaiden SM-kisojen majoitukset kaikille ikäluokkansa A-luokan urheilijoille omaa kisaa/kisoja edeltäville öille.
 • Nuorten SM-halleihin sekä N/M 16-17 -sarjan SM-kilpailuihin seura asettaa omat tulosrajat majoituksen korvattavuudelle. Osallistumismaksut maksetaan kaikkien osalta.
 • Majoitus maksetaan myös kaikille SM-viesteihin sekä SM-maastojen joukkuekilpailuihin osallistuville.
 • Seura varaa ja maksaa T/P 14-15 -sarjan SM-kilpailuiden majoitukset A-luokan urheilijoille. Urheilijoiden, jotka osallistuvat ainoastaan joukkuekilpailuihin, muulla kuin A-luokan tuloksella tulee varautua omavastuuseen.
 • SM-kilpailuihin nimetään seuran toimesta joukkueenjohtajat, joiden majoitukset kustannetaan seuran tarjoamassa majoituspaikassa. Muille valmentajille pyritään tarjoamaan majoitus, mutta valmentajien tulee varautua omavastuuseen.
 • Alustavat majoitusvaraukset SM-kisoihin tehdään yleensä kuukausia etukäteen sillä oletuksella, että kaikki kisoihin lähtevät tulevat seuran varaamaan majoitukseen. Monilla SM-kisapaikkakunnilla hotellit ovat kisojen aikaan täynnä, eikä viime hetken varaukset enää onnistu. Seura laskuttaa urheilijoita käyttämättömistä majoitusöistä, mikäli niiden peruuttaminen majoituspaikasta ei ole kuluitta mahdollista.

HUOM! Ilmoita siis aina majoitustarpeestasi Aliisalle mahdollisimman aikaisin, mutta viimeistään ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoitus on tärkeää, koska viime tingassa ei ole aina mahdollista tehdä muutoksia varauksiin ilman kuluja. Myös tieto siitä, jos et tarvitse majoitusta, ja tiedät sen jo hyvissä ajoin (majoitut esim. sukulaisilla tai vastaavassa paikassa) on Aliisalle tärkeää tietoa.

Kyydit ja viralliset huoltajat

 • SM- ja aluemestaruusviesteihin kuljetaan seuran linja-autolla, mutta muihin kisoihin pyritään järjestämään mahdollisimman paljon yhteiskyytejä. Jos siis tarvitset kyytiä SM-, AM- tai pm-kisoihin, tai olet menossa omalla autolla ja kyytiin mahtuu, kannattaa tässä asiassa olla yhteydessä vt. valmennuspäällikkö Lauri Holloon (lauri.hollo(a)hollonvoima.fi).
 • SM-kilpailuihin pyritään järjestämään seuran tarjoama yhteiskuljetus.
 • Matkakulut maksetaan edellyttäen, että yhteiskuljetusta ei ole järjestetty. Matkakulut korvataan bensakuluina (0,25 € / km, Hämeen piirin ulkopuolella olevat SM-kisat) vain, jos autossa matkustaa kuljettajan lisäksi vähintään kolme henkeä (urheilijaa / valmentajaa).

Aikuisten tai nuorten sarjojen AM- tai pm-kisoista ei makseta matkakorvauksia.

SM-kilpailuiden osanoton varmistukset

 • Jokainen urheilija huolehtii itse, että osanoton varmistus tehdään 90 min ennen aikatauluun merkattua lajin alkamisaikaa.
 • Varmistuksen voi tehdä myös valmentaja tai muu huoltaja urheilijan niin pyytäessä, mutta vastuu varmistuksesta on urheilijalla itsellään.
 • Jos varmistus myöhästyy, ei urheilija pääse kilpailemaan.
 • SM-viesteissä valmentajat hoitavat varmistukset.