Kujanpää avasi kautensa – Turkka ennätysaikoihin

Keskiviikon huikean Motonet GP-illan jälkeen nähtiin myös loppuviikosta pyrintöläisiä eri kilpailuissa hakemassa hyviä tuloksia. Korkeuden kauden kärkimies Daniel Kosonen hyppäsi Lempäälässä, Seiväshyppääjä Urho Kujanpää avasi oman kautensa Alajärvellä. Juoksijoista Joel Turkka, Ville Aarnivala ja Pinja Heinonen nähtiin Porvoossa ja Jemina Forss Kuopiossa.

Kesän alussa Daniel Kosonen hyppäsi kauden kotimaisen kärkituloksen Lempäälässä ja palasi ”rikospaikalle” viime torstaina. Tällä kertaa ei uutta kärkitulosta saatu ja tulokseksi kirjattiin 210, jolla kuitenkin irtosi kilpailun voitto.

Seiväshyppääjä Urho Kujanpää on kärsinyt jalkavaivasta, eikä ole kesän aikana päässyt vielä kisaamaan. Mies pääsi avaamaan kautensa Alajärvellä aluemestaruuskisoissa. Kujanpään tulokseksi kirjattiin 5,16, kyseinen tulos oikeutti toiseen sijaan.

Sprintteri Joel Turkka on kilpaillut ahkerasti kesän aikana ja nuori mies nähtiin jälleen radalla Porvoossa. 100 metrin alkuerissä Turkka juoksi uuden oman ennätyksensä 10,89. Loppukilpailussa Turkka juoksi vielä kovempaa aikaan 10,77, juoksussa myötäistä tuulta oli kuitenkin +2,6, joten tulos ei ollut tilastokelpoinen. Turkka juoksi myös harvinaisemmalla 300 metrin matkalla. Aika 34,30 on Turkan uusi henkilökohtainen ennätys. 300 metrillä nähtiin Turkan lisäksi Ville Aarnivala, joka juoksi 34,37.

Pinja Heinonen juoksi Porvoon Huippukisoissa N19-sarjan 100 metrillä ja 100 metrin aidoissa. Sileä kulki aikaan 12,91 ja aidat 15,23. Molemmat ajat olivat nuoren naisen kauden parhaita.

Jemina Forss juoksi Kuopiossa Hannes Junior Gamesissa naisten 1500 metrillä kilpailun voittoon. Aika 4.43,74 oli reilut 5 sekuntia parempi kuin seuraavan juoksijan.

Yleisurheilukilpailut jatkuvat jälleen tiiviisti tällä viikolla. Kirkkaimpana kisana Lahdessa käydään Motonet GP-sarjan toinen osakilpailu keskiviikkona.