Pyrinnöllä huikea menestys Oulun SM-kilpailuissa

Pyrintöläisurheilijat kahmivat peräti 19 mitalia Oulun 14-15-vuotiaiden SM-kilpailuista. Henkilökohtaisia mitaleja tuli 13, joukkuemitaleja kuusi. Kaksoismestareiksi juoksivat Frida Hämäläinen ja Jemina Forss.

Perjantaina mitalitilin aukaisi Aino Sikkinen T15 sarjan 1500 metrin estejuoksussa. Koko porukka oli nipussa 1100 metriä, mutta viimeisellä kierroksella ratkaistiin mitalisijat. Ainon kiri oli erittäin hyvä ja tuloksena pronssi omalla ennätyksellä 5.18,04, ennätys parani liki seitsemän sekuntia. Hopeamitalikin jäi vain parin kymmenyksen päähän.

Frida Hämäläinen lähti hurjalla vauhdilla T15 300 metrin aitojen kilpailuun. Vauhti piti hienosti loppuun saakka ja muut jäivät todella kauas. Huikea voittoaika 42,64 oli uusi ikäkausiennätys T15-sarjassa, edellinen oli Viivi Lehikoisen viime vuonna juoksema 43,02. Omaa ennätystään Frida paransi peräti 1,26 sekuntia.

T14 sarjan samalla matkalla Pinja Heinonen juoksi 46,33 ja otti hopeamitalin. Kisan voitti Espoon Kia Laisi hurjalla ajalla 43,53, mutta vastaavasti pronssityttö jäi Pinjalle liki sekunnin.

Keihään joukkuekilpailussa Amanda Saari ja Jonna Sainio pääsivät niiaamaan pronssimitalit. Amanda heitti ennätyksensä 33,89 ja Jonna 33,28.

Olivia ja Jemina mestareiksi

Lauantaina mitalisade jatkui. Ensin T14 moukarin joukkuekilpailussa Julia Pihkanen ja Kaisa Pousi nappasivat pronssin. Julia heitti 33,68 ja Kaisa 32,79.

T15 kuulassa Amanda Saari ja Maria Lahdensuo ottivat myös pronssin. Amanda oli henkilökohtaisessa kilpailussa mukavasti kuudes tuloksella 11,32, Maria työnsi 9,83.

T15 80 metrin aidoissa Olivia Ben Khalifa tykitti telineistä irti huikeasti ja johti kilpailua puolimatkassa selvästi. Olivian rytmi piti loppuun saakka ja hän voitti mestaruuden loistoajalla 11,37. Espoon Ida Ounaslehto jäi kymmenyksen. Valitettavasti juoksussa oli myötäistä +2,6, joten aika ei ole tilastokelpoinen.

Heti perään T14 sarjan pika-aidoissa Kaisa Pousi otti todellisen yllätysmitalin. Pronssiaika oli huima 12,10, mutta tuossakin kilpailussa oli liikaa tuulta eli +2,4. Hanna Peltola oli saman kisan viides ajalla 12,17. Alkuerien sallituissa tuulissa Kaisa juoksi ennätyksekseen 12,28 ja Hanna 12,40.

P14 800 metrillä Julius Mäkinen juoksi rohkeasti keulassa lähes koko ajan. Loppusuoralla HIFK:n Ossian Newby meni kuitenkin ohi ja juoksi 2.06,65 parantaen ennätystään nelisen sekuntia. Juliuksen hopea-aika oli myös mainio 2.07,14, ennätys parani puoli sekuntia.

T15 800 metrillä ei vauhtia pidetty. Viimeiset 200 metriä iskettiin sitten todella kovaa ja vain Jemina Forss pysyi iskun tehneen Savonlinnan Reetta Jorosen kannassa. Viime metreillä Jemina puristi itsensä väkisin ohi ja mestaruuteen ajalla 2.17,72, voittomarginaali oli kolme sadasosaa. Kiia Keinonen oli saman kilpailun viides ajalla 2.21,55.

Päivän viimeisen pyrintöläismitalin kumarsivat P14 keihään joukkuekilpailusta Jami Siira ja Olli Peura, mitalin väri oli pronssinen. Jami heitti ennätyksensä 39,15 ja Olli 38,40.

Frida ja Jemina kaksoismestareiksi

Sunnuntaina ensimmäinen pyrintöläismitali tuli T14 kolmiloikan joukkuekilpailusta, kun Hanna Peltola hyppäsi hienosti viidenneksi tuloksella 10,63 ja Julia Pihkanen pomppi 9,82. Tytöt palkittiin pronssimitalilla.

T15 2000 metrillä pyrintöläispanos oli todella kova. Iso nippu juoksijoita oli kasassa vielä, kun viimeiselle kierrokselle lähdettiin. Kierroksen alkaessa Lappeenrannan Ella Jyrkinen tykitti ja Jemina Forss iski kantaan ainoana. Loppusuoran alussa Jemina meni ohi ja voitto näytti jo selvältä. Jyrkinen kuitenkin tavoitti viimeisellä 20 metrillä koko ajan, mutta Jemina piti hienosti pintansa loppuun saakka ja voitti neljällä sadasosasekunnilla. Aika 6.39,75 tarkoitti uutta ennätystä 12 sekunnilla. Taustalla Keinosen Kiia hoiteli pronssikamppailun hienosti kotiin. Hän paransi ennätystään yhdeksän sekuntia ajalla 6.47,83. Aino Sikkisen ennätys parani seitsemän sekuntia, hän oli viides ajalla 6.54,37.

P14 samalla matkalla Julius Mäkinen taisteli jälleen hienosti mestaruudesta loppuun saakka, kuten 800 metrilläkin. Kolme poikaa erottui muista jo hyvissä ajoin, Karhulan Olli-Pekka Laitila, Julius ja Jyväskylän Eemil Helander. Loppukirissä Laitila oli porukan paras juosten 5.59,69. Julius otti hienosti hopeaa ennätyksellään 6.01,49, Helander jäi Juliuksesta puoli sekuntia.

P14 seipäässä nähtiin todellinen yllätys, kun Jami Siira venyi upeasti pronssille ennätystuloksellaan 345. Ennätys ennen kisoja oli 320. Jami meni sen ensimmäisellään, 330 toisella, 335 ensimmäisellä, 340 ensimmäisellä ja 345 toisella. Upeaa venymistä SM-kilpailussa! Palkinnoksi tuli myös joukkuepronssi yhdessä Juuso Nurmisen kanssa, Juuson tulos oli 250.

T14 300 metrillä Pinja Heinonen juoksi tiukassa kilpailussa hienosti kakkoseksi hyvällä ajalla 41,82. Voiton vei Porin Kia Jullenmaa 41,35, pronssille juossut Kerttu Latvala jäi Pinjasta 13 sadasosaa.

T15 samalla matkalla Frida Hämäläinen hallitsi kilpailua alusta saakka. 40 sekunnin haamuraja ei aivan alittunut, mutta voittoaika 40,06 oli loistava. Ennätys parani 0,61 sekuntia. Kakkoseksi juossut Seinäjoen Veera Perälä jäi 0,6 sekuntia.

Pyrinnön kokonaissaldoksi tuli henkilökohtaisista kilpailuista viisi kultaa, neljä hopeaa ja neljä pronssia, joukkuekisoista tuli kuusi pronssia.

Henkilökohtaisia ennätyksiä tekivät jo mainittujen lisäksi Eemil Piippo P15 1500 metrin esteissä juostuaan hienosti viidenneksi ajalla 4.52,91, Olivia Ben Khalifa T15 seipäässä (215), Jonna Sainio T15 kiekossa (28,94), T14 800 metrillä yhdeksänneksi sijoittunut Kaisa Siukonen (2.26,37) ja T14 kolmiloikassa myös Kaisa Siukonen (9,69). Ennätyksiä tuli peräti 18 kappaletta. Jyväskylän Kenttäurheilijat oli kisojen paras seura, Pyrintö heti perässä kakkosena.

Pyrinnön nuorisovalmennuspäällikkö Pauliina Savijoki oli todella tyytyväinen viikonloppuun, eikä ihme.

– Ihan loistava viikonloppu, kaikki urheilijat, joita olimme ennakkoon miettineet mitaleille, myös ottivat sen. Lisäksi tuli yllätysmitalisteja ja myös todella paljon omia ennätyksiä. Paljon ilahdutti sekin, että mitaleita tuli kaikista lajiryhmistä, joten meillä on kyllä erittäin monipuolinen urheilijajoukko näissä ikäluokissa. Tästä porukasta on hieno lähteä rakentamaan hyvää tulevaisuutta näiden urheilijoiden kanssa.

Teksti ja kuvat: tp tiedotus