Pyrinnöstä iskukykyinen ryhmä Rovaniemen SM-halleihin

Pyrinnöstä lähtee seitsemän urheilijan pieni, mutta iskukykyinen ryhmä aikuisten SM-hallikisoihin Rovaniemelle.

Miesten puolella mukana ovat Olli Rantanen ja Lauri Alasaukko-Oja 60 ja 200 metrillä, Jaakko Laakso 800 metrillä ja Jussi Viita korkeudessa. Naisissa Tiina Hakanen hyppää pituutta, Eliisa Räsänen juoksee 400 ja 800 metriä ja Roosa Lahtinen myös 800 metriä.

60 metrillä Olli on tilastonelonen ajallaan 6,85, Lauri on juossut 7,06. 200 metrillä Lauri jyräsi Helsingissä viime viikonloppuna 22,20, mikä riittää Suomen tilastossa sijaan kahdeksan.

Ollin Botnia Gamesissa juostu 21,61 on kolmanneksi nopein aika tällä kaudella. NEtti_OlliMukana olevista ainoastaan viime viikonloppuna Helsingissä 22-vuotiaiden SE-ajan 21,25 juossut Oulun Pyrinnön Eetu Rantala on edellä.

– Kyllä SM-kisat täytyy vetää suorituksen kautta ja hakea aina sitä ennätystä. Eli enkat uusiksi, niin sillä saattaisi joku mitalikin irrota, Olli miettii.

Olli ei ole juossut 200 metriä lyhyellä radalla sitten vuoden 2006. Rovaniemellä kierroksen mitta on 190 metriä.

– Mun lyhyen radan enkka vuodelta 2006 on 22,70, joten siitä täytyy vissiin veistellä vähän enemmän, jos mitalin haluaa. 200 metrillä se mitali on tärkeämpi kuin aika, koska se Rovaniemen rata on mitä on, Olli pohtii.

Jussi korkeuden tilastokärkenä

Korkeudessa Jussi Viita jakaa tilastojen kärkipaikan JKU:n Osku Torron kanssa tuloksella 220.

– Alkuperäisestä osallistujalistasta poiketen myös Osku tulee viivalle, mikä nostaa omaa vireystilaa huomattavasti. Rovaniemen hyppypaikka ei perinteisesti ole tarjonnut parasta mahdollista lähtökohtaa tuloksen tekemiseen, joten kova vastus tulee tarpeeseen. Tavoitteena on saada kova skaba ja hilata rimaa mahdollisimman korkealle, Jussi tuumii kisojen alla.

Keskimatkoilla kovat odotukset

17-vuotias Eliisa Räsänen juoksee lauantaina 400 metriä ja sunnuntaina 800 metriä.

– Molemmilta matkoilta tavoitteena on mitali, paaluttaa valmentaja Juha Sainio lyhyesti ja ytimekkäästi.

Puheille on katetta, sillä 400 metrillä Eliisa juoksi viime kesänä 56,86. Jenni Kivioja oli Rovaniemellä starttaavista viime kesänä nopein ajalla 56,01. Jeanine Nygård juoksi puolestaan 57,01, joten taistelusta tulee tiukka.

800 metrillä tilastokärkenä on Vasa IS:n Karin Storbacka ajalla 2.09,72. Eliisan 2.11,31 on kakkosaika ja Lahtisen Roosan 2.13,80 kolmosaika.

– Teoriassa saumat on kahteenkin mitaliin kasilla, mutta Jenni Kivioja juoksi viime kesänä hyvin (2.13) ja konkari Minna Haka-Riskukin voi olla yllättävän hyvä, jos viivalle ilmestyy, pohtii Roosan valmentaja Late Hollo.

Miesten 800 metrillä Jaakko Laakso on tilastokolmonen Tuomo Salosen ja Ville Lampisen jälkeen. Tosin mukana on myös viime kesänä 1.50 juossut australialainen Matt Fox, joka sai täksi kaudeksi edustusoikeuden SM-kisoihin. Hän on juossut tällä hallikaudella vain jäniksenä.

– Mielenkiintoinen kisa tulee kyllä ja lyhyt rata korostaa onnistuneen taktiikan merkitystä. Jaakko on kuitenkin valmis, kuten viime viikonlopun junnujen SM-kisojen kasin aika 1.53,47 osoitti. Mielenkiintoinen kahina tulee taatusti, valmentaja Late Hollo ennakoi.

Tillu hyökkää hiekkakasaan

Päälajinsa korkeudesta pituudeksi vaihtanut Tiina ”Tillu” Hakanen edustaa Rovaniemellä Hakasten klaania. Tiinan hallikauden paras tulos 590 riittää tilastoissa kuutospaikkaan. Valmentaja Tiia Hautalalla on selkeä tavoite mielessä.

– Kyllä se jotenkin reteempää olisi, jos kuutosella tulos alkaisi. Se on tavoite ja siihen pitäisi olla ihan hyvät mahdollisuudet. Sijoituksia ei kannata kamalasti miettiä etukäteen, mutta arvioisin, että joku 610 voisi jo riittää mitaleillekin, Tiia arvelee.

Teksti: Lauri Hollo
Kuva: Tuukka Erkkilä