Pyrintöläiset pirteinä piiriottelussa

Häme oli kakkonen  Varsinais-Suomen jälkeen neljän piirin 17-vuotiaiden ottelussa, joka kisailtiin Kuortaneen kuuluisassa yleisurheilupyhätössä . Isäntäpiiri  Etelä-Pohjanmaa oli kolmas ja peränpitäjäksi jätettiin satakuntalaiset.

Pyrinnön nuoret keräsivät Hämeelle pisteitä oikein urakalla.

Lajivoittoja  napsahti peräti seitsemän
Ehkä iloisin voittajista oli Jere Haapalainen, joka sai tuulettaa 400 metrin juoksun jälkeen paristakin syystä. Ylivoimaisen voiton lisäksi loppuaika painui ensi kertaa alle 50 sekuntia, 49,98.  Tämä lupaa kovaa kyytiä myös puolta pidemmällä matkalla.

Konsta Kankaiselle ei riittänyt vain yksi lajivoitto, sillä seiväshypyn lisäksi pyrintöläinen aitoi 110 metriä kaikkein vikkelimmin, tulokset 415 ja 14,06.  Aitojen korkeus oli 91,4 eli 15 senttiä matalammat kuin aikamiehillä.

Jere Haapalainen varmisti aidoissa Hämeelle kaksoisvoiton.

Antti Sainio tyylitteli 400 metrin aitojen ykköseksi huippuajalla 53,45 (aitakorkeus 84 senttiä). Patrik Järvinen kokeili ensi kerran ns. pitkiä aitoja. Aika painui lupaavasti alle minuutin ja oli toinen. Ei lainkaan hassumpi ensi juoksuksi.

Myös korkeushyppy oli Hämeen juhlaa. Pyrinnön Santeri Haapamäki,16, ylitti  193 ja teki kohtuullisia yrityksiä ennätyskorkeudestaan 196.

Kilpailun kakkonen oli Oriveden Teemu Laurikainen, joka jalkavaivaisena jätti kisan ylitettyään 185.

Konsta Tynkkynen,15, oli kolmas pituudessa tuloksella 613, joka syntyi viidennellä kierroksella.

Hämeen pikaviestikvartetti Jere Haapalainen-Miro Mäkinen (YlöjU)-Daniel Saaristo (IkaalU)-Antti Sainio oli musertavan ylivoimainen. Loppuaikakin   44,01 kelpaa julkaistavaksi.

Naisten 17-sarjan korkeutta hallitsi  marraskuussa 14-vuotissynttäreitä viettävä Pyrinnön Ella Mikkola ylittäen 160. Vielä tällä kertaa  viiden sentin korotus oli liikaa.

Sanni Lento loikki ylivoimaiseen voittoon tuloksella 12,16. Kakkonen jäi sentin päälle puoli metriä.

Anni Nurminen oli kolmas parissa  lajissa, pituus 546 ja 100 m aidat 14,46. Helmi Tarkiainen kiersi aidatun ratakierroksen ennätysajassaan 67,74, jolla sijoittui juoksun kakkoseksi.

Iida Kujanpää  ponnisti seiväshypyn kolmanneksi tuloksella 305.

Joukkueen kokoaminen ei ollut aivan vähäinen urakka. Pyrintöläisille osallistumista täydet pisteet.  Kiitoksen ansaitsee taatusti  poikien johtaja Maarit Palmroos.

Piiriottelu oli mitä parhain kenraali viikon kuluttua pidettäviin 14-17-vuotiaiden SM-kilpailuihin.

Teksti: Jarmo Hakanen