Tampereen Pyrintö @SM-hallit, Tsadi

Valmennuspäällikkö Evilän katsaus tulevan viikonlopun aikuisten SM-halleihin ja Pyrintöläisiin odotuksiin.

 • VILLE AARNIVALA M 200m, M 4x200m à Villellä talven opiskelut lääkiksessä pitävät pientä käsijarrua päällä, mutta kisa kisalta on vauhti kiihtynyt ja saman trendin jatkuessa on tsäänssit finaaliin. Tärkeä osa viestijoukkuetta, jolla täydet saumat… Vaikka mihin!
 • JANI KOSKELA M 200m, M 4x200m à Janilla osin sama virsi, kuin reenifrendillään Villellä – opintoja, opintoja ja päälle vähän duunia. Pientä piristystä arkeen ja hienoa, että mies on Pyrinnön punaisissa Myllyn kaarteissa. Kauden paras veto -17 osui Kalevan Kisoihin, joten kunnossa osataan olla, kun sitä tarvitaan. Edelleen samaa juttua kuin Villellä – sauma finaaliin on ja panos viestijoukkueelle very important.
 • JAAKKO LAAKSO M 800m à Jaakko, Jaakko, Jaakko… Tilanne kasin tilastoissa on tiukka ja Jaakko on tiukka jätkä. Kunto on hieman heitellyt, mutta samanlaisen päivän osuessa kohdalle kuin OP-viesteissä, on mies valmis mitalitaistoon ja mitalitaistossa punnitaan nimenomaan tiukkuus…
 • LASSI RAUNIO M 60m aj. à konkari, veteraani, iskä, valkotakki… Mutta ennen kaikkea kova luu! Tampereen Pyrinnön Jari Litmanen – lopeta ei koskaan, taso vaan vaihtuu. Alle ysin ja päälle 8,5s. taitaa olla prognoosi ja se tuo Lassille kiistattoman kruunun M35 -sarjassa (vaikka Myllyssä nyt sellaista nähdäkään).
 • DANIEL KOSONEN M korkeus à aloitti kauden säkenöivästi ja on nostanut tasoaan viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden tuollaiset 10-15cm, eli pal-jon. Kauden pääkisa tulossa viikon päästä Kuortaneella, mutta Myllyssäkin kaikki saumat hyvään sijoitukseen. Tasan kaksisataa olisi miehen työ – viimeistään Kuortaneella!
 • URHO KUJANPÄÄ M seiväs à Voiko toinen kisapäivä juuri mielenkiintoisemmin alkaa? 2017 SM-hallien sankari tulessa heti. Armeijan ehdoilla, mutta loistavasti tilanteeseensa adaptoituen on tuloskunto kohti koillista. Seiväskisa tulee olemaan tasokas ja rimankorotuspolitiikka mahdollistaa tuloksen 555cm, joka taas on EM-kisaraja… Korkeus kerrallaan, maltilla edeten. Kysymys lienee kumpi on tärkeämpi – 555cm vai mestaruus? Molemmat kelpaa ja molemmat ovat Urhollemme mahdollisia. Aikainen herätys on edessä, mutta verrattuna armeijan 06:00 herätykseen on tämä pala kakkua ja pelkkä etu.
 • HENRI MUTANEN M 4x200m à 4x200m joukkueeseen oli todella kova tunku ja ajatellen kesän viestejä on näkymä hieno. Eteenpäin käy matka kehittymisen tiellä ja positio viestijoukkueessa on sama kuin kolmella muullakin jäsenellä – olennainen. Nopeasti kaarteisiin ja vielä nopeammin pois, niin viime kesän kotikisojen viestimitali saa seuralaisen!
 • VALTTERI TOIMELA M 4x200m à Koko, juoksuvoima ja Myllyn ahtaat kaarteet. Valtteri pääsee rymistelemään ’kotiradallaan’ (ei pelkoa, opiskelee vain Helsingissä) ja sen metkut ovat miehellä hallussa. Vaikea ohitettava ja sehän meille sopii.
 • FRIDA HÄMÄLÄINEN N 200m, N 4x200m à Viime vuoden SM-halleissa todella ennakkoluulottomasti pisteli menemään ja jäi vaan inasen 25s. alituksesta – hämmentävä fakta, että se tulos (25,02s.) on edelleen Fridan ennätys. Kauden parasta vauhtia on hänellä varmasti tiedossa ja viestissä onkin taas mitalin hohto silmissä.
 • SARA JOKINEN N 200m, N 4x200m à Kakkosella käydään tiukat seuransisäiset väännöt – kuka on sen matkan kuningatar? Saralla on hyviä muistoja Myllystä ja siitä fiiliksestä kiinni saadessaan on kauden paras selviö ja toivotaan, että se siivittää hänet mahdollisimman lähelle 25s. rajaa. Viesteissä myös tärkeä lenkki – mikä osuus..? Kaikki selviää ajallaan.
 • IINA LEHTIMÄKI N 200m, N 4x200m à Kuusankoskelta Laten valmennukseen täksi kaudeksi – tervetuloa Pyrintöön! Ennätys halleissa on myös Iinalla tehtailtu Helsingissä, joten fengshui on puolellaan. Pääsee myös viestijoukkuejuttuja jatkamaan OP-viesteistä.
 • ALISA AALTO N 400m, N 4x200m à raja odottaa vielä rikkoutumistaan halliolosuhteissa… Odotus päättyy viikonlopun aikana, kyllä näin on. Pyhänä Laten tiimiläinen pääsee lauantain happohyökkäyksen jälkeen kevyellä jalalla kakkosen viestiin, joten mukava viikonlopun mittainen rupeama on tiedossa.
 • OLIVIA BEN KHALIFA N 60m aj., N 4x200m à Ikäluokkansa nopein aidatulla matkalla. Päägeimit tulossa Kuortaneella, mutta on valmiina jatkamaan nousujohteista ennätystehtailuaan Helsingissä ja se olisi upea temppu se. Pääsee vielä testaamaan kaarteet viestijuoksun merkeissä, mutta jos handlaa Turun kaarteet, niin nämä ovat Olivialle helppo nakki.
 • JULIA ENARVI N 60m aj. à kilpaillut maltillisesti, mutta kaikista haasteista huolimatta meni ja sivusi halliennätystään aidatulla matkalla. Kaikki saumat finaaliin ja siellä kaikki taaksejätetyt loistava juttu.
 • LOTTA HARALA N 60m aj. à Tavoitteet SM-halleja koskien tiivistynee seuraavaan – MM-halliraja. Kutitteluetäisyydellä on 8,14s. rajapyykistä ja all in -mentaliteetti on vahva. Aitafinaali tulee olemaan yksi koko kisojen mielenkiintoisimmista ja kova tasoisimmista kisoista – paukku, 8s. ja homma on ohi – kannattaa olla lehtereillä hereillä!
 • MARIA HUNTINGTON N 60m aj., N pituus à molemmissa lajeissa vyön alla halliennätykset, joten flow on päällä. Pituushypyssä kutosen kääntämällä ollaan kolmella viimeisellä kierroksella à sitä kohti!
 • REETTA HURSKE N 60m aj., N 4x200m à BREAKING NEWS – 8,14 ja MM-hallien raja @Torun!!! Birminghamiin kaksi rajanrikkonutta lähetetään ja Reetta on tällä haavaa toinen heistä. Voidaanko siis sanoa, että Pyrintöläistä väriä varmuudella nähdään MM-tasolla..? Kyllä voi! Ja mikäänhän ei estä, etteikö siellä voisi olla kaksikin meikäläistä… SM-halleista aiemmat saaliit ovat aikuisten tasolla pari pronssia, mutta matkaan päästessään on varmuudella mielessä värin kirkastaminen.
 • JESSI LANDSTRÖM N 60m aj. à yksi, kaksi, kolme… 7 Pyrintöläistä nähdään N 60m aitojen lähtöviivalla! Haksulle pikku pähkinä à onko kyseessä kaikkien aikojen ennätys? Jessille kauden paras tekisi mannaa ja muistaen hienon kauden parhaan Seinäjoen Kalevan Kisoissa, joka sitten vielä kotiareenalla parani, on kauden paras hänelle selkeästi mahdollinen.
 • MIIA SILLMAN N 60m aj., N korkeus, N pituus à ottelijalle tuollainen kohtalainen jobi edessä. Launtaina homma lauotaan pituuden merkeissä käyntiin ja sunnuntaina korkeuden lämmöillä pääsee suoraan telineisiin 60m aitoihin, jossa halliennätys on nähnyt jo päivän valon – saa ehdottomasti parantaa.
 • VILMA ITÄLINNA N 4x200m à nuorukainen on hurjastellut 15- ja 17-vuotiaiden hallikärjeksi 200m matkalla. Tämä tiesi positiota, ei enempää eikä vähempää, 4x200m viestiin ja mitä sitä kainostelemaan – I. joukkueeseen vaan. Hieno kokemus tiedossa ja kokeneempien avustuksella saa hyvän tatsin #munseura -mentaliteettiin.
 • OLIVIA MÄKINEN N 4x200m à Kun kutsu Olivialle kävi, niin siihen myöntävästi vastattiin. Kuortaneella tulossa junnukisoissa hallikauden huipennus, mutta joukkuemeininki varmasti antaa sopivan sytykkeen siihen, että 200m tulee liikahtamaan osana viestijoukkuetta erittäin nopeasti.

Yleisurheilun SM-hallit 17.-18.2. Helsingissä