Tampereen Teemakisat tarjosivat koleaa säätä ja hyviä suorituksia

Tampereen Teemakisoissa urheilijakattaus oli kohdillaan, mutta kolea ja epävakainen sää hieman veivät parasta terää urheilijoiden suorituksista. Paljon hyviä ja lupaavia suorituksia nähtiin kuitenkin Pyrinnön urheilijoiden kuin myös muiden urheilijoiden toimesta.

Hurske ja Neziri vastakkain aitojen finaalissa – Rinne illan komeimpaan suoritukseen

Keskiviikon kilpailupäivän avasi miesten korkeuskisa, jossa kauden kärkikaksikko Pyrinnön Daniel Kosonen ja Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila mittasivat tasoaan. Kosonen ei missään nimessä saanut parastaan irti Ratinan illassa ja tulos 205 ei miellyttänyt nuorta miestä. Kauden parhaallaan 214 hypännyt Mattila hyppäsi kilpailun voittoon tuloksella 212. Toisena Pyrinnön edustajana kilpailussa nähty Ville Eikkula ei tällä kertaa kahden metrin yli päässyt vaan tulokseksi jäi 195.

Daniel Kosonen ei pystynyt parhaimpaansa miesten korkeudessa.

Miesten seipäässä Pyrinnön Urho Kujanpää kilpaili vasta toistamiseen tällä kaudella, lähtien haastamaan mm. kauden kärkitulosta hallussaan pitävää Tommi Holttista. Ratinassa olosuhteet olivat seiväsmiehille erittäin haastavat. Kujanpää oli vaikeuksissa jo avauskorkeudessaan 490, joka meni kuitenkin kolmannella yli. Seuraava korkeus 505 ei enää. Kujanpäältä taipunut. Seiväskilpailu jouduttiin lopulta keskeyttämään olosuhteiden takia. Kilpailun voitti lopulta Mikko Paavola tuloksella 520, Holttinen ylitti saman korkeuden tullen kilpailussa toiseksi.

Naisten pituudessa Pyrinnöllä oli jopa neljä osanottajaa. Parhaana pyrintöläisenä kilpailussa ponkaisi Nea Lento, jonka tulos 601 on myös 19-vuotiaiden kauden kotimainen kärkitulos. Vilma Itälinna hyppäsi parhaallaan 5,72 ollen kilpailun kuudes, Oona Hietala oli kahdeksas tuloksella 5,57 ja Venla Väliharju yhdeksäs tuloksella 5,46.

Miesten 400 metrin aidoissa Jere Haapalainen paineli mahtavasti 17-vuotiaiden kauden kärkituloksen 55,21. Naisten samalla matkalla Frida Hämäläinen juoksi aikaan 61,99. Miesten kilpailun voitti omalla ennätyksellään 51,44 Jonni Blomqvist ja naisten ykkönen oli odotetusti ennakkosuosikki Viivi Lehikoinen ajalla 58,78.

Miesten 800 metriä oli odotetun kovatasoinen kilpailu. Ennakkosuosikki Joonas Rinne vastasikin illan komeimmasta suorituksesta taittaen matkan aikaan 1,47.87, joka on kauden kärkitulos ja miehen uusi henkilökohtainen ennätys. Pyrinnön Julius Mäkinen juoksi B-erässä oman kauden parhaansa 1,58.51.

Joonas Rinne vastasi keskiviikon kovimmasta vedosta.

Keskiviikkoillan huipennuksena kilpailtiin naisten pika-aidat. Alkuerissä nähtiin pyrintöläisittäin valitettavaa draamaa, kun Lotta Harala kolhi kesken alkueräjuoksunsa pahoin ja juoksu jäi kesken. Harala oli alkuerässään erittäin hyvässä vauhdissa jopa edellä samassa erässä juossutta Reetta Hursketta. Hurske eteni odotetusti loppukilpailuun ajalla 13,27. Kolmantena Pyrinnön edustajana erässä juossut Olivia Ben Khalifa eteni myös loppukilpailuun ajalla 14,31. Toisessa alkuerässä Nooralotta Neziri oli omaa luokkaansa ja eteni loppukilpailuun ajalla 12,98.

Loppukilpailusta muodostui odotetusti Hurskeen ja Nezirin kaksintaistelu. Tällä kaudella ehkä hieman niskan päällä ollut Neziri oli Ratinan koleassa illassa tällä kertaa ykkönen ajalla 12,92. Hurske aitoi hieman päälle 13 sekunnin ajalla 13,03. Ben Khalifa ei pystynyt toiseen juoksuun aikaansa parantamaan, vaan aikarauta taipui muotoon 14,44.

Huntington jatkoi ennätystehtailua – Samuelsson piti pintansa satasella

Torstaina sää ei valitettavasti parantunut, mutta se ei estänyt hienoja suorituksia syntymästä.

Ensimmäisenä pyrintöläisenä nähtiin Joel Turkka, joka juoksi miesten 400 metrin B-erässä. Turkka paineli erittäin hyvän ajan ratakierroksella, kun aikarauta näytti miehen uutta ennätystä 49,12. Samaisen matkan A-erässä Pyrinnön Jaakko Lehtilä juoksi aikaan 50,99.

Pyrintöläisittäin suuri mielenkiinto oli naisten kenttälajeissa, kun naisten korkeudessa Ella Junnila haki viime viikon Lahden kisan tapaan kovia korkeuksia. Naisten keihäässä nähtiin jopa 4 pyrintöläistä. Mukana olivat nuoret Meri ja Siiri Elomaa, sekä ottelijat Maria Huntington ja Miia Sillman.

Meri Elomaa jäi tällä kertaa tulokseen 37,44, myöskään Miia Sillmanilla ei myöskään kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla ja tulos 42,43 jätti hänet ulos viimeisiltä kierroksilta. Maria Huntington jatkoi ennätystehtailuaan ja naisen uusi keihäsennätys kirjataan nyt muotoon 46,31. Siiri Elomaa oli Pyrinnön naisista paras tuloksellaan 47,84. Kilpailun voitti Joensuun Katajan Heidi Nokelainen tuloksella 56,59. Naisten korkeudessa kolea ja sateinen sää verotti parhaimpia tuloksia. Ella Junnila ei pääsyt hyppäämään pitkällä vauhdilla, mutta voittotulos 186 on olosuhteisiin nähden hyvä. Miesten kuulantyönnössä ei pyrintöläisiä nähty, mutta Arttu Kangas työnsi uuden kotimaisen kärkituloksen 18,74. Naisten kuulan voitti Senja Mäkitörmä tuloksella 16,13.

Radan puolella naisten 400 metrillä taottiin huima määrä uusia henkilökohtaisia ennätyksiä. Pyrinnön Alisa Aalto oli mukana ennätystehtailussa ja naisen ennätys kirjataan nyt aikaan 55,31, Pyrinnön Jenni Peräinen juoksi ratakierroksen aikaan 62,41. Kilpailun voitti Mette Baas ajalla 54,03, joka on myös uusi kotimainen kärkitulos. Naisten 800 metrillä Kiia Keinonen juoksi oman ennätyksensä 2.12,86 ja Jemina Forss juoksi kauden parhaansa 2.13,11.

Alisa Aalto (nro 1) oli hyvässä vaudissa naisten 400 metrillä.

Miesten 1500 metrillä nähtiin naisten keihään tapaan 4 pyrintöläistä. Aleksi Niemi juoksi uuden henkilökohtaisen ennätyksensä 3.57,28, nuori Julius Mäkinen taittoi matkan aikaan 4.04,67. Teppo Syrjälän aika oli 4.19,89 ja Severi Kymäläisen 4.20,66.

Aleksi Niemi (12) juoksi 1500 metrillä oman ennätyksensä.

Torstai-illan huipennuksena olivat naisten ja miesten 100 metrin kilpailut. Naisten alkuerissä Olivia Ben Khalifa juoksi 12,59, Väliharjut Venla ja Vilma juoksivat molemmat 12,73. Naisten satasen voittoon juoksi Anniina Kortetmaa ajalla 11,74. Alkuerissä Kortetmaa juoksi 11,66, joka oli naisen kauden paras.

Miesten satasella katseet kohdistuivat oivassa vireessä olleeseen Samuli Samuelssoniin. Kylmä vei miehiltä parasta terää ja Samuelsson juoksi alkuerissä ajan 10,53. Alkuerien paras oli Samuel Purola ajalla 10,49. Pyrinnön Aleksi Savolainen juoksi 11,40 ja Juho Kahelin oman ennätyksensä 11,65. Loppukilpailusta muodostui tiukka taistelu, jonka Samuelsson lopulta vei samalla ajalla kuin alkuerässä 10,53. Purolalle kirjattiin sama aika 10,53.