3 kultaa, 2 hopeaa, 1 pronssi ja 7 plakettia SM-pitkältä matkalta Anttolasta

Suunnistuksen SM-pitkän matkan kisat suunnistettiin legendaarisessa Neitvuoren maastossa Anttolassa.

Toukokuisista SM-keskimatkan kisoista Kouvolan suppamaastoista Pyrintö-leiriin tuli ryhmä 1 :n (pääsarjat ja juniorit) kisoista vain kulta ja pronssi. Nyt Neitvuoren vaativissa avokallio-mäkimaastoissa tuliaisina oli ryhmä 1:n kisoista kaksi kultaa, 2 hopeaa ja pronssi sekä 4 plakettia.

Kultaa ottivat EM-kisoissa kultaa ja kaksi hopeaa napannut upeaa kautta suunnistava aina varma Mikko Eerola H18-sarjassa sekä ensimmäisen SM-kultamitalinsa ja veriarvonsa vastikään kuntoon saanut ja sen myötä upeaan syyskuntoon päässyt Ilona Tikkakoski D15-sarjassa.

SM-hopeaa pujotettiin miesten pääsarjassa pitkän matkan spesialisti Elias Kuukan ja H18-sarjassa Pyrintöleiriin kaksoisvoiton varmistaneen Leo Matinheikin kaulaan.

SM-pronssia sai aina varma Anni Haanpää.

Plaketit ottivat H21-sarjassa Johan Runesson 5 sijallaan, ensikertalainen Tuukka Kupiainen H15-sarjassa sekä naisten pääsarjassa Lotta Karhola ja Anni-Maija Fincke 7. ja 8. sijoillaan.

Ryhmä 2:ssa (ikähenkilöt) nappasi Annika Viilo D50-sarjan kullan, Raino Pesu 4. sijan H45-sarjasta, Mervi Pesu D45-sarjan 5. sijan ja Arto Kiiskinen H65-sarjan 6. sijan.

SM-pisteitä tuli 65 + 12 =77 pinnaa.

Hieno kokonaispanos ja onnittelut SM-mitalisteille ja -plaketisteille!

Teksti ja kuvat Lammikko

 

H21: Elias Kuukka ja Johan Runesson
D21: Lotta Karhola ja Anni-Maija Fincke
D18: Anni Haanpää
H18: Mikko Eerola ja Leo Matinheikki
D15: Ilona Tikkakoski