Pyrintö Kalevan kisojen paras seura

Pyrinnön urheilijat onnistuivat loistavasti Kalevan kisoissa. Saldona oli seitsemän mitalia ja peräti 86 Kalevan maljan pistettä. Pyrintö oli pisteissä kisojen paras seura.Jani_KK

Mitaleista kolme oli kultaista. Jani Koskela kiristi 400 metrin loppusuoralla upeasti kotiyleisönsä edessä juosseen Matti Välimäen ohi ja nappasi voiton ennätysajallaan 47,85.

– Oli aika ihanteellinen vauhdinjako, loppuun jäi vielä sopivasti voimia. Pieni kisatauko 400-metrisistä teki ilmeisesti hyvää. Jussi_KKMutta nyt vähän meinaa hapottaa, Jani puuskutti maalissa.

200 metrillä Jani nappasi hienosti nelossijan ajalla 21,59, tuuli oli juoksussa vastainen -0,5m/s.

Viidan Jussin kausi on ollut rikkonainen ja hankala. Nytkin selkää oli kolottanut ja vielä finaalipäivän aamuna oli hiukan epävarmaa, kuinka hyppäämisen käy. Kaikki korkeudet 220 asti menivät kuitenkin erittäin ilmavasti yli ja Jussi nappasi uransa neljännen Kalevan kisojen mestaruuden.

– Hyppy kulki tänään tosi vaivattomasti ja hyvin, ei ole tällaista tunnetta ollut vielä tänä kesänä, kertoi tyytyväinen Jussi.

Jarkko Järvenpään loistava paluu

Kolmas mestaruus olikin sitten melkoinen pommi. Vaivoista kärsinyt Jarkko Järvenpää tappeli jo perjantaina hienosti 10 000 metrin Jarkko_10000_kkpronssille, mutta sunnuntaina Jarkko oli 5000 metrillä aivan liekeissä. Tujakka ja loppua kohti kiihtyvä 1200 metrin kiri kypsytti ensin kympin mestarin Arttu Vattulaisen ja sitten viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kovan kirimiehen Andreas Lindahlin, joka tuossa vaiheessa sätki ainoana Jarkon vauhdissa. Mestaruus tuli lopulta viiden sekunnin erolla.

– On tämä mahtavaa kaikkien ongelmien jälkeen. Kymppi ei ollut todellakaan helppo kisa, 3000 metrin kohdalla hapotteli jo. Lauantaina lenkillä oli kuitenkin tosi hyvä fiilis jaloissa ja vitonen sujuikin ihan mahtavasti. Onneksi alku mentiin hiljaa, minulla oli hyvin voimia kahdella viimeisellä kilometrillä, aina positiivinen Jarkko ilakoi.

SM-kulta oli Jarkolle ensimmäinen aikuisten sarjassa.

Sanni_KKUtriaisen Sanni kävi kovan kamppailun keihään voitosta Oona Sormusen kanssa. Tällä kertaa Sormunen oli parempi, hopea irtosi tuloksella 57,59.

– Ei ollut ihan paras ja irtonaisin päivä. Hiukan harmittaa, mutta Kuortaneella ensi lauantaina laitetaan kaikki peliin ja lähdetään heittämään Pekingin raja, Sanni sanaili.

 

 

Ottelijanaiset huimassa iskussaMaria_KK

7-ottelussa pyrintöläiskolmikko Miia Sillman, Maria Huntington, Elisa Oksanen teki kovaa jälkeä. Miia nappasi pronssin, Maria oli hienosti neljäs ja Ellu kuudes. Miian pisteet olivat 5375, Maria sivusi ennätystään pisteillä 5214 ja Elisa sai kasaan 5179 pistettä.

– Tiukka kausi ollut, joten alkoi olla jo hiukan väsymystä. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen mitalista tietenkin. Aika tsempillä mentiin väsymystä vastaan, Miia kertoi.

Pientä väsymystä oli myös Hurskeen Reetan kintereissä. 100 metrin aitojen alkuerä ei tuntunut lainkaan hyvältä ja aika oli Reetan kesän huonoin 13,88. Reetta ja valmentaja Marjukka Suihko pohtivat, kannattaako finaalia moisessa Reetta_KKolotilassa juosta. Kyllä kannatti. Jostakin Reetta kaivoi finaaliin upean taistelufiiliksen ja otti hienosti pronssia kauden toiseksi parhaalla ajallaan 13,48.

– En tiedä mistä sitä voimaa löytyi. Olin aika maissa alkuerän jälkeen, kun juoksu ei kulkenut yhtään. Tosi tyytyväinen olen pronssiin, ensimmäinen mitali Kalevan kisoista tuli nyt, Reetta kertoi.

Mitalien lisäksi hienoja suorituksia

Seitsemän mitalin lisäksi Haapalan Heta pituudessa ja Laakson Jaakko 800 metrillä olivat todella lähellä mitalia, kummatkin neljänsiä. Heta oli vielä ennen viimeistä kierrosta pronssissa kiinni hienolla ennätyksellään 603. Jatkuvasti pyörivässä tuulessa viime kauden mestari Emmi Mäkinen sai kuitenkin viimeiseen hyppyynsä tasan +2,0 myötäisen ja tinttasi 606. Heta vastasi vielä 594:llä, siinä hypyssä tuuli oli vastaan -1,3m/s. Pienestä oli mitali kiinni, mutta nelostila oli loistava saavutus.

– Olen tosi tyytyväinen tähän. Mitali oli lähellä, joten vähän jäi hampaankoloon, Heta kertoi kisan jälkeen.

Laakson Jaakko lähti hidasvauhtisessa 800 metrin finaalissa 500 metrin kohdalla hurjaan iskuun ja muut jäivät nopeasti viitisen metriä. Isku ei pitänyt aivan loppuun saakka vaan tuloksena oli nelostila. Eroa kultamitaliin jäi tiukassa kiritaistelussa 0,79 ja pronssiin 0,32 sekuntia.

– En ole tyytyväinen ollenkaan, parempaa lähdettiin hakemaan. Taktisesti juoksu oli hyvä ja se meni tismalleen niin kuin oli suunniteltu. Loppusuoralla ei vain voimat tällä kertaa riittäneet, pettynyt Jaakko sanaili.

Landströmin Jessi nappasi pika-aidoista mukavasti kuutospaikan ajalla 14,28 ja Kososen Gabi yllätti korkeushypyssä samalla sijalla hypättyään ennätyksensä 176.

Kiekonheitossa Tanja Komulainen heitti kauden parhaansa 53,24 ja oli neljäs.

Kova onnistumisprosentti

Kaiken kaikkiaan kisat sujuivat pyrintöläisiltä hienosti ja onnistumisprosentti oli suorastaan loistava. 86 Kalevan maljan pistettä oli kisojen suurin potti. JKU keräsi 80 pistettä.

– Erittäin hienoja suorituksia kautta linjan meidän urheilijoilta. Oli todella hienoa olla pyrintöläinen jälleen kerran. Ja kun muistetaan että täältä puuttui meidän kärkikalustosta Suvi Helin, Juho Saarikoski, Valtteri Toimela, Ville Aarnivala ja Markus Koivula, niin olihan tämä aivan fantastisen hieno joukkuesuoritus, hehkutteli valmennuspäällikkö Lauri Hollo kisojen päätteeksi.

Seuraavaksi Kalevan maljan pisteistä ja SM-mitaleista kisataan jo kahden viikon päästä, kun 22-vuotiaiden SM-kilpailut pidetään Lahdessa ja 19-vuotiaiden Savonlinnassa.

Teksti ja kuvat: tp tiedotus