SM-halleista kuusi mitalia – Jaakko Laakso tuplamestariksi

Tampereen SM-hallit sujuivat Pyrinnöltä mukavasti. Mitaleita tuli yhteensä kuusi. Mestaruuden nappasivat Jaakko Laakso 800 metrillä sekä miesten 4×300 metrin joukkue Markus Koivula, Ville Aarnivala, Jaakko Laakso, Jani Koskela.

Jaakko juoksi 800 metrillä aivan ylivoimaiseen voittoon. Vaikka puolimatkan väliaika oli vain 59,0, ehti Jaakko hurjalla 300 metrin Laakso_tuuletuskirillään hyvään voittoaikaan 1.52,20.

– 800 metriä meni suunnitelmien mukaan. 500 m jarruttelin kärjessä ja sitten iskin terävästi. Viestiosuus meni myös tosi hyvin siihen nähden, että olin aika hapoilla kasista. Viestimestaruus oli mahtava juttu! Tosi tyytyväinen täytyy olla tähän päivään ja koko hallikauteen, Jaakko iloitsi.

Ville Aarnivalan 200 metrin pronssi oli pieni yllätys jopa miehelle itselleen.

– 200 metriä irtosi ihan mukavasti, finaalissa painoi jo vähäsen, mutta oon tosi tyytyväinen pronssiin. Se oli itsellenikin pieni yllätys. Viesti kovalla porukalla kruunasi koko homman! Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua ja nuorten SM-halleja, Ville Aarnivala kertoi.

Viestissä Markus Koivula jätti jo avausosuudella kaikki muut selkeästi taakseen ja Aarnivala & Laakso petasivat Jani Koskelalle hienot asemat ankkuriosuudelle. Esbo IF:n ankkuri Oskari Mörö ei päässyt lopussa lähellekään ja eroksi jäi 1,4 sekuntia.

Myös naisten nuori viestijoukkue taisteli ihan loppuun saakka upeasti mitaleista. Frida Hämäläinen, Alisa Aalto, Tiia Tammisalo ja Sara Jokinen juoksivat kaikki erinomaisesti ja tuloksena oli hieno neljäs sija.

Lauantaina 400 metrillä Jani Koskela nappasi hopeaa ajalla 48,66. Oskari Mörö lähti kisaan aivan hurjaa vauhtia ja johti loppusuoran alussa jo selvästi. Viimeinen 100 metriä tultiin tasatahtia, mutta Mörön johto piti ja hän vei mestaruuden ajalla 47,84. Ville Aarnivala oli viides kauden parhaalla ajallaan 49,20.

– Ihan en ole tyytyväinen juoksuuni, en saanut parasta irti koneesta, Jani kommentoi.

Tänä vuonna 16-vuotta täyttävä Frida Hämäläinen juoksi todella ennakkoluulottomasti 300 metrin aidat ja nappasi pronssia upealla IMG_1573ennätyksellään 42,22. Tulos on N17-sarjan kaikkien aikojen toiseksi paras.

Valtteri Toimela teki miesten samalla matkalla loistojuoksun ja venytti kalkkiviivoilla pronssille ajalla 38,54.

– Viikonloppu oli tosi positiivinen. Armeijan takia valmistautuminen hallikauteen oli todella erilainen, jopa maanläheinen. Happovetoja on ollut vain vaan murto-osa edellisvuoteen verrattuna ja kunnon aitareenejäkin vain muutamia alla, Valtteri kertoi.

– Reilun viikon herkistelyt kotona ja sitten SM-kisoihin radalle. Perjantain valmistava antoi jo vähän toivoa, että kunto on alkanu nousta. Kisassa SB ja se riitti pronssiin, mihin olen todella tyytyväinen.

Sara Jokinen juoksi sunnuntaiaamun 200 metrin alkuerissä upeasti 24,80, mikä on neljä sadasosaa parempi kuin hänen ulkorataennätyksensä. Ajalla Sara meni upeasti finaaliin ajan perusteella kolmen sadasosan erolla. Finaalissakin Sara teki hyvä juoksun ja oli kuudes ajalla 25,12.

Vasta loppuvuodesta 15-vuotta täyttänyt Jemina Forss oli naisten 800 metrillä hienosti viides halliennätyksellään 2.15,43.

Jessi Landström oli pika-aitojen kuudes ajalla 8,59 ja konkari Lassi Raunio miesten samalla matkalla kahdeksas ajalla 8,53.

Gabi Kosonen hyppäsi korkeudessa 174 ja oli kuudes. Urho Kujanpää teki seipäässä halliennätyksensä 510, mikä riitti tiukassa kisassa sijaan yhdeksän.

Jarkko Järvenpää oli 3000 metrin kahdeksas ajalla 8.29,80 ja Heta Haapala pituuden yhdeksäs tuloksella 572.

IMG_1583

IMG_1590

Teksti: TP tiedotus
Kuvat: SUL arkisto ja TP tiedotus