19- ja 22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista mitellään Kemissä

Yleisurheilun SM-kilpailut huipentuvat tänä viikonloppuna Kemissä, jossa kilpaillaan 19- ja 22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista.

Tarkastellessa Kemin osallistujalistoja huomataan, että Pyrinnössä tilanne näihinkin sarjoihin on hyvä. Listoilta löydetään yhteensä 60 kertaa Pyrinnön urheilija, osa urheilijoista tekee tietenkin useammassa lajissa suorituksen, joten aivan 60 Pyrinnön urheilijaa ei Kemissä ole.

19-vuotiaiden kilpailuissa nähdään mm. Kalevan kisoissa miesten korkeudessa neljänneksi sijoittunut Ville Eikkula, joka lähtee suosikkina nuorten miesten korkeusmittelöön. Eikkula hyppää myös pituus- ja kolmiloikkakilpailuissa. Nea Lento hyppää Kemissä sekä pituudessa, että kolmiloikassa.

Meri Elomaa työntää kuulassa ja on mukana myös keihäässä. Hyvässä vauhdissa ollut Joel Turkka juoksee molemmat 100 metriä ja 400 metriä, etenkin 400 metrillä Turkka oli vahva myös Kalevan kisoissa. Julius Mäkinen urakoi 800, 1 500 ja 5 000 metrillä. Jami Siira hakee mestaruutta seipäässä ja löytyy miehen nimi myös keihäslistaltakin.

22-vuotiaiden kilpailuissa nähdään nuoremman kaartin tapaan urheilijoita, jotka esiintyivät jo viime viikonlopun Kalevan kisoissa. Olivia Ben Khalifa on listojen mukaan urakoimassa kolme lajia; 100m, 200m ja 100m aidat. Upean 400 metrin kilpailun Turussa juossut Alisa Aalto on mukana 200 metrillä ja 400 metrillä.

Frida Hämäläinen juoksee 400 metriä sekä sileänä, että aidottuna versiona. Jemina Forss ja Kiia Keinonen ovat mukana 800 ja 1 500 metrillä, sekä 400 metrin aidoissa. Oona Hietala ja Olivia Mäkinen ovat mukana pituudessa, Hietala hyppää myös kolmiloikkakilpailussa ja Mäkinen juoksee 100 metriä. Kalevan kisoissa miesten korkeuden hopeaa napannut Daniel Kososen on määrä kilpailla korkeudessa, pituudessa ja kolmiloikassa.

Kisojen kulkua voit seurata täältä.

Kuva: SUL