Nuorten SM-kilpailuista menestystä Tampereelle

19-ja 22-vuotiaiden SM-kilpailut Kemissä olivat Pyrinnön osalta menestyksekkäät. Tuloslistaa katsellessa on helppo nähdä, että Pyrinnön yleisurheilun tulevaisuus on kirkas.

19-vuotiaiden kilpailuissa naisten puolella mitaleja tuli kaksi kappaletta. Nea Lento nappasi Suomen mestaruuden pituudessa tuloksella 6,00. Lento täydensi upean viikonloppunsa ottamalla hopeaa kolmiloikassa tuloksella 12,61.

Miesten puolella mitaleja napsittiin 5. Joel Turkka nappasi 400 metrillä kultaa ajalla 49,45. Turkka oli mukana myös 100 metrillä, jossa mies oli viides ajalla 10,90. Julius Mäkinen nappasi Nea Lennon tapaan kaksi mitalia, kun pronssia tuli sekä 1 500 metrillä, että 5 000 metrillä. Mestaruudet tulivat Pyrintöön myös 19-vuotiaiden seipäässä ja korkeudessa. Jami Siira otti helpohkosti kultaa seipäässä tuloksella 4,80. Myös Ville Eikkulan ei ihme tekoja tarvinnut esittää korkeudessa, kun kulta irtosi tuloksella 2,00.

22-vuotiaissa miehissä ei Pyrinnöllä ollut mukana kuin 2 urheilijaa. Kuitenkin mukaan tarttui yksi mitali, kun Daniel Kosonen nappasi korkeuden kultaa tuloksella 2,01. Toisena edustajana nähtiin Veikka Rajala moukarissa, jossa hän heitti oman ennätyksensä 53,15, joka on miehin uusi ennätys.

22-vuotiaissa naisissa mitaleja kahmittiin jälleen useampia. Alisa Aalto nappasi omalla ennätyksellään 24,87 pronssia 200 metrillä. Aalto oli kolmas pyrintöläinen, joka poistui Kemistä kahden mitalin kera, kun 400 metriltä tuli hopeaa ajalla 56,42. Samassa kilpailussa Frida Hämäläinen oli kuudes ajalla 57,64. Hämäläinen nappasi mitalin 400 metrin aidoissa hopeaa ajalla 60,26.

Naisten 800 metrillä Jemina Forss oli kuudes ja Kiia Keinonen kahdeksas. 1 500 metrillä Keinonen oli seitsemäs ja Forss nappasi hopeaa ajalla 4.36,96. 100 metrin aidoissa Olivia Ben Khalifa juoksi ennätyksensä 14,15 ja nappasi mukaansa pronssimitalin. Nuorten naisten mitalisateen täydensi Oona Hietala, joka otti pronssia pituudessa tuloksella 5,84. Olivia Mäkinen oli samassa kilpailussa neljäs tuloksella 5,77.

Yksilölajien SM-kilpailut on nyt käyty, mutta kausi jatkuu vielä. Ensi viikonloppuna otellaan nuorten SM-moniottelut Hämeenlinnassa ja Janakkalassa ja syyskuussa vuorossa ovat vielä SM-viestit Kotkassa.