Paavo Nurmi Games, Espoon Motonet GP, Hämäläiselle U23 EM-raja

Kesän toiset Motonet GP -kilpailut järjestettiin Espoon Leppävaarassa. Lämmin sää ja sininen rata siivittivät urheilijat hyviin tuloksiin.

Miesten korkeudessa Daniel Kosonen taivutti lukemiin 205. Paavo Nurmen kisoissa miesten seipään voiton ottanut ja oman hienon ennätyksensä hypännyt Urho Kujanpää, hyppäsi Espoossa lukemiin 536.

Naisten 800 metrillä nähtiin peräti neljä erää. Jemina Forss juoksi A-erässä, ylittäen maaliviivan aikaan 2.11,62.

Tokion olympiajoukkueeseen nimetty Reetta Hurske juoksi naisten 100m aidoissa oman alkueränsä voittoon ajalla 13.35. Illan päättävässä naisten 100m aitojen finaalissa Hurske vakuutti ja voitti, juosten aikaan 13.08.

Fridä Hämäläinen juoksi Pyrinnön kesäkirmaisuissa U23 EM-kisojen tulosrajan!

400m aidoissa hienosti kautensa avannut Frida Hämäläinen juoksi sunnuntaina kotiseuran järjestämissä kisoissa U23 EM-kisojen tulosrajan. Fridan tulosrajan alitus ja uusi upea ennätys kirjattiin lukemin 58,92! Paljon onnea Frida!

Paavo Nurmi Games
Tänä vuonna kaksi päiväisenä järjestetyissä Paavo Nurmi Games -kilpailuissa jatkui yleisurheilukesän vakuuttava ennätystehtailu. Paavo Nurmen stadionilla tunnetusti lähes aina aurinkoinen ja lämmin sää oli luvassa maanantaina, taaten lähes optimaaliset sääolosuhteet ensimmäiselle kilpailupäivälle.

Urho Kujanpää osoitti hienoa tuloskuntoaan hyppäämällä miesten seiväskisan voittoon ja taivuttaen oman ulkoratojen ennätyksensä lukemin 565.

Frida Hämäläinen jatkoi vakuuttavaa vauhtia aidatulla ratakierroksella juosten eränsä kuudenneksi ajalla 56.72. Naisten pituushypyssä nähtiin Pyrinnön ottelijattaret Miia ja Maria. Onnistuneen ottelun Götzisissä toukokuun lopussa otellut Maria ponnisti lukemiin 6.32. Miian tulos maanantaina kirjattiin lukemiin 6.02.

Toinen kilpailupäivä Turussa käynnistyi sateisissa olosuhteissa. Kilpailupäivän toisena lajina nähtiin naisten korkeushyppy, jonka tuloksia verottivat kylmyys ja sateinen sää. Ella Junnila yritti parhaansa sääolosuhteista huolimatta hypäten kilpailun parhaana suomalaisena lukemiin 188.

Naisten pika-aitojen alkuerät juostiin kahdessa erässä. Suomalaisista aiturinaisista vastakkain illan aikana asettuivat Annimari Korte ja Reetta Hurske. Hurske tikkasi oman alkueränsä aikaan 13.32. Illan päättävässä finaalissa Hurskeen ajaksi kirjattiin 13.18. Korte heittäytyi finaalissa kauden parhaaseensa ylittäen maaliviivan aikaan 12.91.

Paavo Nurmen kisojen toisena kilpailupäivänä tehtiin myös historiaa, kun huikeasti alkaneen yleisurheilukesän kilpailussa nähtiin jo toinen tämän kesän suomen ennätys! Imatran Urheilijoiden Senni Salminen ponnisti naisten kolmiloikan lähes 18-vuotta vanhan suomen ennätyksen uusiksi. Heli Koivulan tulos 14.39, kirjattiin nyt uusiksi Senni Salmiselle lukemin 14.51. Kesän kova ennätystehtailu lupaa hyvää elokuun lopussa järjestettäviä Kalevan Kisoja ajatellen!

Teksti: TP tiedotus