Hämäläinen ja Kosonen U23 EM-kisoissa Tallinnassa

Kaksi pyrintöläistä oli mukana viime viikonvaihteen U23 EM-kisoissa Tallinnassa. Kisat piti järjestää Norjan Bergenissä, mutta yleisestä epävarmasta tilanteesta johtuen  järjestäjämaaksi vaihtui aivan loppumetreillä.

Pyrinnön Frida Hämäläinen,21, on puristanut  tänä suvena  400 metrin aitojen  ennätyksestään  toista sekuntia. Seuraennätys on nyt 58,92, jolla ajalla Frida on Suomen tilastojen kolmonen.

Tallinnan kierroksen aitamatkalla Frida ei ollut aivan terävimmillään. Loppuaika 1.00,54 ei pyrintöläistä tyydyttänyt.

Daniel Kosonen, 20, floppasi tikassa paikassa 220 Euroopan maiden cupissa.  Kalkun mies on erittäin hyvä kilpailija. Sitä vahvistaa Danielin  selviytyminen 215 ylityksellään.

Finaali ei sitten mennyt aivan suunnitelmien mukaan ja Daniel jäi aloituskorkeuteen 210.

-Rentous puuttui ja vastatuuli  sekoitti  vauhdin täysin. Merkkiä olisi pitänyt siirtää, amatöörivirhe  kauden tärkeimmässä kisassa, Daniel analysoi EM-Tallinnasta palattuaan kotiin.

-Fyysisesti olen kunnossa, mutta kyllä harmittaa. Mitaleille riitti 217!

Onnistuneen karsinnan jälkeen odotukset olivat korkealla. Pyhän kisa on vain nollattava. Nyt harjoitusjakso ja jerkkua reisiin. Sitten mestaruus mielessä Kalevan kisoihin Ratinaan

Kovimmat vastukset ovat Lempäälän Matias Mustonen  ja Äänekosken Arttu Mattila, Daniel raotti tulevaisuuttaan.

Pirkanmaalaisittain Tallinnasta iloisinta oli Virtain Helena Leveelahden yllätys EM-hopea. Helena venyy aina arvokilpailuissa. Ennätys ennen Tallinnaa oli heitetty vuonna 2018 nuorten MM-kisoissa Tampereella. Nyt tulos oli 57.09m.

Tallinnan perusteella Helena on vahva mestariehdokas Tampereen Kalevan kisoissa Ratinassa

Myös Lielahden kipinän Arttu Korkeasalo oli Tallinnassa mies paikallaan.

Ennätystyöntö 18,93 ja seitsemäs sija. Korkeasalo on siis mestariaineista tulevissa Kalevan kisoissa.

Kuvat: Hämäläinen (SUL), Kosonen (Heidi Lehikoinen)