Neljä pyrintöläistä U20 EM-kilpailuissa

Tallinnan stadion hiljeni vain kolmeksi päiväksi. Kun alle 23 vuotiaat poistuivat, kentän täyttävät kolme vuotta nuoremmat , maanosamme parhaat yleisurheilijat.

Ilahduttavasti Suomesta on 46 urheilijaa, joista neljän seura on Tampereen Pyrintö. Onpa viideskin pyrintöläinen, mutta hän edustaa Iitin Pyrintöä!

Nea  Lento hyppää pituutta ja kolmiloikkaa, Siiri Elomaa heittää keihästä, Saga Vanninen ja Aleksi Savolainen ottelevat. Sagan nimi on myös kuulantyönnön listalla.

Aleksi Savolaisen,19, kehitys on mennyt tasaisesti kuin juna kiskoilla.

Myös lentopalloilijana kunnostautunut Aleksi otteli 7223 pistettä kesäkuun lopulla Seinäjoella. Ja miehen sarja oli enemmän kuin

lupaava: 11,31-664-14,80 (6 kg), 186-50,37-14,81 (100 cm)-37,01 (1,75 kg)-438-50,87-4.45,79.

Ystäväni ja arvostettu emeritus toimittaja Urho Salo neuvoi takavuosina, että hän katsoo ensin loppupisteet ja lajeista 400 metrin ajan.  -Jos ratakierroksen aika on useita sekunteja päälle 50,0, vaikea on nousta edes kansalliselle tasolle.

Aleksin paineli nelosen ajassa 50,87 eli enemmän kuin lupaavasti, vahvat heittolajit, riittävä nopeus, ei moitteensijaa hypyissäkään.

Pistesija on hyvä tavoite Tallinnassa.

Entä Saga Vanninen? Kaikki on mahdollista. Viime viikko antoi viitteitä, että teiskolainen  voi taistella kärkisijoista. Ainakin pituushyppy on nyt kuosissa. Saga ponkaisi kolmesti yli ennätyksensä, pisin hyppy kantoi peräti 617. Myös pika-aidat on mallillaan puhumattakaan heittolajeista.  Sagan pisin kuulakaaret tömähtävät lähes 15 metrin viivalle.

Nea Lento ei epäonnistu tiukassa paikka. Kauden kärkitulokset ovat minimitavoitteet, jolloin  finaalipaikat ovat lähellä.

Siiri Elomaan keihäs lensi viikko sitten päälle 50 metriä.  Siihen pari kolme metriä lisää ja Siiri heittää myös finaalissa.

Kisasivut (mm. livestrean ja livetulokset)