Saga Vanniselle kultaa U20 EM-kisoista!

Nuorten U20 EM-kisat Tallinnassa olivat menestys! Suomi saavutti kaiken kaikkiaan kisoissa kolme kultaa ja yhden hopean. Tällaista menestystä ei olla nähty vuoden 1995 jälkeen!

Hienoa oli myös nähdä Pyrinnön urheilijoiden edustusta kisoissa. Kaiken kaikkiaan kahden viikon mittaisten kisojen toisiksi viimeisenä päivänä nähtiin vielä Pyrinnön superlahjakkuuden Saga Vannisen upea ottelusarjan päätös, joka toi Euroopan mestaruus kultaa!

Vanninen paransi alle 20-vuotiaiden Suomen ennätystä ja nousi Suomen naisten sarjan kaikkien aikojen tilastoissa neljänneksi! Vanninen paransi omaa viime kesänä ottelemaansa ennätystä 5 861, kaiken kaikkiaan 410 pistettä, kirjaten uudet ennätyspisteensä lukemiin 6 271.

Vanninen teki ennätyksensä neljässä lajissa. Ennätysvauhti alkoi jo heti ensimmäisessä lajissa, kun Saga tikkasi 100m aidat aikaan 13,55. Korkeuden tulokseksi kirjattiin kauden paras 178 ja kuulassa vakuuttava 14,90! Ensimmäisen ottelupäivän päättävä 200m taittui aikaan 24,85.

Toinen kilpailupäivä alkoi myös upeasti. Vanninen ponnisti ennätyslukemat uusiksi pituudessa 634, joka on mielettömän kova tulos myös naisten sarjassa! Heittolajeissa vakuuttava Saga selkeytti johtoasemaansa kanssakilpailijattariinsa keihäässä, kiskaisten kaaren lukemiin 47,01. Ottelun kruunaavalla 800m Vanninen kellotti oman ennätyksensä aikaan 2.24,62, juosten koko seitsenottelun ottelusarjan ylivoimaisena voittajana maaliin!

Paljon onnea EM-kullasta Saga! Naisten 7-ottelussa on tällä hetkellä kova kattaus suomalaisia. Mielenkiintoista nähdä minkälaisia tuloksia ottelijattaret tekevät elokuun lopussa järjestettävissä Kalevan kisoissa, jotka ovat kotikisat myös Sagalle!

Nea Lento upeasti U20 EM-kisojen pituuden finaalin yhdeksänneksi

Tallinnan U20 EM-kisojen viimeisen kilpailupäivän iltana nähtiin myös naisten pituushypyn finaali. Pyrinnön oma Nea Lento hyppäsi alkukarsinnoissa hienosti kauden parhaansa 620, joka toi Nealle finaalipaikan. Finaalissa seura oli kova, mutta Nea hyppäsi tasaisen hyvän sarjan 602, 601 ja viimeisellään 609, joka toi upeasti finaalin yhdeksännen sijan!

Siiri Elomaa keihäsfinaalin yhdeksäs ja Aleksi Savolainen miesten 10-ottelun kymmenes

Keihään heiton superlupaus ja monilahjakkuus Siiri Elomaa suoriutui naisten keihäsfinaaliin tuloksella 48.13. Vasta 17-vuotias Elomaa sijoittui finaalissa hienosti yhdeksänneksi parantaen karsinnassa heittämäänsä tulosta lukemiin 48,62.

Myös miesten 10-ottelussa nähtiin Pyrintöläinen. Aleksi Savolainen sijoittui kokonaiskilpailun kymmenenneksi rikkoen ottelusarjassaan kaiken kaikkiaan neljä omaa lajiennätystään. Savolaisen ottelusarja 11.42; 691 (PB); 15,46 (PB); 191 (PB); 51,44; 14,86; 35,33; 430; 55,10 (PB); 5.02,73 toi kokonaispisteiksi yhteensä 7243, joka on Aleksin uusi ennätys ja hieno saavutus nuorelta ottelijalta!

Kuva: SUL