Kisakeskusta viimeistellään ja valmistelut ovat täydessä käynnissä – tervetuloa SM-hiihtoihin Tampereelle!

Talven ensimmäisistä SM-mitaleista kilpaillaan tammikuussa Tampereella. 20.-22.1.2023 hiihdettävät kilpailut järjestetään Kaupin Urheilupuistossa, jonka viime keväänä valmistunut tuliterä hiihto- ja pesäpallostadion saa tulikasteensa hiihtokilpailujen osalta SM-hiihdoissa. Paikalle kilpailemaan odotetaan kaikkia Suomen kärkihiihtäjiä.

“Stadionilla tehdään parhaillaan vielä viimeistelytöitä, jotka jäivät kesällä kesken pesäpallokauden alkaessa. Toimivalla stadionilla on paljon tekniikkaa ja yksityiskohtia, joita pitää vielä viritellä”, kertoo kilpailunjohtaja Pasi Rajala.

Kilparatoina käytetään tuttua Pirunvuoren maaston viiden kilometrin reittiä sekä tykkilumilatuna paremmin tunnettua lenkkiä, joka muuntautuu sprinttiradaksi. Sprinttirataa käytetään kilpailuissa molempiin kiertosuuntiin, mikä on Kaupissa täysin uutta: parisprintti kilpaillaan myötäpäivään ja sprintti vastapäivään. Kiertosuunnan muutoksella saadaan perinteisen sprinttiin sopivasti lisää nousuhaastetta. Oudompaan ladun kiertosuuntaan pääsee tutustumaan parhaiten Loppiaisen ”testisprintissä” – tervetuloa silloin kisaamaan!

Kilpailuorganisaatio työskentelee tällä hetkellä kiivaasti erilaisten valmistelevin tehtävien parissa. Yhtenä tärkeinpänä on tietenkin vapaaehtoisten rekrytointi. SM-hiihtojen läpivienti tarvitsee noin 200 vapaaehtoista. Mukaan kisoja tekemään voi ilmoittautua vaikka heti vapaaehtoissivun kautta.