Tampereen koululaishiihdot 21.2.2024

Tervetuloa Suomen suosituimman talvilajin koululaiskilpailuihin Kaupin Hiihtostadionille !

Päivitys: 19.2. klo 18:27

Alakoulujen kilpailun aikataulu:

9:00                  Takahuhdin koulu
9:10                  Sammon Koulu
9:20                  Linnainmaan koulu
9:31                  Wivi Lönnin koulu
9:37                  Svenska samskolan i Tammerfors
9:47                  FISTA

10:10                Juhannuskylän koulu
10:20                Kaukajärven koulu
10:27                Annalan koulu
10:35                Harjun koulu
10:47                Atalan koulu

11:15                Olkahisen koulu
11:18                Kämmenniemen koulu
11:29                Leinolan koulu
11:39                Linnainmaan koulu
11:44                Tammelan koulu
11:47                Koiviston koulu

12:10                Tampereen Yliopiston Normaalikoulu
12:20                Terälahden koulu
12:24                Tesoman koulu
12:35                Vehmaisten koulu
12:38                Vuoreksen Koulu
12:51                Messukylän koulu
12:52                Kaarilan koulu
12:53                Peltolammin koulu
12:54                Sorilan koulu

Yläkoulujen ilmoittautuneet joukkueet:

Tytöt klo 13:30:

Vuoreksen koulu Vuores
FISTA FISTA
Sammon koulu Sampo 1
Linnainmaan koulu Linnainmaa
Sammon koulu Sampo 2

Pojat klo 13:50:

FISTA FISTA 1
Kaukajärven koulu Kaukajärvi
Kämmenniemen koulu Kämmenniemi
Linnainmaan koulu Linnainmaa
FISTA FISTA 2
FISTA FISTA 3

KILPAILUOHJE:

Alakoulujen henkilökohtaiseen kilpailuun voivat osallistua Tampereen koulujen 3-6 luokkien oppilaat. Kilpailusarjat erikseen tytöille ja pojille, jokaiselle luokka-asteelle omansa.
Ilmoittautuminen sarjoihin syntymävuoden mukaan. Erikseen sarjat perinteiselle hiihtotavalle ja vapaalle hiihtotavalle. Jokainen hiihtäjä hiihtää vain yhden kilpailusuorituksen.

Yläkouluille (7-10 luokat) on oma viestikilpailu. Viestikilpailu käydään kolmen hengen joukkueilla, vapaalla hiihtotavalla. Viestisarjat erikseen tytöille ja pojille.
Joukkueissa saa olla hiihtäjiä miltä tahansa yläkoulun luokalta.

ALAKOULUJEN HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU:

Kilpailu toteutetaan ’koulu kerrallaan’, niin että yhden koulun kaikki hiihtäjät lähtevät 10-15 minuutin aikaikkunassa, 30 sekunnin lähtövälillä.

Kun kaikki k.o. koulun hiihtäjät ovat kisansa hiihtäneet, koulu voi lähteä kisapaikalta pois ja seuraava koulu hiihtää omat suorituksensa. Paikalla on siis kerrallaan 3-4
koulua: Yksi on lähdössä takaisin koululle, yksi on hiihtämässä, yksi odottaa vuoroaan ja yksi saapuu paikalle omaa vuoroaan varten. Jokaisesta koulusta voi
olla mukana max 20 hiihtäjää, jolloin lähdöt mahtuvat 10 minuutin ikkunaan, ja koulujen väliin jää muutama minuutti ’järjestelyaikaa’. Kun kisapäivä aloitetaan klo 9
ja jatketaan klo 14 saakka, saadaan mukaan mahtumaan ainakin 15 koulua. Koska monesta koulusta ei löydy kahtakymmentä kilpailijaa, voidaan hyväksyä eri pyynnöstä myös yli 20 hiihtäjän osallistuminen!

Tässä kisamuodossa hiihtäjät eivät pääse tutustumaan kisalatuun ennen omaa suoritustaan, koska koulujen ’väliin’ ei ole mahdollista jättää tyhjiä välejä sitä varten. Niinpä käytetään kisalatuna pelkästään Kaupin n. 700 metrin mittaista ’sprinttilenkkiä’, joka on monille tuttu aiempien vuosien koululaiskisoista, ja isolta osaltaan näkyvillä stadionilta. Nuoremmat sarjat (3-4 lk) hiihtävät tuon lenkin kertaalleen ja isommat sarjat (5-6 lk) kahdesti. Kisalenkki merkitään ’umpeen’ niin että siltä ei pääse eksymään. Lenkistä on tässä liitteenä myös kartta, niin siihen voi käydä tutustumassa jo etukäteen. Koska perinteisen ja vapaan hiihtäjät ovat lenkillä vuorotellen, ajetaan radan reunaan perinteisen latu. Käytettävä reitti on niin leveä, että sekä luistelu-ura että perinteisen latu mahtuvat hyvin vierekkäin. Perinteisen ladun päällä ei saa hiihtää luistellen!

Koululaiskisat 2024 latukartta

Kilpailun kulku:

 1. Ilmoittautuminen: Vastuuopettaja toimittaa ilmoittautumiset excel-taulukkona viimeistään 16.2.2024 (perjantai). Jokaisen hiihtäjän nimi, syntymävuosi, hiihtotapa (P/V) ja mahdolliset tietojen julkaisurajoitukset.
 2. Lähtölistat: Kilpailujärjestäjä julkaisee koulujen kilpailuvuorot ja hiihtäjien lähtöajat 19.2.2024 (maanantai). Jos ilmoittautuneita kouluja tulee enemmän kuin mitä saadaan
  mahtumaan aikatauluun, niin nopeimmin ilmoittautuneilla kouluilla on etusija.
 3. Saapuminen: Koulujen toivotaan saapuvan paikalle noin puoli tuntia ennen oman kilpailuvuoron alkua. Verryttely kisaa varten tapahtuu kilpailuladun ulkopuolella,
  esimerkiksi jalkapallokenttien takana olevalla Niihamaan lähtevällä ladulla tai Vesitornin suunnan ladulla. Pesäpallokentän reunaa pitkin pääsee tarvittaessa kisaladun viereen katsomaan mistä latu kulkee. Huoltorakennuksen pukuhuoneet ovat käytettävissä, mutta pesäpallokatsomo ei ole käytössä. Lähtö ja maali sijaitsevat Kaupin pesäpallokentällä.
 4. Kilpailuvuoroon valmistautuminen: Viimeistän 15 min ennen oman kilpailuvuoron alkua siirrytään ’esilähtöön’, eli lähdön lähelle jossa toimitsija antaa hiihtäjille numerot ja
  tarkistaa lähtölistan.
 5. Kilpailusuoritus: Esilähdöstä siirrytään lähtöpaikalle numerojärjestyksessä, ja lähdetään matkaan toimitsijan ohjaamana, 30 sek välein. Jokaiselta koululta nuorimmat,
  yhden kierroksen hiihtäjät lähtevät matkaan ensin, ja pidemmän matkan (2 kierrosta) hiihtävät lopuksi. Maalissa jätetään numero sille varattuun keruupisteeseen.
 6. Poistuminen: Kun kaikki koulun hiihtäjät ovat maalissa, lähdetään opettajan johdolla takaisin koululle.
 7. Tulokset ja palkinnot: Tulokset kootaan kilpailun päätteeksi yhteen ja lasketaan paremmuusjärjestys ikäsarjoittain ja hiihtotyyleittäin. Tulokset julkaistaan kilpailupäivän
  iltaan mennessä tällä sivustolla. Palkinnot (mitalit) toimitetaan jälkikäteen kouluille jaettavaksi.

Vastaan mielelläni kysymyksiin! Esim. pyynnöt isommasta koulun osallistujamäärästä voidaan ottaa huomioon jos tilaa jää muilta kouluilta! Myös toiveita oman koulun aikataulutuksesta esim. matkojen takia otetaan huomioon niin paljon kuin voidaan.

 

YLÄKOULUJEN VIESTIKILPAILU:

Yläkoulujen viestikilpailu hiihdetään alakoulujen kilpailujen jälkeen, alkaen 21.2.2024 klo 13.30 (alustava aikataulu, tarkka aikataulu varmistuu 19.2.2024)

Viestikilpailussa on erikseen tyttöjen ja poikien sarjat. Poikien sarja on avoin eli siinä hyväksytään osallistujiksi myös tytöt ja muun sukupuoliset. Jokainen hiihtäjä voi kuitenkin hiihtää vain joko tyttöjen tai poikien sarjassa. Joukkueessa on kolme hiihtäjää, ja jokainen hiihtäjä hiihtää vuorotellen kaksi osuutta, eli yhteensä 6 osuutta per joukkue. Joukkueessa saa olla hiihtäjiä miltä tahansa luokalta (7.-10.). Yhdestä koulusta voi olla vaikka miten paljon joukkueita. Joukkueet saavat ilmoittaa vapaasti joukkueensa nimen.

Yhden osuuden pituus on noin 700m, rata on sama kuin alakoulujen henkilökohtaisessa kilpailussa.

Vastuuopettaja toimittaa ilmoittautumiset excel-taulukkona viimeistään 16.2.2024 (perjantai). Jokaisen hiihtäjän nimi, syntymävuosi, hiihtotapa (P/V) ja mahdolliset tietojen julkaisurajoitukset.

Osuusaikoja ei oteta, vain joukkueiden loppuajat

Kolme parasta joukkuetta kummassakin sarjassa palkitaan paikan päällä. Myös paras joukkue-ilme palkitaan (raati koostuu kilpailutoimitsijoista).

Joukkueilmeeseen lasketaan mukaan mm. asustus, esiintyminen kilpailupaikalla ja kannustusjoukot!

 

LISÄTIEDOT:

Pasi Rajala, TP hiihto,

040 5464925, hiihto@pyrinto.fi