HIIHTOKOULU

HIIHTOKOULUSSA tutustutaan hiihtoon harrastuksena, kartutetaan monipuolisia liikuntataitoja ja saadaan uusia kavereita!

HIIHTOKOULU on tarkoitettu 6-16 -vuotiaille, eikä edellytä aiempaa hiihtokokemusta tai -taitoa.

HIIHTOKOULUN pääharjoitus joka torstai klo 18-19.30 Kaupissa!

IKÄ- JA TAITORYHMÄT

Hiihtokoulussa lapset ja nuoret jaetaan iän ja taitotason mukaisiin tasoryhmiin. Joka kerralla on vähintään kaksi tasoryhmää.

Parhaiten Hiihtokoulu sopii 6-16-vuotiaille, mutta tapauskohtaisesti myös nuoremmat voivat osallistua vanhemman kanssa!

HIIHTOKOULUSSA

Voi nauttia talviliikunnasta ja -luonnosta!

Oppii hiihdon perustekniikat ja pääsee hienon harrastuksen pariin!

Voi aloittaa kilpailut ja siirtyä halutessaan hiihdon valmennusryhmiin!

MAKSUT

140 euroa koko kausi (syksy ja talvi)

70 euroa talvikausi

Meillä on kaikille maksuton tutustumismahdollisuus!

HIIHTOKOULUHARJOITUKSET

Hiihtokoulumaksuun sisältyy pääharjoitus torstaisin klo 18.-19.30 Kaupissa. Hiihtokoulun ohjelma.

Lisäharjoituksina kuntopiiritreenejä, ekstraharjoituksia ja pitkiä lenkkejä sekä vierailuja Jämin hiihtotunneliin halukkaille erillisen aikataulun mukaan.

Leirit 1-2 kpl (osittain lisämaksullisia).

TARVITTAVAT VARUSTEET

Syyskauden harjoituksissa kelin mukainen ulkoliikuntavarustus, kävelysauvat (aluksi pärjää ilman sauvojakin) ja juomapullo.

Talvikaudella harjoituksen tyylin mukaiset hiihtovarusteet sekä sään mukainen vaatetus ja juomapullo. Talven tekniikkaharjoituksissa tulee jonkin verran myös paikallaan oloa ja se kannattaa huomioida vaatetuksessa.

Voiteluapua järjestetään tarvittaessa ennen harjoitusta.

NÄIN PÄÄSET MUKAAN

Hiihtokouluun voi tulla tutustumaan joka kerta ilman ennakkoilmoittautumista. Tarvittaessa lisätietoja saa Hiihtokoulun rehtorilta Pasi Rajalalta (040 546 4925).

Tutustumiskerran jälkeen hiihtokouluun ilmoittaudutaan tämän linkin kautta:Hiihtokoulun ilmoittautumislomake

Myös vakuutusturvasta kannattaa huolehtia. Lisätietoa Ski Passeista löytyy Hiihtoliiton sivuilta: Ski Passit

LISÄVINKKEJÄ

Pienten vasta-aloittajien ryhmässä harjoitellaan alkutalvi perinteistä ja lopputalvi vapaata. Vanhempien ja kokeneempien ryhmässä tyyli vaihtuu joka kerta.Tyylin voi tarkistaa talviohjelmasta.

Hiihtokoulun pakkasraja on -20 astetta. Näin kylmällä harjoituksia ei pidetä. Jos pakkasta on -17 astetta pidetään harjoitukset muut olosuhteet (tuuli) huomioiden.

Hiihtojaostolla on jonkin verran lainavälineitä, joilla pääsee hyvin alkuun. Jos tarvitse lainavälineitä, ota yhteyttä Pasi Rajalaan (p. 040 546 4925). Seuralta ja kokeneemilta hiihtäjiltä löytyy myös hiihtovaatteita, jotka ovat myynnissä Tampereen Pyrinnön Hiihtojaoston kopilla. Kysy lisää ohjaajilta treeneissä!

 

Lasten ja nuorten Hiihtokoulu tarjoaa monipuolista liikuntaa hiihtoharrastuksesta kiinnostuneille 6-16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Hiihtokoulussa käy vuosittain noin 50 lasta ja heitä on ohjaamassa 10 koulutettua hiihtotaustan omaavaa ohjaajaa.

Hiihtokoulu suositellaan aloitettavan syyskauden alkaessa, mutta mukaan otetaan uusia lapsia ja nuoria joka viikko! Vauhtiin pääsee hyvin myös lumien jo tultua maahan.

Hiihtokoulu järjestetään joka torstai Kaupin urheilupuistossa klo 18.-19.30. Hiihtokouluun kokoonnutaan Pyrinnön huoltokopille, joka sijaitsee aivan Uuden Huoltorakennuksen vieressä.

Hiihtokoulussa opetellaan hiihdon perustekniikoita sekä monipuolisesti yleisiä liikuntataitoja. Jokainen hiihtokoululainen on tervetullut osallistumaan myös kilpailuihin, joita järjestetään talvikaudella Hämeessä joka viikonloppu. Taitojen ja innostuksen karttuessa Hiihtokoulusta voi myös milloin tahansa siirtyä valmennusryhmätoimintaamme, joka suuntautuu enemmän kilpahiihtoharrastukseen.

Myös vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan harjoituksia. Järjestämme lisäksi joka talvi aikuisille suunnatun hiihtokoulun. Jos ja kun koko perhehurahtaa tähän hienoon lajiin, toivotamme vanhemmat mukaan myös huolto-, talkoo- tai ohjaustehtäviin. Koko toimintamme perustuu siihen, että kaikki viihtyvät ja tekevät yhdessä!