Toiminta

Tampereen Pyrintö on yksi Hämeen piirin johtavista hiihtoseuroista. Pyrintö on kilpaurheilu- ja harrastehiihtoseura, joka tekee laadukasta nuoriso- ja juniorivalmennustyötä. Pyrinnössä on aktiivisesti kilpailevia hiihtäjiä kaikissa sarjoissa 8-vuotiaista aina yli 70-vuotiaisiin saakka ja lisäksi harrastehiihtäjiä kaikissa ikäluokissa.

Pyrintö järjestää sekä harrastehiihtotoimintaa että juniorivalmennusta. Lisäksi Hiihtojaostolla on iso ryhmä yhdessä harjoittelevia nuoria ja aikuisia hiihtäjiä, joille järjestetään myös kattavaa leiritystoimintaa. Hiihtojaostolla on vuosittain koko jaostolle perinteinen lumileiri Levillä joulukuun alussa sekä viikonlopun mittainen syysleiri Jämille loka-marraskuussa.

Tampereen Pyrintö järjestää myös aikuisille harrastehiihtäjille suunnattua suosittua aikuisten hiihtokoulua talvikaudella.

Hiihtojaosto on myös yksi Hämeen piirin kokeneimmista kilpailujärjestäjistä ja järjestääkin joka talvi useita kilpailutapahtumia. Hiihtojaosto osallistuu myös muiden Tampereen Pyrinnön jaostojen suurten kilpailujen järjestämiseen talkooapuna.