XCX Tampere 2.2.2020

LUKEKAA KILPAILUHJE HUOLELLISESTI! KILPAILUMUOTO ON MEILLE KAIKILLE UUSI.

Aamulehti lähettää kilpailusta live-videolähetyksen – vinkiksi mummuille, vaareille ja kavereille!

Viimeisin päivitys: 1.2.2020 klo 21:30

7.1.2020 klo 20:20 – Ensimmäinen versio

21.1.2020 klo 13:50 – Linkki kilpailukutsuun ja XCX-kilpailusääntöihin. Tarkennettu aika-ajokierrosten määrää ja loppukilpailuerien kokoja. Alustava ratakartta. Muokattu kilpailuaikataulu. TD-nimitys.

22.1.2020 klo 20:50 – Lisätty suositus suojalasien käytöstä. Tarkennettu verryttelyn ohjeita

25.1.2020 klo 6:55 – Varmistettu olosuhteet – KILPAILU JÄRJESTETÄÄN

30.1.2020 klo 22:20 – Lähtölistat ja tuloslinkit lisätty. Aikataulua tarkennettu.

31.1.2020 klo 13:10 – Tuloslinkit korjattu. Tasatulostilanteen täsmennys. Virheellinen lähtölista korjattu jo aiemmin 31.1. aikana

1.2.2020 klo 21:30 – Viimeinen versio. Lisätty muistutus väistämissäännöistä ja määritelty sanktiot taitoelementtien virheistä. Tarkennettu
verryttelypaikat

—-

KILPAILUKUTSU, LÄHTÖLISTAT JA TULOKSET

(linkki kilpailukutsuun)

Aika-ajojen lähtölistat (huom! jokaisella hiihtäjällä 2 tai 3 aika-ajostarttia ja aika-ajoissa 15 sek lähtöväli)

12,- 10- ja 8 -sarjojen lähtölistat

16- ja 14- sarjojen lähtölistat

Tuloslinkit (finaalien tuloksiin ei merkitä aikoja)

12/10/8 aika-ajojen tulokset

12/10/8 finaalien tulokset

16/14 aika-ajojen tulokset 

16/14 finaalien tulokset

KILPAILUOHJE:

Kilpailujen ajankohta: Sunnuntai 02.02.2020 alk, klo 10:00. Tarkempi kilpailuaikataulu myöhemmin tässä ohjeessa.

Ilmoittautumiset: 29.1.2020 klo 24:00 mennessä osoitteessa www.kilmo.fi.

Lähtölistat on julkaistu joten jälki-ilmoittautuisia ei enää voida ottaa vastaan.

Osanottomaksu: 12 €/henkilö, sisältää 2e KristaCup -osallistumismaksun, jonka tuotto käytetään KristaCup palkitsemisiin.

Maksu tilille ilmoittautumisen yhteydessä (KILMO), Tampereen Pyrintö Hiihtojaosto, IBAN: FI9857322620113209

Kilpailu kuuluu maksurenkaan piiriin.

Hiihtotapa: Vapaa (V) – Free

Kilpailuissa noudatetaan soveltuvin osin FIS:n kilpailusääntöjä sekä Suomen hiihtoliiton kotimaisia kilpailusääntöjä. Käytössä myös XCX-kilpailusäännöt <linkki> tämän kilpailuohjeen mukaisesti muokattuina.

Kilpailumuoto: XCX Tampere hiihdetään ns. ‘väliaikasprinttinä’. Kilpailijat hiihtävät karsintakilpailussa väliaikalähdöillä kaksi tai kolme aika-ajoa. Aika-ajojen yhteenlasketut ajat määrittävät aika-ajojen sijoitukset. Loppukilpailu hiihdetään sarjoittain yhteislähtö-erinä. Erien koko on pääsääntöisesti 4, mutta voi viimeisessä kahdessa erässä vaihdella 3 ja 6 hiihtäjän välillä. (Esim: 13 hiihtäjän sarjassa hiihdetään 3 erää, joista kahdessa ensimmäisissä on 4 hiihtäjää ja viimeisessä 5). Erälähdöissä käytetään ns. formulalähtöä, jossa lähdetään kahdesta jonosta noin 2 metrin lähtövälein. Lähtöjärjestys määräytyy aina aika-ajojen yhteistuloksen mukaan.

Loppukilpailun tulos määräytyy pelkästään erien maaliintulojärjestyksen mukaan – ajat eivät vaikuta. (Esim: Kakkoserän voittajan aika on parempi kuin ykköserän viimeisen. Siitä huolimatta ykköserän viimeisen sijoitus on parempi kuin kakkoserän voittajan). Kaikki hiihtävät myös loppukilpailun, ja loppukilpailusta poisjäänti ilman hyväksyttävää syytä tulkitaan kilpailun keskeyttämiseksi (merkittävää KristaCup pistelaskennalle).

Aika-ajojen tulokset löytyvät tulossivuilta ja kilpailupaikan ilmoitustaululta. Loppukilpailujen eräjako näkyy suoraan aika-ajojen tuloksista. Loppukilpailujen erien osallistujat ja lähtöajat ilmoitetaan myös kilpailupaikalla ilmoitustaululla ja kuulutuksilla.

Jos loppukilpailussa tulee tasatulos, sijoituksen ratkaisee se kummalla on paras aika yksittäisessä aika-ajossa.

Kilpailumatkat ja rata: Kilpailussa käytettävä rata on tehty lumiolosuhteiden mukaisesti. Rata ei täytä kaikilta osin edellä mainittujen XCX-kilpailusääntöjen mitoituksia.

XCX Tampere 2020 ratakartta B

Ratakartta on ohessa. Rataa voidaan muokata vaativammaksi iltapäivän vanhempien sarjojen kilpailuun. Rata on kuitenkin jokaiselle hiihtäjälle sama sekä aika-ajoissa että loppukilpailussa. Poiketen aiemmasta tiedotuksesta, aika-ajot ovat kaikissa sarjoissa yhden kierroksen mittaisia, ja myös loppukilpailussa kaikki hiihtävät yhden kierroksen.

Radan elementtejä ovat: Neulansilmämutkat, Pujottelut ylä- ja alamäkeen, Tasatyöntökujat sekä 360 kierros. Tasatyöntökujalla on kaksi kaistaa, muuten kaikki elementit ovat yksikaistaisia. Taitoelementtien välillä on myös normaalin vapaan hiihdon osuuksia eri maastonkohtiin.

Rata on merkattu kolmioilla, kepeillä tai merkintämaalilla. Radalla on toimitsijoita korjaamassa ratamerkinnät tarvittaessa, ja samalla valvomassa taitoelementtien oikeaa suoritusta.

Taitoelementin ohittamisesta tai ‘oikaisusta’ seuraa 10 sekunnin aikasakko ja 360 kierroksen ohittamisesta 20 sekunnin aikasakko.
Normaalit sääntöjen mukaiset estämissäännöt ovat voimassa: Aika-ajot ovat väliaikalähtöjä, joten ohitettavan kilpailijan on annettava latua ensimmisestä kehotuksesta. Loppukilpailut ovat yhteislähtöjä, jolloin edellä mainittu ei ole voimassa. Vastuu sääntöjen mukaisesta ohituksesta on aina ohittavalla kilpailijalla, ja ohittava kilpailija ei saa estää ohitettavaa kilpailijaa millään tavoin.

Suojalasien käyttö on vahvasti suositeltua. Suojalaseiksi kelpaavat tavalliset hiihtolasit tai -visiiri. Poikkeamme tässä XCX-kilpailuille kirjatuista virallisista säännöistä, joiden mukaan suojalasien käyttö on XCX-kisassa pakollista. Poikkeaminen on tehty pienimpien sarjojen takia – suojalaseja ei siellä vielä välttämättä kaikilla ole. Kannattaa huomata 14-sarjoissa, että suojalasit ovat pakolliset aikanaan HS-loppukilpailun XCX-kisassa, ja siksi kannattaa opetella käyttämään niitä jo nyt!.

Verryttely on sallittu kilpailuladulla vain kilpailuaikataulun osoittamina aikoina. Verryttely kilpailuladulla on ehdottomasti kielletty kilpailun aikana. Kuulutuksen ja toimitsijoiden antamia ohjeita verryttelystä on noudatettava. Rataan tutustuminen ei ole mahdollista ‘vapaaseen tahtiin’ edes tutustumiseen varattuna aikana, vaan rataa pääsee testaamaan vain toimitsijoiden ohjaamana vuorotellen. Kilpailijoiden on vihdoinkin tarjolla myös verryttelylatu juuri sataneen lumipeitteen ansiosta! Suositeltava verryttelypaikka on Jalkapallokentän takaa lähtevä latu (kävellen kentän yli). Myös pesäpallokentällä saa vapaasti verrytellä.

Kilpailuaikataulu. Aikataulu on erittäin tiivis, ja ajoissa paikalla oleminen on jokaisen kilpailijan/huoltajan vastuulla:

8:00-9:00 – Kilpailurata on suljettu radan kunnostuksen takia

9:00 – 9:55 – Rataan tutustuminen toimitsijoiden ohjaamana vuorotellen. Toimitsijoiden ohjeita on noudatettava.

10:00-11:05 –  M/N12, M/N10, M/N8: Karsintakilpailu, 2 karsintahiihtoa per hiihtäjä, 1 kierros per startti, lähtöväli 15 sekuntia

11:30 – 12:15 – M/N12, M/N10, M/N8: Loppukilpailut, matka 1 kierros – erien lähtöväli 2 minuuttia

12:15 – 12:55 – Rataan tutustuminen toimitsijoiden ohjaamana vuorotellen. Toimitsijoiden ohjeita on noudatettava.

n. 12:40: M/N12, M/N10, M/N8: Palkintojen jako

13:00 – 14:30 – M/N16, M/N14: Karsintakilpailu, 3 karsintahiihtoa per hiihtäjä, 1 kierros per startti, lähtöväli 15 sekuntia

15:00 – 15:30 – M/N16, M/N14: Loppukilpailut, matka 1 kierros – erien lähtöväli 1 minuutti

n. 15:50: M/N16, M/N14 Palkintojen jako

Palkinnot:

Palkitaan vähintään 3 parasta/sarja. Tarkka palkittavien määrä ilmoitetaan ilmoitustaululla ja kuulutuksin.
Lisäksi palkitaan jokaisessa sarjassa nopeimman yksittäisen karsintakilpailun kierrosajan tehnyt.

Stadionalue:

Stadionalueella on aidoilla rajoitettu alueet joilla oleskelu on kilpailun aikana kokonaan kielletty, tai joihin on pääsy vain kilpailijoilla ja toimitsijoilla.

Kilpailupaikan osoite: Kuntokatu 5, Tampere. Perillä seuraa opasteita ja liikenteenohjaajien ohjeita.

Kilpailukanslia: Kilpailukeskuksessa. Avoinna kilpailuaamuna alk. 8:30. Numeroita ei ole pussitettu seuroittain, vaan ne jaetaan suoraan kilpailijoille tai heidän edustajilleen.

Numeroliivit palautetaan kilpailun jälkeen mehupisteelle. Kadonneen numeroliivin korvaushinta on 50e.

Paikoitus: Parkkipaikkojen sijainti on merkitty yllä olevaan karttaan.

Huolto: Kilpailupaikalla on käytössä lämpimät pukutilat suihkuineen. Lisä-WC-tiloja n.100m kilpailukeskuksesta (parkkipaikan P3 vieressä). Ei lämpimiä suksihuoltotiloja tai sähkönsyöttöä kilpailijoiden käyttöön. Kilpailukeskuksen läheisyydessä toimiva suksihionta.fi :n toimipiste palvelee suksihuollossa, tiedustelut p. 0407373008

Kilpailupaikalla kahvio ja makkaramyynti. Kilpailukeskuksen vieressä (300m) palvelee Kauppi Sport Center ja siellä oleva Linkosuon lounasravintola on avoinna myös kilpailupäivänä – lounaspöytä tosin ei ole tarjolla sunnuntaisin, mutta muuten kahvilavalikoima löytyy.

Ensiapupiste sijaitsee kilpailupaikalla infopisteen vieressä, huoltorakennuksen sisääntuloaulassa.

Kilpailuorganisaatio:

TD: Heidi Haapalehto, Ratakonsultti: Kai Samposalo

Kilpailun johtaja: Pasi Rajala

Kilpailusihteeri: Eira Kähtävä

Ratamestari: Rataryhmä kilpailunjohtajan johdolla.

Ajanotto: Antti Pitkänen, Teemu Salminen

Tiedustelut: Kilpailun johtaja Pasi Rajala, 040 5464925, pasi.rajala(at)nokia.com (tai toimisto@tampereenpyrinto.fi)
(Sähköpostitiedusteluihin ei vastata enää 1.2. klo 22 jälkeen)