XCX Tampere by VL-Tornipalvelut 24.1.2021

LUKEKAA KILPAILUHJE HUOLELLISESTI! 

Viimeisin päivitys: 21.1.2021 klo 15:45

21.1.2021 klo 15:45 – lisätty linkki KristaCup:in sivuille.

20.1.2021 klo 19:10 – täsmennetty koronaohjeistuksen sanamuotoja (mm ‘kilpailukeskuksen alue’ joka kohdassa)

19.1.2021 klo 12:25 – korjattu linkki hiihtoliiton kilpailusääntöihin

19.1.2021 klo 10:30 – Linkki kilpailukutsuun, Ilmoittautumisaikaa jatkettu. Alustava ratakartta.

13.1.2021 klo 11:45 – Varmistus: Kilpailu pystytään järjestämään. Hyväksytyn tartuntatautien torjuntasuunnitelman mukaiset ohjeet kilpailijoille lisätty ohjeeseen.

11.1.2021 klo 18:30 – Päivityksiä lumi- ja koronatilanteeseen: Laadimme parhaillaan kilpailun terveysturvallisuusohjeita yhdessä terveysviranomaisten kanssa sekä suunnittelemme tämän vuoden kilpailurataa. Tällä hetkellä näyttää siis kuitenkin siltä, että kilpailu pystytään järjestämään.

28.12.2020 klo 11:30 – Ensimmäinen versio

—-

COVID-19 Vaikutukset

Koronaviruksen torjunta aiheuttaa kilpailuun osallistujille merkittäviä rajoitteita:

Toivomme että kilpailukeskuksen alueelle saapuu vain tarpeellinen minimimäärä urheilijoiden huoltajia. Yleisöä ei voida kilpailuun ottaa.

Kilpailukeskuksen alueelle ei saa tulla jos on vähänkään koronatartuntaan viittaavia oireita – ei edes paikoitusalueille.

Käsihygieniaa on noudatettava WC-käyntien yhteydessä kädet pesten ja kilpailupaikalla tarjolla olevia käsien desinfioitipisteitä käyttäen.

Lähikontakteja vältetään. Kilpailukeskuksen alueella on tilaa niin, että kilpailuja-huoltaja -parien on mahdollista pitää toisiinsa tarvittavat etäisyydet.

Kilpailukeskuksen alueella on kasvomaskien käyttöpakko. Poikkeuksena ainoastaan lääkärinlausunnolla erivapauden saaneet ja kilpailijat kilpailusuorituksensa aikana. Kasvomaskeja on tarjolla kilpailijoille kilpailunumeroita noudettaessa ja kilpailijoille suorituksen jälkeen. Huoltajien kasvomaskit sekä kilpailijoiden maskit alueelle saavuttaessa omatoimisesti.

Yleiset viranomaisten valtakunnalliset ja alueelliset suositukset koronaturvallisuuteen liittyen, kuten suositukset välttää tarpeetonta matkustamista, on otettava huomioon kilpailuun osallistumista harkittaessa.

KristaCup:

Kilpailu on osa KristaCup -sarjaa. Kilpailusarjan kohtalo talvella 2021 riippuu siitä miten osakilpailut kyetään järjestämään. Lisätietoja:

2020 – Hämeen Hiihto ry (hameenhiihto.fi)

 

KILPAILUKUTSU, LÄHTÖLISTAT JA TULOKSET

(linkki kilpailukutsuun)

Lähtölistat

Tuloslinkit

KILPAILUOHJE:

Kilpailujen ajankohta: Sunnuntai 24.01.2021 alk. klo 10:00. Tarkempi kilpailuaikataulu myöhemmin tässä ohjeessa.

Ilmoittautumiset: 21.1.2021 klo 24:00 mennessä osoitteessa www.kilmo.fi.

Lähtölistat julkaistaan 22.1.2021, joka jälkeen jälki-ilmoittautumisia ei enää voida ottaa vastaan. Jälki-ilmoittautumisista peritään
kaksinkertainen osallistumismaksu.

Osanottomaksu: 15 €/urheilija.

Maksu tilille ilmoittautumisen yhteydessä (KILMO), Tampereen Pyrintö Hiihtojaosto, IBAN: FI9857322620113209
Kilpailu kuuluu maksurenkaaseen.

Hiihtotapa: Vapaa (V)

Kilpailuissa noudatetaan soveltuvin osin FIS:n kilpailusääntöjä sekä Suomen hiihtoliiton kotimaisia kilpailusääntöjä. Käytössä myös XCX-kilpailusäännöt, jotka löytyy kilpailusääntöjen lopusta <linkki> tämän kilpailuohjeen mukaisesti muokattuina.

Kilpailumuoto: XCX Tampere hiihdetään normaalina sprinttikilpailuna. Osallistujamäärän ja aikataulun salliessa sprinttikaaviota muokataan niin, että tarjotaan erälähdöt kaikille hiihtäjille (min. 2 starttia, aika-ajo + 1 erälähtö).

Kilpailumatkat ja rata: Kilpailussa käytettävä rata tehdään lumi- ja maasto-olosuhteiden mukaisesti. Rata ei täytä kaikilta osin edellä mainittujen XCX-kilpailusääntöjen mitoituksia

Austava ratakartta (19.1.2021). Päivittyy olosuhteiden mukaisesti 22.1, ja lopulliset elementtien paikat testihiihtojen perusteella 23.1.

Rata on merkattu kolmioilla, kepeillä tai merkintämaalilla. Radalla on toimitsijoita korjaamassa ratamerkinnät tarvittaessa, ja samalla valvomassa taitoelementtien oikeaa suoritusta.

XCX-kilpailuissa on käytettävä suojalaseja.

Verryttely on sallittu kilpailuladulla vain kilpailuaikataulun osoittamina aikoina. Verryttely kilpailuladulla on ehdottomasti kielletty kilpailun aikana. Kuulutuksen ja toimitsijoiden antamia ohjeita verryttelystä on noudatettava.

Kilpailuaikataulu – ilmestyy alustavana 17.1. mennessä ja lopullisena 22.1. mennessä

Kilpailu viedään turvallisuussystä läpi osissa: Yksi tai useampi ikäsarja muodostaa kilpailuryhmän, jonka kilpailu viedään kokonaisuudessaan läpi, ennen kuin seuraava kilpailuryhmä tulee paikalle omaa kilpailuaan varten. Alustava hahmotelma, joka terkentuu kun selviä ilmoittautuneiden määrät. Tarkka aikataulu julkaistaan tässä 22.1.2021

Kilpailuryhmä 1:
10:00 – 11:30 tytöt ja pojat alle 8v ja alle 10v

Kilpailuryhmä 2:
11:30 – 13:00 tytöt ja pojat alle 12 v

Kilpailuryhmä 3:
13:00 – 14:30 tytöt ja pojat alle 14v

Kilpailuryhmä 4:
14:30 – 16:00 tytöt ja pojat alle 16v.

Palkinnot:

Palkitaan vähintään 3 parasta/sarja. Tarkka palkittavien määrä ilmoitetaan ilmoitustaululla ja kuulutuksin. Palkintojenjakoseremonioita ei ole, vaan palkinnot noudetaan urheilija kerrallaan erillisestä palkintojenjakopisteestä kilpailuaikatauluun kirjattuina aikoina.

Tulokset näkyvät netissä <linkki tämän ohjeen alussa> . Tulokset ilmotetaan myös kuulutuksin. Tuloksia ei julkaista kilpailupaikan ilmoitustaululla ruuhkasta aiheutuvan tartuntavaaran välttämiseksi.

Stadionalue:

Stadionalueelle lähtöön ja malialueelle pääsevät vain urheilijat. Lähtöön mennään eri reittiä kuin mistä maalista poistutaan. Toimitsijat valvovat että poistumisreitille ei synny ruuhkaa. Lähtöjonossa säilytetään turvavälit, ja urheilijoilla on kasvomaski lähtöalueelle saakka, sekä uusi poistuessaan maalialueelta.

Kilpailupaikan osoite: Kuntokatu 17, Tampere. Perillä seuraa opasteita ja/tai liikenteenohjaajien ohjeita.

Kilpailukanslia: Kilpailukansliaa ei ole. Kilpailun Juryn jäsenet ovat tavoitettavissa kilpailualueella (Jury-liivi) ja puhelimitse. Kilpailunumerot noudetaan kilpailukeskuksen alueella sijaitsevasta numeropisteestä urheilijan tai huoltajan toimesta yksitellen turvavälejä noudattaen. Jokaisen kilpailuryhmän numerot ovat tarjolla noudettavissa 15 minuuttia ennen k.o. kilpailuryhmän vuoron alkua, aikaisemmin ei kannata numeroita haeskella. Lähtölistat löytyvät netistä ja kilpailukeskuksen ilmoitustauluilta.

Numeroliivit palautetaan kilpailun jälkeen maalialueen keruulaatikkoon. Mehujakelua ei ole. Kadonneen numeroliivin korvaushinta on 50e.

Paikoitus: Parkkipaikkojen sijainti on merkitty aluekarttaan (17.1.2021 mennessä). Huoltorakennuksen viereistä paikoitusaluetta käytetään vain INVA-pysäköintiin ja huoltoajoon. Paikoitusalueena toimii lähinen jousiammuntakentän alue sekä muut mm. UKK-instituutin viereiset P-alueet.

Huolto: Kilpailupaikalla ei ole tartuntavaaran vuoksi käytössä pukutiloja. WC-tilat ovat käytössä ja niiden yhtäaikaista henkilömäärää valvotaan. WC-tiloja ei saa käyttää pukutiloina. Lämpimiä suksihuoltotiloja tai sähkönsyöttöä ei ole tarjolla. Kilpailukeskuksen läheisyydessä toimiva suksihionta.fi :n toimipiste palvelee suksihuollossa, tiedustelut p. 0407373008

Kilpailupaikalle pyritään järjestämään kahvio luukkumyyntinä. Makkaramyyntiä ei ole mahdollista järjestää tartuntvaaran vuoksi.

Kilpailukeskuksen vieressä (300m) palvelee Kauppi Sport Center ja siellä oleva lounasravintola on avoinna myös kilpailupäivänä.

Ensiapupiste sijaitsee kilpailupaikalla, huoltorakennuksen välittömässä läheisyydessä.

Kilpailuorganisaatio:

TD: Heidi Haapalehto, TDA nimetään myöh.

Kilpailun johtaja: Pasi Rajala

Kilpailusihteeri: Eira Kähtävä

Ratamestari: Juha Tiira.

Ajanotto: Antti Pitkänen, Teemu Salminen

Tiedustelut: Kilpailun johtaja Pasi Rajala, 040 5464925, pasi.rajala(at)nokia.com (tai toimisto@tampereenpyrinto.fi)
(Sähköpostitiedusteluihin ei vastata enää 23.1. klo 22 jälkeen)