Nuorten EM-kisoissa Aleksi Niemi ankkuroi Suomen kultaan

16- ja 18-vuotiaiden EM-kisat pättyivät hetki sitten Portugalissa.Ja hienosti päättyivätkin.

Ensin Suomi nappasi 2-kertaisen EM-voittajan Olli Ojanahon ankkuroimana Suomen hopealle sarjassa H16 ja kisojen päätteeksi Aleksi Niemi ankkuroi Suomen EM-kultaan sarjassa H18. Kultajoukkueessa juoksivat Arto Talvinen, Topias Ahola ja Aleksi. Suomi oli ekassa vaihdossa 3. vain 6 sekuntia Ranskan ja Norjan jälkeen ja Sveitsi sekunnin Suomen perässä. Toisella osuudella Suomi nousi kärkeen, Ranska ja Norja olivat 50 sek perässä. Maalissa FIN 1.40.03, NOR 1.41.20, FRA 1.41.35, SUI 1.43.25, SWE 1.43.30. Taisi olla muuten Norjan ainoa mitali… Tosin Norja ja Ruotsi osallistuivat vain H/D18-sarjoihin. Suomi osallistui nyt ekaa kertaa H/D16-sarjoihin ja hyvä niin.

Aleksin txt-kommentit onnitteluihini: “Heti alussa lähdin tekemään vaan omaa työtä ja en sitten nähnyt muita kuin Ranskan parissa kohtaa. Sitten tiesin, että muut on kaukana ja jatkoin omaa varmaa tekemistä. Muutamassa kohtaa piti tehdä pienet pysähdykset, kun oli niin epämääräistä. Oli kyllä hienoa juosta ku tiesi tilanteen ja maasto oli upeaa! Tää oli hyvä lopetus!”
Kypsää tekstiä! Loistavaa ja Onnea Aleksille, valmentajalle ja taustajoukoille!

M18 kultaa (Talvinen, Ahola, Niemi)
M16 hopeaa (Salmenkylä, Heikkilä, Ojanaho)
W18 8. (Hulkkonen, Jokela, Haataja)
W16 5. (Enlund, Klemettinen, Koskinen)

Kaikkiaan kisat menivät Suomelta erinomaisesti varsin laajallaa rintamalla, kun Olli Ojanaho (OH) otti sekä sprintistä että pitkältä matkalta kullat ja Anna Haataja (myös OH) hopean ja pronssin. Lisäksi nyt viesteistä kulta ja hopea.

Lisäksi ‘plaketeille’ (6 parasta palkitaan) sijoittuivat Veera Klemettinen 4./D16 sprint, Aleksi Niemi 5./H18 sprint, Noora Koskinen 5./D16 pitkä, Topias Ahola 6./H18 pitkä ja nyt D16-viestijoukkue 5.

—————-

Responsible for the decisive leg, the Finnish Aleksi Niemi lived with this victory “a time of great excitement and joy”, especially after the frustrating course yesterday in which he made “a huge amount of mistakes”, he says. Seeking to develop his course “by thinking only on my job and forgetting the others” the Finnish athlete acknowledges that this victory “means a lot to me and to my country.” Lähde: Portuguese Orienteering Blog