Pyrinnölle mitaleja SM-pyöräsuunnistuksista

Saara Yli-Hietanen
Saara Yli-Hietanen

Kauden viimeiset pyöräsuunnistuksen SM-kisat ajettiin 13.-14.9. Lauantaina oli vuorossa keskimatka Kurikassa ja sunnuntaina viestit Koskenkorvalla.

Lauantain kisa tarjosi monipuolista pyöräsuunnistusta. Tarjolla oli reitinvalintaa, niin nopeaa tietä kuin hidasta ja tuskin havaittavaa pikkupolkua, rasteja niin avoimella paikalla kuin pusikossa. Päivän pyrintöläistähti oli Saara Yli-Hietanen, joka otti hopeaa D16 sarjassa 1.16 voittajalle jääneenä. Saara ajoi vahvasti ja teki suunnistuksellisesti sujuvan suorituksen halliten hienosti myös vaikean pistepolku- ja pusikkoalueen, joka tuotti vaikeuksia monelle muulle pyrintöläiselle. Plakettisijoille TP:n suunnistajista sijoittuivat: Jaakko Jutila (H20/6.), Juha Lilja (H16/7.) ja Lasse Viilo (H16/9.).

Sunnuntain viestikilpailu toteutettiin 6-osuuksisena pariviestinä. Kilpailu oli vauhdikas maastoalueen jakautuessa kahtia pienten polkurikkaiden metsäalueiden rikkomaan kylätaajamaan sekä metsittyneeseen vanhaan soramonttualueeseen.

Jaakko Jutila ja Jussi-Elmeri Halme
Jaakko Jutila ja Jussi-Elmeri Halme

Pyrinnöltä oli kilpailussa kaksi joukkuetta: pari Juha Lilja ja Antti Paasi H16-sarjassa, sekä pari Jussi-Elmeri Halme ja Jaakko Jutila H20-sarjassa. Pyrinnön pojat paransivat suoritustaan lauantaista ja ottivat SM-mitalit. Juha ja Antti kävivät tiukan taiston kullasta Espoon Suunnan poikien kanssa, kärkipaikan vaihdellessa useaan otteeseen. Antti tuli ankkurina ensimmäisenä viimeiselle rastille, mutta EmitTag ei rekisteröinyt vauhtileimausta ja Antti joutui pyörällään kaartamaan takaisin rastille. Samalla takana tullut EsSu pääsi kuittaamaan ja viemään voiton 3 sekunnin erolla hopea-Pyrintöön. Vanhemmissa pojissa Eno ja Jaska kävivät tiukan taiston himmeimmistä mitaleista Jaskan ajaessa lopulta maaliin pronssisijalle voittajalle 2.32 jääneenä.

SM-viesteissä tuli erittäin runsaasti hylkäyksiä. Ensimmäistä kertaa SM-pyöräsuunnistusviestissä käytössä ollut EmitTag-leimausjärjestelmä aiheutti ainakin epäsuorasti näistä aivan liian suuren osan. Vaikka järjestelmä on alun perin kehitetty ”vauhtilajeihin” ja vaikka sen toimivuus hiihtosuunnistuksessa on osoittautunut hyväksi, viikonlopun kokemus pyöräsuunnistuksessa oli kaikkea muuta kuin hyvä.

Antti Paasi ja Juha Lilja
Antti Paasi ja Juha Lilja

Järjestäjän kisasivut: http://www.rastikurikka.net/index.php?id=611
Tulokset: http://www.resultfellows.com/2014/rasku/

Pyöräsuunnistajien loistavan menestyksen ansiosta Pyrintö siirtyi jo nyt johtoon SM-pisteissä: TP 262,5 pistettä, Ounasvaara 246,5 ja Espoon Suunta 242 pistettä. Pyöräsuunnistajamme keräsivät kauden SM-kisoista ennätyksellisesti 76 pistettä.

Tilastot: http://www.kolumbus.fi/ansn/smtilasto/