Simonalle kultaa ja Aleksille hopeaa nuorten MM-sprintistä

Suomelle nuorten MM-hopeaa ja -pronssia, Pyrinnölle kultaa ja hopeaa

Aleksi Niemi ja Simona Aebersold
Aleksi Niemi ja Simona Aebersold

Nuorten alle 20-vuotiaiden MM-kisat alkoivat Norjan Raulandissa sprinttikilpailulla suomalaisittain ja pyrintöläisittäin loistavasti. Aleksi Niemi, 20, otti viime vuoden kirvelevän 4. sijan jälkeen hienosti hopeaa. Aleksi hävisi kullan myös viime vuonna sprintin mestaruuden voittaneelle Uuden Seelannin Tim Robertsonille vain kolmella sekunnilla. Pronssin nappasi Liettuan Algirdas Bartkevicius jo 26 sekuntia voittajaa hitaampana. Topi Raitanen oli kuudes (+0.35 min) ja Pyrinnön Anton Kuukka 37. (+1.51 min). Osanottajia kisassa oli 160.

Naisten sarjassa Sveitsiä ja seuraviesteissä Tampereen Pyrintöä edustava kovavauhtinen ja vasta 17-vuotias Simona Aebersold voitti maailmanmestaruuden 10 sekuntia Norjan Heidi Mårtenssonia nopeampana. Perhon Kirin Karoliina Ukskoski otti pronssia 34 sekuntia kullasta. Suomalaisten onnistunutta päivää täydensivät Anna Haataja (5:s +0.47 min) ja Sastamalan Emmi Jokela (6:s +1.05).

Melko mäkinen ja monilla väleillä hyviä reitinvalintoja sisältänyt rata oli hopeamitalisti Aleksin mieleen. “Oli tosi hyvä rata, tykkäsin kovasti. Vauhtia sai tällä radalla pitää! Tästä on hyvä jatkaa, eikä tämä hopea mitään paineitakaan tuo kisaviikolle”, totesi  Aleksi. Valmentaja Jaakko Paasi kertoi, että Aleksi ottaa raskaan kisaviikon kisa kerrallaan ikään kuin turnauksena. Tämä oppi tuli viime vuoden MM-kisoista, jossa niukka putoaminen sprintin mitalilta vaikutti loppuviikkoonkin. Nyt tämä asia on otettu jo ennakkovalmistautumisessa huomioon, kertoi Jaakko.

Simona oli luonnollisesti tyytyväinen mestaruutensa jälkeen. “Hyvin meni, vaikka hieman ehkä lopussa hyydyin”, totesi Simona.

Kisat jatkuvat maanantaina 6.7. suunnistettavalla keskimatkan karsinnalla, finaali on tiistaina 7.7. Torstaina 9.7. on vuorossa pitkän matkan finaali ja perjantaina 10.7. viestit.

Sprintin tulokset ja väliajat

JWOC 2015 kisasivut

Aleksi Niemi FIN, Tim Robertson NZL, Algirdas Bartkevicius LTU
Aleksi Niemi FIN, Tim Robertson NZL, Algirdas Bartkevicius LTU
Heidi Mårtensson NOR, Simona Aebersold SUI, Karoliina Ukskoski FIN
Heidi Mårtensson NOR, Simona Aebersold SUI, Karoliina Ukskoski FIN