Mitalisadetta nuorten MM-kisoista

Simona Aebersold (copyright by jwoc2016 + www.steineggerpix.com / photo by remy steinegger)
Simona Aebersold (copyright by jwoc2016 + www.steineggerpix.com / photo by remy steinegger)

Nuorten MM-kisat järjestettiin Sveitsissä 9.-15.7. Kisoissa oli mukana neljä Pyrinnön väreissä juoksevaa nuorta: Anton Kuukka ja Tobia Pezzatti poikien puolella ja Valerie Aebischer sekä Simona Aebersold tytöissä. Sveitsiläiset olivat kotikentällään täysin ylivoimaisia, sillä he voittivat yhtä lukuun ottamatta kaikki kisat. Ja jokaisessa kilpailussa palkintopallilla nähtiin myös pyrintöläisiä!

Ensimmäisenä kilpailuna oli sprintti, jossa Simona uusi viimevuotisen voittonsa ja oli täysin ylivoimainen: voittomarginaali oli peräti 55 sekuntia. Valerie sijoittui 11:nneksi. Poikien viesti oli tasaisempi, ja Tobia oli siinä viides 33 sekuntia voittajasta. Anton sijoittui 15:nneksi, mutta eroa kärkeen oli vin 49 sekuntia.

Pitkän matkan kilpailussa Valerie sai hopeaa kisan voittaneen Suomen Anna Haatajan jälkeen. Simona oli väliajoissa kärjessä, mutta yhden rastin ohijuoksun ja sille palaamisen takia loppusijoituksena oli 12:s. Poikien kisassa Anton oli 10. seitsemän minuuttia kärkeä hitaampana, ja Tobian sijoitus oli 26:s.

Pitkän matkan mitalistit: Valerie Aebischer, Anna Haataja ja Sofie Bachmann (copyright by jwoc2016 + www.steineggerpix.com / photo by remy steinegger)
Pitkän matkan mitalistit: Valerie Aebischer, Anna Haataja ja Sofie Bachmann. (copyright by jwoc2016 + www.steineggerpix.com / photo by remy steinegger)

Keskimatkalla Simona voitti jo toisen kultamitalin lähes kahden minuutin voittomarginaalilla. Valerie oli 10:s. Anton teki 2300 metrin korkeudella käydyssä kisassa hyvän suorituksen ja sijoitui parhaana suomalaisena 7:nneksi. Kisa oli poikien puolella jälleen tasainen, sillä eroa pronssimitaliin oli vain 36 sekuntia. Tobia sijoittui 29:nneksi.

Viestikisassa Sveitsi voitti sekä tytöissä että pojissa. Simona oli tyttöjen viestissä Sveitsin ykkösjoukkueen ankkuri. Sveitsin kakkosjoukkueen viestin aloittanut Valerie tuli kärjessä ensimmäiseen vaihtoon. Poikien viestissä Anton juoksi kakkososuuden ja tuli vaihtoon 8:ntena pari minuuttia kärkeä perässä. Ankkurisouudella Olli Ojanaho nosti Suomen joukkueen hienosti pronssille.

Kisasivut

Lammikon kisaraportit keskustelupalstalla

Viestimitalistit. Anton Suomen joukkueesta keskimmäisenä. (copyright by jwoc2016 + www.steineggerpix.com / photo by remy steinegger)
Viestimitalistit. Anton Suomen joukkueesta keskimmäisenä. (copyright by jwoc2016 + www.steineggerpix.com / photo by remy steinegger)