Pyrinnöllä kahden pronssin päivä MM-viestissä!

Hektisen MM-viikon päättävät viestit kisailtiin samoissa maastoissa, joissa päivää aiemmin ratkottiin keskimatkan mestaruudet. Kisasta saatettiin odottaa todella vaiherikasta, koska maasto tiedettiin edellis päivän perusteella haastavaksi.

Miesten kisan alku todisti jo odotukset oikeiksi, kun Sveitsin Fabian Hertner pummasi joukkueensa pois mitalitaistosta ensimmäisellä rastilla. Ruotsin avaajana toiminut Johan Runesson poimi rastin toisensa perään tyylikkäästi. Loppulenkillä tulleen kauneusvirheen jälkeen kärjen kiinni juossut Johan vaihtoi seuraavalle osuudelle aivan kärjen tuntumassa.

–          Sain kisaan tosi hyvä startin! Hallitsin tilannetta ja vedin letkaa suurimman osan alkumatkasta. Virheeni jälkeen laitoin kaiken peliin yrittäessäni saada kärjen jälleen kiinni. Onnistuin pääsemään häntään kiinni viimeisellä TV-rastilla, jonka jälkeen keskityin vaan tulemaan porukan mukana vaihtoon, kommentoi kisaansa osuutensa kunnialla hoitanut Johan.

Kärkiletkassa vaihtoi myös Suomen Miika Kirmula, joka lähetti toiselle osuudelle matkaan Aleksi Niemen. Aleksille ei osunut ihan paras päivä ja eroa syntyi kärjessä vakuuttavasti edenneeseen Ranskaan ja Norjaan pitkin matkaa. Pitkään näytti siltä, että Aleksi pystyisi antamaan ankkurille paikan mitalitaistoon, mutta aivan loppuun osuneet harmittavat virheet tiputtivat Aleksin pronssiletkasta.

–          Eka lenkki sujui ihan hyvin, mutta loppulenkin lopussa tein pari isompaa virhettä. En osaa oikein sanoa, mistä virheet johtuivat, koska suunnistus tuntui koko ajan varmalta ja hallitulta. Loppulenkillä alkoi myös vähän jalka painamaan, kommentoi suoritukseensa pettynyt Aleksi.

Ankkuriosuudella kärkijoukkueet etenivät selvin eroin, ja vakuuttavasti läpi viestin juossut Norja pääsi uusimaan viime vuotisen mestaruutensa. Hopealle nousi Ranska arvokisauransa päättävän Thierry Gueorgioun ankkuroimana. Toisella osuudella hieman taipumaan joutunut Ruotsi tuli maaliin kolmantena, mikä tarkoitti sitä, että Johan pääsi juhlimaan ensimmäistä aikuisten arvokisamitaliaan erinomaisesti sujuneen kisaviikon päätteeksi! Suomen loppusija oli 8.

Suomen mitalitilin Viron MM-kisoissa keskimatkalla avannut Venla Harju oli laitettu avaamaan Suomen viesti naisten kisassa. Venla on urallaan aloittanut luotettavasti monia suuria viestejä ja niin aloitti tälläkin kertaa! Omaa työtä läpi kisan tehden Venlan saapui vaihtoon toisena, 45 sekuntia Ruotsin Emma Johanssonin jälkeen.

Ruotsi eteni kuin juna kisan ylivoimaiseen voittoon ja Tove Alexandersson pääsi maalissa juhlimaan kisojen kolmatta kultamitaliaan. Suomi oli tiukasti kiinni hopeisessa mitalissa ankkuriosuuden puoleen väliin asti, kunnes ankkurina juossut Merja Rantanen ajautui monille muillekin kilpailijoille vaikeuksia tuottaneella alueella sivuun sillä seurauksella, että Venäjä pääsi kuittaamaan. Venäjän Natalia Gemperle eteni loppumatkan tarkasti ja nopeasti, joten Rantasen tehtäväksi jäi varmistaa Suomen naisille viime vuoden toisintona pronssiset mitalit.

–          Tarkoitus oli lähteä tekemään omaa työtä ja päädyin jotenkin letkan veturiksi. Edestä oli helppo tehdä omia ratkaisuja ja juoksu tuntui sujuvan myös hyvin! Mahtava fiilis päättää kisat mitaliin! iloitsi kisojen toisen mitalinsa ottanut Venla.

MM-kisat olivat pyrintöläisittäin tänä vuonna sensaatiomaiset! Kotiintuomisina peräti neljä mitalia ja viisi TOP10-sijaa! Tästä on hyvä jatkaa maanantaina alkaviin nuorten MM-kisoihin Tampereella. Siellä pyrintöläisistä mukana ovat Pascal Buchs, Simona Aebersold, Valerie Aebisher, Lotta Eerola ja Maelle Beauvir!