SM-viestit: 2 kultaa ja hopea

Ryhmä1:n SM-viestit suunnistettiin Espoossa Oittaan  vaativissa avokallio-suo-maastoissa. Vaativa maasto ja SM-kisan arvon mukaiset radat aiheuttivat monille isojakin virheitä ja niinpä viesteissä ns. ’sattui ja tapahtui’.

D18 ja H16 kultaa!

H16 voittojoukkue: Leo Matinheikki, Akseli Konttila, Akseli Julkunen

Pyrinnön 16-sarjan poikien vahva joukkue Akseli Julkunen, 16, Akseli Konttila, 15 ja Leo Matinheikki, 16, suunnisti varmasti ja niin tuloksena oli ylivoimainen 4.24 minuutin voitto. Toisena oli Paimion Rasti ja pronssilla Helsingin Suunnistajat.

Tyttöjen 18-sarjassa käytiin mielenkiintoinen kisa. Melina Avelin, 18, tuli avauksesta sijalla 6, mutta 12 minuuttia kärjessä olleesta Suunta-Jyväskylästä. Toisella osuudella Sara Kurth, 17, nosti TP:n sijalle 5. Ero Jyväskylään oli tässä vaiheessa 11 minuuttia mutta kakkossijaan vain minuutti.

D18 kultamitalistit: Melina Avelin, Sara Kurth ja Lotta Eerola

Ankkuriosuudella Pyrinnön Lotta Eerola, 17, suunnisti hienosti, ja niin Pyrintö nappasi yllättäen voiton. Vaasan Suunnistajat otti hopeaa ja Suunta-Jyväskylä pronssia.

Naisten sarjassa Pyrintö hopealla

Naisten sarjassa 1. osuuden jälkeen johdossa oli MS Parma. Pyrinnön aloittajana oli Lotta Karhola, joka tuli vaihtoon viidentenä puolitoista minuuttia kärjen jälkeen.

Toisella osuudella SK Pohjantähti karkasi 1.45 minuutin johtoon ennen Pyrinnön Saila Kinniä ja MS Parmaa.

Naisten hopeamitalistit selfiepuuhissa: Lotta karhola, Saila Kinni ja Venla Harju

Ankkurisosuudella ensin Pohjantähden Anna Haataja ensin kasvatti johtoaan, mutta sitten pummasi itsensä pihalle. Voitosta nousi taistelemaan myös Paimion Rastin Ida Marie Naess Björgul, joka olikin lopussa vahvin. Venla Harju toi Pyrinnön hopealle kukistaen lopussa MS Parman Maija Sianojan.

Miesten sarjassa Pyrintö lähellä mitalia

Miesten sarjan suurin ennakkosuosikki Paimion Rasti piti pintansa nousten toisella osuudella johtoon eikä paikkaansa enää luovuttanut. Lopulta PR:n ankkuri Olav Lundanes tuli maaliin voittajana 45 sekunnin marginaalilla.

Pyrinnön aloittajana oli Anton Kuukka tullen sijalla 9 vaihtoon reilu 2 minuuttia kärkeen.

Toisella osuudella Aleksi Niemi nosti sijan 7:nneksi, joskin aikaero kärkeen kasvoi lähes 6 minuuttiin.

Kolmannella osuudella tuore pitkän matkan Suomen mestari Elias Kuukka oli jälleen vauhdissa. Osuuspohjien ansiosta sijoitus vaihdossa oli 3:s.

Punakone ja 4. sija SM-viestissä: Anton Kuukka, Aleksi Niemi, Elias Kuukka, Johan Runesson

Ankkureiden taistossa Johan Runesson teki matkalla puolentoista minuutin pummin eikä nähnyt ketään ennen kuin radan lopussa. Paimion Rasti nappasi siis hienosti tupla-mestaruuden (H21 ja D21). Toiseksi nousi – ehkä hieman yllättäen – Ikaalisten Nouseva-Voima ja kolmanneksi Koovee Oleksandr Kratovin ankkuroimana. TP jäi neljänneksi 1.32 minuuttia voittajasta ja vain 21 sekuntia pronssista.

Plaketteja kopallinen

Plaketteja Pyrinnölle napsahti kopallinen, yhteensä 8 kappaletta. H21 oli siis 4., H20 5. (Konsta Puranen, Pyry Mustonen, Teemu Eerola), D20 5. (Emmi Hakomäki, Heini Rintanen, Anni Haanpää), H18 6. (Henrik Asklöf, Juha Lilja, Mikko Eerola), H18/TP2  8. (Tiitus Mustajoki, Ossi Mustonen, Lasse Viilo)., D16 7. (Silja Yli-Hietanen, Pihla Häkkinen, Ilona Tikkakoski) 7., D21/TP2 8. (Sanni Kymäläinen, Sonja Kyrölä, Anni-Maija Fincke), D18/TP2  9. (Lotta Välkki, Salla Mustonen ja Outi Savisaari).

Ryhmän 2 SM-viesteissä Hausjärvellä tuliaisina oli yksi plakettisija, H55-sarjassa joukkue Jarmo Oikarinen, Keijo Viilo ja Jukka Kallio oli 4:s.

Teksti ja kuvat: Lammikko

R1 tulokset

R2 tulokset