SM pyöräsuunnistus, keskimatka ja viesti

Kilpailut käytiin Keräkankareen hiihtomajalla Lohjan Pusulassa, Hiidenkiertäjien isännöimänä.

Keskimatka, 7.8.2021, Pääsarjojen ja nuorten tuloksia, sekä urheilijoiden kommentteja. Toim. huom.: Tuloksiin on nostettu myös Hiiltomiesten nuoria, jotka kilpailevat pyöräsuunnistuksessa Hiiltomiehissä ja suunnistuksessa Pyrinnössä.

D21 Kaarina Nurminen 1., Saara Yli-Hietanen 7. 

Kaarina: Keskimatka oli kokonaisuudessaan onnistunut kisa. Pyöräily kulki yllättävänkin hyvin ja virhettä en tainnut tehdä oikeastaan ollenkaan.

D21 palkintojenjako
Kultaa Kaarina Nurminen

H21 Juha Lilja 4. – Tein onnistuneen suorituksen ja uusin viime vuoden neljännen sijan, eron pronssimitaliin kaventuessa viime vuoden kahdeksasta sekunnista nyt viiteen sekuntiin. Suoritus oli hallittu ja sujuva, ainoastaan yhden välin huono reitinvalinta ja sitä seurannut pieni virhe ennen rastia tiputti sijoituksen pari pykälää alaspäin, mutta olen suoritukseen tyytyväinen.

H21 palkintojenjako
H21 4. Juha Lilja Kuva Pekka Luoma

D20 Silja Yli-Hietanen 1., Pihla Häkkinen 3. (Hiiltomiehet).

Silja: SM-kisa oli kiva ja vauhdikas. Alussa tuli yks virhe mutta sen jälkeen meni hyvin. Tein hyvät reitinvalinnat ja kulku oli hyvä.

D20 palkintojenjako
1. Silja Yli-Hietanen, 3. Pihla Häkkinen

H20 Antti Rissanen 4., Konsta Raitanen 6.

Antti: Keskimatkalla olin fyysisesti ja henkisesti väsynyt. Keskittyminen meni huonoon fyysiseen kulkuun ja näin ollen virheitä tuli helpollakin radalla.

H17 Akseli Pesu 2. (Hiiltomiehet), Eemil Koskinen 4. (Hiiltomiehet) ja Aapo Liponkoski 5.

Aapo: Keskimatkalla parin rastivälin toteutus oli huono ja se söi aikaa. Keväiseen pitkään matkaan verrattuna hyvää oli kuitenkin se, että tällä kertaa pyöräilykengät pysyivät kasassa eivätkä haitanneet suoritusta.

H17 palkintojenjako
2. Akseli Pesu, 4. Eemil Koskinen, 5. Aapo Liponkoski

H15 Eino Liponkoski 2. – Suunnistus pysyi hyvin hanskassa ja reitinvalinnatkin oli ihan onnistuneet. Sää kisan aikana oli melko vilpoinen, mutta se ei suoritusta haitannut.

H15 palkintojenjako
Hopeaa Eino Liponkoski

D15 Kaisla Häkkinen 3. (Hiiltomiehet)

SM-pariviesti su 8.8.2021

Sarjasta riippuen kumpikin kilpailija ajaa 2 tai 3 osuutta, jotka ovat kestoltaan n. 15-20 min. Joukkueella on siis yhteensä 4 tai 6 osuutta. Sarjoissa H21 ja H 20 oli 6 osuutta.

H 21 Antti Rissanen & Juha Lilja pronssia

Antti: Viestissä hyvää perussuorittamista, mutta edelleen ajo vähän tukkosta. Kuitenkin suhteellisen vähän virheitä.

Juha: Pariviesti ei kovin vaativia suunnistustehtäviä tarjonnut ja ajettiin Antin kanssa perussuorituksilla pronssille Asikkalan Raikkaan ja Vaasan Suunnistajien joukkueiden jälkeen. Viestin ajaminen oli tällä kertaa aika yksinäistä hommaa mm. isojen hajontojen seurauksena.

H20 Aapo Liponkoski & Konsta Raitanen kultaa

Aapo: Pariviesti meni hyvin ja ehkä yhden reitinvalinnan olisin voinut tehdä paremmin. Eri osuudet noudatteli samaa kaavaa, mutta hajonnat teki aikoihin isot erot mikä vaikeutti hieman tilanteen hahmottamista.

Konsta: Kakkososuuteni epäonnistumisen jälkeen kavensimme Aapon kanssa eroa kärkeen tasaisesti osuuksilla 3,4 ja 5. Ankkuriosuudelle lähdin toisena, mutta aivan kärjen tuntumassa. Hajonnallani olin koko osuuden itsekseni muita näkemättä, ja maaliin tullessani en tiennyt voittaneemme, ennen kuin siitä maalissa kuulutettiin.

Lisäksi Hiiltomiesten viestituloksia

H17 kultaa Akseli Pesu & Eemil Koskinen

D20 kultaa Pihla Häkkinen & Katri Kontio

D17 pronssia Kaisla Häkkinen & Salla Mustikkamaa

Hiiltomiehet ja TP kärjessä pyöräsuunnistuksen SM-pistetilastossa.