SM-yöstä kultaa Rikulle ja Emilialle, Pihlalle hopeaa ja Mikolle pronssia

Hienojen SM-kisojen sarja jatkui lauantaiyönä, kun Jämsän Retki-Veikot järjesti upean SM-yön Himoksen hienoissa maastoissa. Kilpailijat kehuivatkin aiheesta kisan maastoja, ratoja ja järjestelyjä.

Emilia Schmidt kirkasti loistavan syksynsä ottamalla kolmen SM-pronssin jatkeeksi kultaa D15-sarjassa. ’Meni hyvin’, oli Emilia kuin ihmeissään, että eihän tämä yösuunnistus vaikeeta olekaan 😉

H16-sarjassa Riku Gröhn sanoi itsevarmasti maaliin tultuaan ’kultaa tulee’. Tällä mies tarkoitti sitä, että meni niin hyvin, että tuskin kukaan ohi tulee ottaessaan 3 min piikkipaikan. Ja melkoista vauhtia Riku vetelikin, 6.22 min/km. ’Vedin pitkän välin suoraan suunnalla, enkä lukenut matkalla mitään, kun olin katsonut ison asian rastivälin lopusta’, kertoi Riku hyödyntäen vahvuuksiaan.

Pihla Häkkinen otti pitkään tavoittelemansa mitalin, hopean, D16-sarjassa. Niinpä Pihla oli iloinen kuin peipponen onnistuttuaan kunnolla vihdoin myös SM-kisassa. ’Vedin tuon lopun pitkän välin vasemmalta isoa kärrypolkua, vaikka etukäteen ajattelin Lammikon malliratoja katsellessani, että en menisi tuota reittiä. Mutta nyt vedin sitten urku auki sieltä’, kertoi Pihla iloissaan.

H55-sarjassa Mikko Heinämäki otti pronssia. ’Pieniä virheitä tuli tyhjillä alueilla, mutta juoksu tuntuu yllättävänkin hyvältä’, kertoi vanha Tiomilan yökettu Mikko.

Plaketteja tuli TP-leiriin 8 kpl. Miesten pääsarjassa tuli peräti 3 topten-sijoitusta, kun Anton Kuukka oli miesten sarjan uransa parhaalla sijoituksella 4., Aleksi Sorsa 6. ja Antti Saikko 9. ’Vähän tuli virheitä mutta toisaalta sen ’avulla’ hopee- ja kultamiehet sai kiinni, niin se sitten tietysti auttoi lopussa vastaavasti, kertoi Anttu tyytyväisenä.

Anni Haanpää otti hienosti 6. sijan naisten pääsarjassa ja oli tyytyväinen ensimmäiseen aikuisten henkilökohtaiseen plakettiinsa.

Siiri Julkunen otti Emilian vanavedessä 4. sijan D15-sarjassa ja Ilona Tikkakoski 7. sijan D16-sarjassa. D18-sarjassa Kaarina Nurminen oli 8. ja Villa Mustajoki 9.

SM-pisteitä tuli hienosti Ryhmä1:stä 73 ja R2:stä 4, eli yhteensä 77 pinnaa. Vain kerran (v 2015) on SM-yöstä tullut enemmän pinnoja R1:stä, joten kisa jatkoi hienoa Pyrinnön syksyn SM-kisasarjaa.

Teksti ja kuvat: Mikko Eskola