Ratamestareiden ja valvojan lausunto

Ratamestareiden ja valvojan lausunto: Mansen Päivän Suunnistus, sprintti

Kisakeskus: Tampereen kansainvälinen koulu (FISTA)

Ajankohta: 25.09.2022 klo 14.00

 

Tervetuloa syksyn perinteiseen sprinttisuunnistuskilpailuun Tampereelle! Amurin alue täydentää viime vuosina Hämeenpuiston länsipuolelle Pyhäjärveltä etelässä Särkänniemen kupeeseen pohjoisessa ulottuvan uusien sprinttisuunnistuskarttojen sarjan. Tällä kertaa suunnistetaan molemmilla puolilla vilkasliikenteistä Satakunnankatua. Lasten ja vanhempien suunnistajien radat (lähtö 2) sijoittuvat ainoastaan Satakunnankadun pohjoispuolelle.

Aikuisten radat ovat enimmäkseen konstailematonta ja nopeaa ”perus”sprinttiä. Kuitenkin petollisen yksinkertaiseltakin näyttävälle rastivälille saattaa tarkemmin tutkailtuna löytyä ensiajatusta parempi vaihtoehto. Myös kieltoalueiden kierto vaatii hyvää keskittymistä.

Lasten radat on pyritty sijoittamaan mahdollisimman vähäliikenteiselle alueelle. Muistakaa silti pitää maltti mukana kilpailun tuoksinassa.

Aikuisten radoilla muutamia kulkuväyliä on suljettu ratojen vaikeuttamiseksi. Ne on pyritty esittämään mahdollisimman selkeästi ylityskieltoviivan sijaan reunaviivallisella kielletty alue -vinoruudukkopalkilla. Lisäksi yhden kulkuväylän sulku on merkitty siinä paremmin erottuvalla suljettu alue -värillä. Maastossa kaikkien näiden kohdilla on käytännössä kielletty alue -nauhaa ja maastovalvontaa. Niitä ei ole suljettu kokonaan muusta liikenteestä johtuen, mutta kilpailijoilla ylitys takaisin palaamatta johtaa hylkäykseen, joten tarkkuutta näissä.

Muistakaa lisäksi, että kiellettyjen katuosuuksien ylitykset ovat luvallisia vain ylityspaikoilla keilojen välistä tai kielletyn tiealueen päättymiskeilojen takaa. Nostakaa katsetta tienylityksissä ja kulman taakse mentäessä. Alueen tiet ovat suhteellisen vilkasliikenteisiä, ja paikoin kulman takaa tullaan vastaan vauhdikkaasti. Aikuisten ratojen loppupuolella suunnistajien määrä kasvaa. Huomioikaa siellä erityisesti pienimmät suunnistajat. Lähdön 1:n suunnistajille vielä huomautus, että Makasiininkadun itäosa on varsin karkeaa mukulakivipintaa, joten varovaisuus askelluksessa on siellä paikallaan.

Lopuksi tamperelaisittain: Mukavaa rinttiä! Älkää mukatko rotvallinreunaan!

 

Olli-Petteri Hirvonen (ratamestari, lasten radat)

Arto Itkonen (ratamestari, aikuisten radat)

Petri Annila (valvoja)