Haralalle jälleen huippuaika – Keinoselle ennätysparannus

Kotimaisen yleisurheilun Motonet GP-sarja sai päätöksensä Espoon Leppävaarassa keskiviikkoiltana. Iltaa tähditti mm. moukarinheittäjä Aaron Kankaan upea yli 79 metrin leiskautus. Pyrintöläisiä kilpailussa nähtiin yhteensä 9 kappaletta.

Miesten 200 metriä oli yksi illan lajeista, johon oli saatu mukaan valtakunnan kärki. Myös Pyrinnöllä oli heittää matkalle kaksi juoksijaa. Ville Aarnivala juoksi B-erässä kuudenneksi ajalla 22,06 ja Joel Turkka C-erässä viidenneksi ajalla 22,59.

Kenttälajien puolella Pyrinnöllä oli tuplaedustus korkeushypyssä, kun Daniel Kosonen ja Ville Eikkula lähtivät tavoittelemaan kovia korkeuksia. Eikkula hyppäsi viime viikolla uuden ennätyksensä 208. Keskiviikkona Leppävaarassa Eikkula ei aivan parhaaseensa pystynyt tuloksella 199. Kosonen puolestaan hyppäsi kilpailun voittoon tuloksella 213. Kosonen jakaa edelleen kauden kärkitulosta 221 Arttu Mattilan kanssa. Seiväshypyssä Urho Kujanpää ylitti 516 kolmannellaan ja oli kilpailun kuudes. Kilpailun voitti Tommi Holttinen tuloksella 551. Moukarissa Joni Syrjälä oli yhdeksäs tuloksella 64,07.

Naisissa hyvässä vauhdissa koko kauden ollut Kiia Keinonen juoksi 800 metrillä ennätyksensä 2.12,71. Keinonen on parantanut ennätystään useilla sekunneilla kesän aikana. Naisten pika-aidoissa ei tällä kertaan Reetta Hursketta nähty, mutta Lotta Harala ja Olivia Ben Khalifa toivat punaista väriä matkalle. Huippukunnossa koko kesän ollut Harala sivusi heti alkuerissä omaa ennätystään 13,13 voittaen eränsä suvereenisti. Samassa erässä juossut Ben Khalifa juoksi 14,76 ja jäi loppukilpailun ulkopuolelle.

Loppukilpailussa lähtö otettiin uusiksi kahdesti, mutta se ei Haralaan näyttänyt häiritsevän. Harala osoitti, että ennätysparannusta voidaan tänä kesänä vielä odottaa, kun kello näytti maalissa aikaa 13,04. Valitettavasti myötätuulta oli takana hieman liikaa ja aika ei ollut tilastokelpoinen. Kilpailun voittoon juoksi Annimari Korte ajalla 12,77.

Yleisurheilusirkus siirtyy ensi viikoksi Turkuun, jossa kilpaillaan tiistaina Paavo Nurmi Games ja torstaista sunnuntaihin Kalevan Kisat.