Jani ja Jussi Superliigaan

Pyrinnön Jani Koskela ja Jussi Viita valittiin edustamaan Suomea Venäjän Tsheboksarissa käytävään Superliigaan juhannusviikonloppuna. Jani juoksee 400 metrin henkilökohtaisen kilpailun lisäksi myös viestissä.

– Alkukausi on mennyt ihan kohtalaisesti olosuhteisiin nähden, mutta ajoilla ei ole vielä herkuteltu. Kunto pitäisi kuitenkin olla kohdillaan, 20150202_203653kunhan saadaan se tuupattua ulos kehosta rataan. Se tietysti vaatii lämpöä ja suotuisat tuulet. Kyyti tulee olemaan kova superliigassa ja pitäisi onnistua 110-prosenttisesti, jotta Suomi myös pysyy siellä. Ennätyksiä ja nuorten EM-rajaa sinne lähden hakemaan, Jani kertoi tunnelmiaan.

Tallinnan 22-vuotiaiden EM-raja on 47,40 eli vain 0,48 sekuntia kovempi kuin Janin ennätys. Tällä kaudella Jani on juossut 48,28, mutta olot ovat olleet alkukesästä kaikkea muuta kuin optimaaliset.

CX9A0034_loressViidan Jussi ei ole alkukaudesta paljon kilpaillut, mutta Venäjällä on edessä kova kilpailu. Raaseporissa viikko sitten syntyi kauden kärkitulos 214.

– Treeni on mennyt aika vaihtelevasti ja odottelen loppukesästä parempaa, jos kaikki menee hyvin, Jussi kertoi.

Superliigaan hän lähtee tappelemaan sen, minkä pystyy.

– Kiva lähteä kisaamaan Euroopan parhaiden kanssa, vaikka oma suorituskyky vähän jännittääkin.

 

Maria rikkoi EM-rajan ennätyksellään

Pyrintöläisten ottelijanaisten loistavat suoritukset saivat jatkoa viikonloppuna Tanskassa, kun Maria Huntington otteli kakkoseksi PM-kuvakilpailuissa ennätyksellään 5173 pistettä. Samalla rikkoontui 19-vuotiaiden EM-raja.

Pika-aidoissa Maria sivusi pienessä vastatuulessa (-0,3m/s) ennätystään ajalla 14,62.

– Aidat meni vähän alakanttiin, kun olin ollut edellisen viikonlopun kovassa kuumeessa. Se varmaan vaikutti siihen, ettei ollut ihan terävämmillään.

Korkeudessa syntyi ulkorataennätys 173, mihin Maria olikin erittäin tyytyväinen.

– Onneksi korkeus meni yli odotusten, jokainen korkeus hipomalla yli mutta silti meni 173.

Kuulaa Maria työnsi 10,72, kun ennätys on 11,00.

– Kuula oli sellainen ihan perussuoritus.

200 metriä kulki avauspäivän päätteeksi metrin vastatuuleen 26,82.

– kakkonen meni kyllä aika pahasti penkin alle, siinä tuo edellisen viikon sairastelu vaikutti varmasti aika paljon myös, mutta onneksi se ei nyt ottelua kumminkaan kaatanut.

Toisen päivän avauslaji pituus sujuikin sitten loistavasti. -2,3 m/s vastaiseenkin syntyi ennätys 563, vanha ennätys parani kahdeksan senttiä. Keihäässä tulos oli 38,37, ennätys jäi parin metrin päähän. Päätöslaji 800 metriä sujui aikaan 2.28,49, kauden paras petraantui peräti seitsemällä sekunnilla.

– Seuraavana päivänä pituus meni yläkanttiin lasketusta sarjasta, mutta sitten keihäs jäi pari metriä siitä mihin piti heittää. Onneksi päätöslaji 800 metriä meni suhteessa hyvin Sastamalan otteluun verrattuna ja pystyin juoksemaan just suunniteltuun aikaan.

– Kokonaisuudessa ihan hyvä ja ehjä ottelu, mutta varsinkin pikamatkoilla pystyn kyllä parantamaan paljon EM-kisoissa.

Teksti: tp toimitus
Kuvat: Timo Eikkula, Tuukka Erkkilä