Reetta juoksi Jyväskylässä 13,44

Pyrinnön 20-vuotias Reetta Hurske juoksi Jyväskylässä torstaina vain sadasosan päähän pika-aitojen ennätyksestään. Aika oli komea 13,44.

kuvaReetta voitti kilpailun ja jäi viime vuonna nuorten MM-kilpailuissa syntyneestä ennätyksestään vain yhden sadasosan. Jyväskylässä juostiin kaksi starttia. Jo ensimmäinen sujui hienosti 13,49, mutta toinen vielä paremmin. Takana oli juuri sopivasti +2,0 m/s myötäinen. Ida Aidanpää antoi hyvän vastuksen, hän hävisi tasan kymmenyksen Reetalle molemmissa juoksuissa. Aidanpää juoksi viime kesänä peräti 13,08, joten selvä voitto lupaa Reetalle hyvää, kunhan kesä etenee ja oikeasti lämpimät kelit koittavat.

– Aidanpää oli loistava vastus ja sain ihan tosissaan laittaa tossua toisen eteen. Molemmat juoksut olivat hyviä ja tasapainoisia eikä tapahtunut mitään kämmejä tai kompurointeja. Vaikka oli kylmä ja tuulinen sää niin sain hyvät juoksut juostua. Kyllä se vanha ennätys pian lentää romukoppaan, Reetta lupasi.

Ensimmäinen mahdollisuus siihen on jo sunnuntaina.

– Juoksen seuraavaksi sunnuntaina Lahden Eliittikisoissa. Tässä palautellaan pari päivää ja sitten uudestaan baanalle, Reetta ilakoi.

Myös 18-vuotias Jessi Landström juoksi samassa kilpailussa hienosti, hän paransi ennätystään pari kymmenystä aikaan 1420150202_203653,22. 19-vuotiaiden Eskilstunan EM-kisaraja on 14,15, joten kovin kaukana Jessi ei enää ole.

Miesten 400 metrillä Koskelan Jani otti voiton ajalla 48,96. Jani pitää hallussaan Suomen kauden kärkiaikaa 48,28, mikä syntyi toukokuussa Espoossa. Koska 400 metriä ei ole Lahden Eliittikisojen ohjelmassa, on Jani erittäin vahvoilla, kun viikonlopun jälkeen valitaan joukkue Eurooppa cupin Superliigaan Venäjälle.

Teksti: tp tiedotus