Pyrintö ryöstöretkellä Hyvinkäällä

Kovaa menestystä oli lupa odottaa 16-17-vuotiaiden SM-kisoissa, muttei aivan kahdeksaa mestaruutta. Toki  aivan jättiyllätyksestä ei voida puhua, enemmänkin täydellisestä onnistumisesta.

Jere Haapalaisen,17, tavoitteena oli kolme mestaruutta. Se tuntui äkkiseltään kovalta, muttei tilastojen valossa. Kun  vielä aikataulukin passasi, loppusaldo oli juuri kuin Jere oli laskenutkin.

Jere voitti ensin 400 m, sitten kasin ja päätöspäivänä hän sai melkeinpä tyylitellä mestariksi aidatulla ratakierroksella. Aitolahtelainen on kova kuin Teiskon peruskallio!

Antti Sainion,16,  ei tarvinnut jännittää finaaleja. Mestaruudet oli naulattu jo ennen starttia, vain vilppilähtö tai kaatuminen olisi pilannut Antin mestaruusjuhlat.

Konsta Kankainen,17, oli ensin viides seiväshypyssä tuloksella 440. Kykyjä Konstalla on  huomattavasti parempaan.

Kun seipäästä ei tullut mitalia, asia korjaantui korkojen kanssa pika-aidoissa.  Mestaruus ajalla 13,90, jolla Konsta nousee kaikkien aikojen tilastossa sijalle seitsemän.

Konsta Uutteran,16, mestaruuteen luotti koko Mutalan kyläyhteisökin. Vanha sanontaa lainaten ”hopeakin olisi ollut suuri pettymys!

Entä sitten Santeri Haapamäki,16? Kun poika komeili korkeuden tilastokärjessä, mestaruus oli melkeinpä jaettu jo ennen Hyvinkäälle lähtöä. Myös kultaa kolmiloikassa ei tullut täytenä yllätyksenä.

Sen sijaan SM-viikonvaihteen jymypaukusta vastasi Eelis Harjunmaa.  Lähes metrin ennätysparannus heti ensimmäisellä yrityksellä nosti Eeliksen hetkeksi jopa ykköseksi. Eikä sitten Santeria lukuun ottamatta muut eivät edes lähennelleet 13 metrin rajaa.

Aivan huikea loikkien  venytys!

Tytöille mitalisade oli huomattavasti maltillisempaa, mutta neljä mitalia oli  iha ok, kuten Saga Vanninen kirjoittaisi.

Sanni Lento,17, oli kolmas pituudessa ja nappasi pykälää kirkkaamman mitalin kolmiloikassa tuloksella 12,09.  Voitto taisi olla sentistä kiinni. Anni Nurminen onnistui hienosti karsinnassa, mutta finaalissa pisimmät hypyt olivat hiuksen hienosti yliastuttuja.

Vilma Väliharju,17, aitoi pronssille tasaisessa satasen aitakisassa.

Iloinen asia oli sekin, kun Iida Kujanpään,16, hyppy alkaa olla taas uomissaan. Iidan pronssitulos oli 340.

Huikeaa settiä urheilijat, hienoa työtä valmentajat!