Pyrintöläisten mainiosti alkanut yleisurheilukesä (katsaus 27.6.)

Pyrintöläisten kesän kisakausi on alkanut mallikkaasti niin junnuilla kuin aikuisillakin. Junnujen alkukesään on kuulunut Ruotsin kisareissu, perinteiset YAG-kilpailut Lahdessa ja ensimmäisen Seuracup osakilpailun voitto Hämeenlinnassa. Aikuiset ovat takoneet hyvää tulosta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Paljon uusia ennätyksiä, kilpailujen voittoja ja arvokisarajan tehneitä Pyrintöläisiä. Matkaan on mahtunut myös urheilijoiden harmittavia loukkaantumisia ja sairasteluita.

Lisäksi meidän vahvaa vapaaehtoisten joukkoa on aktivoitu ensiksi Tampereen Motonet GP -kilpailujen parissa ja nyt myöhemmin tällä viikolla alkavien aikuisyleisurheilun MM-kilpailutapahtuman järjestämisessä. Mukaan joukkoomme mahtuu vielä lisää reippaita tekijöitä!

 

 

Koronan takia muutaman vuoden tauolla on ollut junnuryhmien perinteiset ulkomaan kisareissut. Kesäkuun puolivälin tienoilla matkasi bussilastillinen Pyrintöläisiä pitkään odotetulle junnujen kisareissulle Ruotsin Göteborgiin. Reissulle oli niin paljon halukkaita lähtijöitä, että Pyrinnön paikat täytettiin yhdeksän minuuttia ilmoittautumisen avaamisen jälkeen! Ja mikä mahtava reissu taas olikaan, unohtumattomien kokemusten, uusien ystävien ja ennätysten kera.

Samaan aikaan kilpailtiin Lahdessa Youth Athletics Gamesissa. Vanhempien junnujen ikäluokkien osallistujamäärää luonnollisesti YAG:ssa rokotti Göteborgin reissun samanaikainen ajankohta. Nuorempia junnuja olikin sitten heidänkin edestä rohmuamassa mitaleita ja ennätyksiä! Ja hei YAG saapuu Tampereelle vuonna 2024! Näiden kahden reissun jälkeen kesäkuuhun mahtui vielä Hämeenlinnaan reissu ensimmäisen Seuracup osakilpailun merkeissä. Pyrinnön kilpailukykyinen joukkue voitti reilun 2000 pisteen turvin toiseksi tulleen Hämeenlinnan Tarmon!

 

Entäs mitä meidän nuorille urheilijoille ja kokeneemmille aikuisurheilijoille kuuluu? Pika-aiturimme Reetta Hurske on jatkanut hallikauden jälkeen kovaa menoaan läpi kesäkuun, hilaten kauden parhaansa aikaan 12,92. Aika alittaa elokuun EM-kisojen tulosrajan. Suomen kesä ei ole vielä tarjoillut olosuhteita ennätysaikoihin, joten niitä jäädään hetkeksi vielä odottamaan!

 

 

Ella Junnilan alkukesän riesana on ollut leirillä loukattu jalka. Junnila hyppäsi kuitenkin kesäkuun puolivälissä Turun kovatasoisessa Paavo Nurmi Gamesissa kauden parhaan tuloksensa 192, joka on hieno onnistuminen. Tulos kertoo Junnilan olevan kovassa kunnossa, kunhan jalka vain paranee täysin. Urho Kujanpää on kilpailut tiuhaan tahtiin alkukesän, mikä on tuottanut tasaisia hyviä tuloksia. Paras tulos on syntynyt Rehlingenissa käydyssä kansainvälisessä kilpailussa, jossa Kujanpää hyppäsi 560.

 

 

 

Meidän 7-ottelijoillamme Maria Huntingtonilla ja Miia Sillmanilla on ollut ikävää onnea matkassa, kun alkukautta on varjostanut pienet loukkaantumiset. Samassa lajissa kovaa tulosta takoo kuitenkin Marian ja Miian kilpasisko Saga Vanninen, joka otteli juuri viime viikonloppuna Oulun rankingkilpailussa huippupisteisiin 6193. Vannisen kilpailukauden tähtäin on uusia alle 20-vuotiaiden MM-kulta ja myöhemmin elokuussa kilpailtavat aikuisten EM-kisat.

Vannisen lisäksi mahtaviin ottelupisteisiin ovat yltäneet alkukesästä Vilma Väliharju ja Vilma Itälinna. Väliharju voitti 19-vuotiaiden PM-kultaa ennätyspisteillään 5257. Itälinna taas otteli Oulun rankingkilpailussa ennätyspisteensä 5276.

 

 

Neljä Pyrintöläistä valittiin Suomen joukkueeseen alle 18-vuotaiden EM-kisoihin, jotka kilpaillaan heinäkuun alussa Israelissa. Konsta Uuttera 800 metrille, Antti Sainio aidatulle ratakierrokselle, Santeri Haapamäki korkeuteen ja Iida Kujanpää 7-otteluun. Sainio on juossut kesäkuussa kolme kisaa, joissa jokaisessa tehnyt kiven kovat omat ennätysajat. Viimeisimpänä Sainio on kiitänyt aidatun ratakierroksen aikaan 52,01!

 

 

Kuvat Joonas Caven / Instagram cavegraphy