Sara Jokiselle mestaruus 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa

Sara Jokinen oli huima pyrintöläisyllättäjä 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa Savonlinnassa sunnuntaina. Hän voitti 200 metriä hienolla ennätyksellään 24,84.kuva 2

Ennätys parani 0,24 sekuntia, vaikka kisa juostiin -0,7 vastatuuleen.

– Juoksu tuntu tosi hyvältä ja olen tietenkin tosi iloinen voitosta ja myös ajasta, vaikka olikin vastatuulta. Tiukka kisa oli ja varsinkin loppukiri Koistisen Emman kanssa oli tosi kova. Maalikamerasta piti voittaja tarkistaa, mutta onneksi meni näin päin, Sara riemuitsi.

Selkävaivoista toipunut Urho Kujanpää nappasi seipäässä hienosti hopeaa. Tulos oli tänään 470. EM-nelonen Tomas Wecksten voitti tuloksella 510.

kuva 3– No ei paljon kisasta käteen jäänyt, se loppui ihan liian aikaisin. Enemmän lähdin täältä hakemaan. Tuuli pyri aika pahasti ja haittasi yhdessä yrityksessä 490:stä. Mutta kausi jatkuu ja paljon on hyviä kisoja edessä, huipennuksena Portugalin ECCC syyskuussa, Urho sanaili.

Heta Haapala hyppäsi pituudessa mainiosti 597, mikä riitti hopeaan. Vaasan Emma Pullola vei voiton tuloksella 608.

– Ihan OK ja nousujohteinen sarja, mutta piikki jäi tällä kertaa puuttumaan, Heta kertoi.

Landströmin Jessi nappasi hopean pika-aidoissa ajalla 14,31. Emma Koistisen voittoaika oli 14,03.kuva 1

– Finaali oli semmoinen perusjuoksu ja kova vasta- /sivutuuli teki juoksemisesta raskaan tuntuista. Aikaan en ole tyytyväinen, mutta hopeamitaliin toki kyllä, Jessi sanoi.

Huntingtonin Maria oli samassa kilpailussa hienosti pronssilla tuloksella 14,40. Hän kävi juoksemassa aidat kesken korkeushyppykilpailun. Korkeudessa Maria hyppäsi upeasti 178 parantaen ennätystään kolmella sentillä.

– Joudin kesken korkeuskisan juoksemaan aidat, niin oli pientä häslinkiä koko kisa. Mutta hyvin meni siihen nähden, ettei oikein pystynyt keskittymään kumpaankaan lajiin kunnolla. Erityisesti korkeuteen oon tosi tyytyväinen, vaikka mestaruuskaan ei ollut kaukana, Maria sanoi.

Pyrintö keräsi Savonlinnasta 35 pistettä ja oli kisojen neljänneksi paras seura.

Teksti ja kuvat: tp tiedotus