Tampere Motonet GP punavalkoisittain – Junnilalle SE

Eilen Ratinassa rikottiin ennätyksiä, niin henkilökohtaisia kuin yksi Suomen ennätyskin! Ella Junnila hyppäsi naisten korkeushypyssä kolmannella yrityksellä uuden Suomen ennätyksen, 195cm. Junnilla hyppäsi kisan  lentävällä neljällä askeleella vauhdilla. Junnilla oli hypännyt kuun puolessa välissä 194cm Paavo Nurmen stadionilla Turussa.

Miesten korkeushypyn voitti Pyrinnön Daniel Kosonen hypättyään 206. Ville Eikkula oli lajissa seitsemäs ylittäessään 194. Tulos oli Eikkulalle myös hänen kautensa paras.

Yksi kisojen odotetuimmista lajeista oli varmastikin naisten 100m aidat. Reetta Hurske on hätyytellyt Dohan MM-kisojen rajaa useasti, joten koko stadion odotti innoissaan joko tuulet suosisivat aituria. Hurske juoksi ajan 12,92, mutta matkaa vauhdittanut myötätuuli (+2,2) työnsi rajan rikkomista vielä tuonnemmaksi.

100m aitoihin osallistuivat myös Olivia Ben Khalifa ajalla 14,26 ja Miia Sillman henkilökohtaisella ennätyksellään 13,83. Sillman osallistui myös Junnilan ohella korkeushyppyyn ja ylitti kisassa 179.

Pyrinnön moniottelija ja eilisen pituushyppykisan voittaja Maria Huntington ponnisti myötätuulen avustuksella 656. Huntington hyppäsi sallituissa olosuihteissa644. Naisten pituuteen osallistuivat Pyrinnöstä myös Tiia Hakanen, Nea Lento ja Oona Hietala. Lento oli kisan viidennes tuloksella 615 ja Hietala seitsemäs hypättyään 586. Tiina Hakanen jäi ilman tulosta.

Myös Frida Hämäläinen paransi omaa henkilökohtaista ennätystään naisten 400m aidoissa ja alitti samalla neljällä sadasosalla 19-vuotiaiden EM-rajan. Hämäläinen kiisi matkan aikaan 1.00,36. Omaa suoritustaan nuori aituri kuvasi seuraavasti: “Tulin loppuun asti ja tuli uusi ennätys! Ja nyt kun tuo raja meni rikki niin ei voi olla kyllä tyytyväisempi!”

Samassa lajissa aikaansa paransi myös Kasperi Valonen, joka viiletti matkan aikaan 56,27. Myös Kasperi kommentoi suoritustaan: “Meni kyllä itseasiassa tosi hyvin, pari huonoa aidan ylitystä oli, mutta tein ennätyksen!”

Urho Kujanpää sijoittui neljänneksi miesten seiväshypyssä tuloksella 510. Tässä lajissa nähtiin uusi henkilökohtainen ennätys, kun Jami Siira ylitti 490 päätyen kisassa kahdeksanneksi.

Naisten 800metrin kisaa juostiin yhteensä kolme erää. Pyrintöä edustamassa olivat Aino Sikkinen, Kiia Keinonen ja Jemina Forss. Sikkinen juoksi C-erässä ajan 2.20,31. Jemina Forss oli B-erän kolmas ajalla 2.14, 77 ja Kiia Keinonen ylitti maaliviivan muutaman sekunnin seuratoverinsa jälkeen: 2.18,00.

Miesten 1500metrin kisaa järjestettiin kaksi erää. Julius Mäkinen juoksi A-erässä ajan 4.07,46. Myös miesten 200metrin matkaa oli useampi erä ja Pyrintöläisistä kisaan osallistuivat Aleksi Kuusinen ja Ville Aarnivala. Kuusinen juoksi C-erässä ajan 23,17, kun taas A-erään osallistunut Aarnivala lopetti kellon aikaan 21,61 ollen eränsä ja koko kisoissa viides. Kysyttäessä miten päivän suoritus sujui Aarnivala kommentoi seuraavasti: “Ihan kohtuullisesti, aika nyt ei ollut ihan sitä mitä odotettiin. Kiva oli juosta, nopea rata ja hyvä yleisö!”

Kilpailut vetivät stadionille lähes 3000 katsojaa Pyrinnön palatessa GP-kilpailujen järjestäjäksi muutaman vuoden taon jälkeen.

Seuraavat Motonet GP-kilpailut ovat 17.7 Lapinlahdella.

Motonet GP Tulokset

Teksti: tp tiedotus
Kuvat: Jani Virolainen