Pyrinnön hiihdot kilpailtiin onnistuneesti pikkupakkasessa!

Viralliset tulokset löytyvät täältä.

Naisten 5,6 kilometrin kilpailun ylivoimaiseen voittoon hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala, joka voitti reilulla puolella minuutilla Lappeen Riennon Niina Virtasen. Kakkossijasta käytiin kuitenkin kova kamppailu, jossa kolmanneksi jäi Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen. Hän jäi Virtasesta vain 1,6 sekuntia. Hakala oli varsin tyytyväinen suoritukseensa, vaikka paras terä hiihdosta tänään puuttuikin.IMG_3539

– Teknisesti parempaa hiihtoa kuin viikko sitten Vantaan Suomen Cupissa, mutta vielä vähän turhaa sähellystä. Pitää saada lisää voimaa ja rentoutta tekemiseen sekä terävyyttä voimantuottoon, Hakala analysoi suoritustaan.

Miesten 11,6 kilometrin kilpailun voitti Ilmajoen Kisailijoiden Timo Mantere kahdentoista sekunnin turvin ennen If Femmanin Rikhard Mäki-Heikkilää. Kolmanneksi lykki Jämsänkosken Ilveksen Henri Jelonen. Miesten kisa oli melko tasainen, sillä ensimmäiset kymmenen hiihtäjää mahtuivat reilun minuutin sisään. Yhteensä maaliin tulleita kilpailijoita oli miehissä 37. Myös miesten voittaja löysi kuitenkin parannettavaa suorituksestaan.

– Hiihto oli tänään hyvää, mutta vielä on parempaa luvassa. Ensi viikon SM-kisojen suhteen ei kuitenkaan ole erityisiä tavoitteita, Mantere kertoi jatkosuunnitelmistaan.

Molemmat voittajat olivat tyytyväisiä siihen, että vihdoin myös Etelä-Suomeen saadaan FIS-kisoja. Kumpikin oli ilmoittautunut kisaan ainakin osin sen takia.

20-vuotiaiden naisten voittoon hiihti olympiavoittaja Andrus Veerpalun tytär Anette. 18-vuotiaiden naisten sarjan voitti odotetusti Roosa Niemi, joka valittiinkin kuluneella viikolla edustamaan Suomea Nuorten Olympialaisiin. Pyrinnön Olli Haavisto jäi miehet 18-sarjassa neljänneksi ja harmitteli kisan jälkeen suksivalintaansa.IMG_3583

Pyrinnön hiihtojen muuttuminen kansallisista ranking-kisoista FIS-kisoihin keräsi kiitosta kilpailijoilta. Aiemmin SM-kisojenkin lähtöjärjestyksen sanelevia FIS-pisteitä kun on pitänyt kerätä alkutalvesta kaukaa Pohjois-Suomesta. Kilpailut noteerattiin myös sekä Aamulehdessä että kestävyyslajien uutisportaalissa kestavyysurheilu.fi:ssä.

Näin tärkeiden kilpailujen läpivienti oli mahdollista vain suuren talkoojoukon ansioista. Suurkiitos siis kaikille kilpailuun osallistuneille ahkerille talkoolaisillemme!