Raivio ja Vuorela FIS-hiihtojen yleisten sarjojen voittajiksi

Pyrinnön FIS-hiihdot hiihdettiin Kaupissa lauantaina 3.2.2018. Kisat olivat samalla esikisat maaliskuisille nuorten SM- ja KLL-hiihdoille ja kisapäivänä päästiinkin testaamaan monia SM-kisojen kannalta keskeisiä toimintoja.

Kilpailupäivä alkoi FIS-sarjoilla eli kova pää edellä. Naiset hiihtivät 10km ja miehet 15km. Naisten yleisen sarjan voiton vei ylivoimaisesti Ski Jyväskylän Jenni Raivio. Vantaan Hiihtoseuran Eeva Ahervo oli toinen ja Ski Jyväskylän hyvän päivän täydensi Ida Meriläinen kolmannella sijallaan. Miesten yleisen sarjan kaksi parasta olivat molemmat Jämin Jänteen oransseissa; Markus Vuorela voitti ja Aku Nikander säesti toisella sijallaan. Mikko Kuusela Vantaan Hiihtoseurasta oli kolmas ja tasatyönnöllä matkan taittanut Lasse Paakkonen Pyhäjärven Pohdista neljäs.

Nuorten tyttöjen sarjoissa ennakkosuosikit olivat odotetun vahvoja: Rebecca Ehrnrooth Espoon Hiihtoseurasta voitti N20-sarjan ja tuore pronssimitalisti nuorten pohjoismaiden mestaruushiihdoista Sara Niittyviita hallitsi N18-sarjaa. Nuorissa miehissä Lari Laine Kankaantaan Kisasta voitti M20-sarjan ja Ylistaron Kilpa-veljien Johannes Vuorela M18-sarjan.

Katso tästä FIS-sarjojen tulokset ja tästä kansallisten sarjojen. Kisaa voi myös seurata jälkikäteen testissä olleen livestream-lähetyksen kautta täältä.