XCX Tampere/KristaCup 2.2.2020

XCX Tampere järjestetään Kaupissa sunnuntaina 2.2.2020. Kilpailu on KristaCupin osakilpailu. Haastava talvi on tuonut ylimääräistä jännitystä kisajärjestelyihin, mutta kisat järjestetään edelleen hyvässä kunnossa olevalla Kaupin säilölumiladulla! Kilpailussa on sarjat 10-16-vuotiaille.

Kilpailu käydään taitoradalla, jossa on 7-10 taitoelementtiä per kilpailusuoritus. Taitoelementtejä ovat esimerkiksi tasatyöntökujat, pujottelut, kierrokset, mutkat ja hyppyri. Taitoelementtien välillä on myös normaalin vapaan hiihdon osuuksia. Kilpailussa käytetättävän radan pituus määräytyy lumiolosuhteiden mukaisesti, eikä rata ei tule täyttämään kaikilta osin XCX-kilpailusääntöjen mitoituksia.

Kisojen kilpailukutsu löytyy hiihtokalenterissa ja alustavaan kilpailuohjeeseen pääsee tutustumaan täällä!