Florianille kolmas mitali EM-kilpailuista. Simonan huippujuoksut jatkuivat. Elias ja Lotta ensikertalaisina mukana aikuisten EM-kisoissa.

Florian Howald, Matthias Kyburtz ja Daniel Hubmann

Pyrinnön Florian Howald saavutti kolmannen mitalinsa EM-kilpailuissa saavuttaen viestin hopeaa Sveitsin joukkueessa yhdessä Matthias Kyburtzin ja Daniel Hubmannin kanssa. Miesten viestissä Norja voitti kultaa ja Ranska nousi lopussa pronssille. Osallitujamaat saivat asettaa kaksi joukkuetta kilpailuun ja parempi joukkue laskettiin mukaan lopputuloksiin. Suomen kakkosjoukkue, jossa juoksivat juoksujärjestyksessä Kooveen Joni Hirvikallio ja Pyrinnön Elias Kuukka ja Aleksi Niemi, sijoittui kymmenenneksi.

Simona Aebersold

Naisten viestin voitti Sveitsi, hopeaan kiri Ruotsi ja Tanska nousi kolmanneksi vaikkakin ankkuri Maja Alm taipui huikeassa loppukirissä Ruotsin Karolin Ohlssonille. Suomen ykkösjoukkue (Sofia Haajanen, Maija Sianoja, Anna Haataja) oli hienosti kuudes vain 22 sekunnin päässä pronssista. Pyrinnön Simona Aebersold juoksi upeasti naisten viestin nopeimman osuusajan. Simona juoksi Sveitsin kakkosjoukkueessa, joka saapui maaliin toisena. Joukkuetta ei kuitenkaan laskettu mukaan lopputuloksiin, sillä tuloksiin lasketaan vain jokaisen maan paras joukkue. Pyrinnön ja Ranskan maajoukkueen Maelle Beauvir teki hyvän juoksun vaihtaen ensimmäiseltä osuudelta 3.12 kärjen (Judith Wyder) jälkeen. Ranska saavutti viestissä sijan yhdeksän..  

Elias Kuukka

EM-kilpailujen viimeisenä päivänä oli ohjelmassa pitkä matka. Pyrinnöstä oli mukana EM-kisojen ensikertalaiset Elias Kuukka ja Lotta Karhola. Miesten kilpailussa kolme parasta olivat: 1. Olav Lundanes NOR, 2. Matthias Kyburtz SUI, 3. Gernot Kerschbaumer AUT. Suomen paras Fredrik Portin saavutti sijan 16. ja toiseksi paras suomalainen oli Pyrinnön Elias Kuukka sijalla 47. Kelpo sijoitus ensikertalaiselta ja tuosta on hyvät mahdollisuudet tavoitella terävintä kärkeä lähitulevaisuudessa. Elias oli kuitenkin pettynyt ja kommentoi tuoreeltaan suoritustaan seuraavasti: “Aika tyhjä olo. Päällimmäisenä mielen valtaa pettymys. Jalat tuntuivat liian tyhjiltä alusta alkaen ja tein aivan liikaa virheitä ja kummallekin pitkälle välille otin väärän reitinvalinnan”.  

Lotta Karhola