K-TSV:n voittajat ovat Jaana Pietilä-Annala ja Teemu Oksanen

VI Keski- Tampereen Sprinttiviikko oli ennätyssuosiossa. Kaikkien edellistenkin kisojen pisteet on laskettu uudestaan, koska niihinkin on tullut/on voinut tulla muutoksia.

Naisten sarjassa kova kisa eri ikäisten kesken

Naisten sarjassa Kangasalan Jaana Pietilä-Annala, D50, nousi selvään voittoon tasaisen kovalla sarjallaan ja 136 pisteellään.

Rastikarhujen kovan naisten viestiporukan Suvi Ylikylä nappasi kakkossijan 126 pinnallaan. Suvin pisteet putosivat, koska edellisissä spekulaatioissa oli laskettu Suville uusintajuoksujensa (ns reserviaikatesti) paremmat ajat. Mutta hieno kakkossija kuitenkin.

Kolmannen sijan nappasi viime vuotinen voittaja Silja Yli-Hietanen, D15, 117 pisteellään.

Kaikissa neljässä osakisassa oli eri voittaja.

Kärki:

1. Jaana Pietilä-Annala 136 pistettä
2. Suvi Ylikylä 126
3. Silja Yli-Hietanen 117
4. Jenny Ojala 112
5. Annika Viilo 111
6. Saila Kinni 104
7. Tuula Sani 102
8. Meri Väistökoski 97
9. Hilla Pitkänen 96
10. Venla Harju 87.

Miesten sarjassa Teemu Oksanen ylivoimainen

Miesten sarjassa viimeisen osakisan voitti Itävallan maajoukkuemies Mattias Reiner todella kovalla vauhdllaan ja hallitulla suorituksellaan hienoja reitinvalintoja sisältäneella Lapinniemen radalla.

Kokonaiskisan voiton vei nuorten maajoukkueen Teemu Oksanen, H18, joka oli vakuuttavan ylivoimainen 142 pinnallaan. Teemu ei viimeiseen osakisaan edes osallistunut, koska oli nuorten maajoukkueen mukana Portugalin leirillä.

Jussi Suna, H35, piti kakkospaikkansa 127 pinnallaan. Viime vuotinen voittaja, pitkänhuiskean vauhdikas Hollolan Mikko Sani, H65, nousi pronssisijalle.

Miesten top ten:
1. Teemu Oksanen 142
2. Jussi Suna 127
3.Mikko Sani 126
4. Riku Gröhn 113
5.Sakari Koivuniemi 109
6. Mattias Reiner 95
7. Eemil Koskinen 84
8. Jasper Alajoutsi 78
9. Alvar Palmen 77
10. Matti Railimo 73.

Keski-Tampereen Sprinttiviikon hienoutta ja tasoituskertoimien osuvuutta osoittanee se, että naisten sarjassa top tenissä oli 3 pääsarjan naista, 3 ikänaista ja 4 juniorisarjalaista. Miesten sarjassa toptenissä oli 1 pääsarjan mies, 6 junioria ja 3 ikämiestä. Myös miesten sarjassa kaikissa osakisoissa oli eri voittaja.

Onnesi olkoon mitalisteilla ja kiitos kaikille osallistujille. Ensi vuonna taas!

Tämän vuotinen uutuus oli se, että joka kisassa oli eri karttalaatu. Kolmessa ekassa kisassa oli eri materiaaleista valmistettu säänkestävä kartta, jolloin erillistä karttamuovia ei tarvittu. Viimeisessä kisassa oli sitten normaali karttapaperi ja karttamuovi. Kaikki karttalaadut kestivät hyvin sprinttikäyttöä ja palautetta annettiin nettikyselyssä runsaasti. Lisää testejä tarvitaan varsinkin maastoharjoitusten puolella.