4. osakilpailun ohjeet

Keski-Tampereen Sprinttisuunnistusviikolla on mäkihypyn esikuvansa tapaan neljä osakisaa. Kisasarjassa kilpaillaan miesten ja naisten sarjoissa niin, että kilpailijoille lasketaan iän mukaan tasoituskertoimien mukaiset kilometriajat.

Yhteispisteisiin lasketaan kolme parasta kisaa kultakin kisaajalta.

Palkinnot annetaan kolmelle parhaalle kummassakin sarjassa ja voittajille komea kiertopalkinto.

4. osakilpailu su 6.1.2019 klo 11

Huom: KTSV-kisaradoilla ratkotaan myös Pyrinnön 2018 suunnistusmestaruudet

Lisäohjeet TP:n mestaruuskisaan alimpana.

Kisakeskus

Rauhaniemen uimarannan parkkipaikan vieressä, Rauhaniementie 24, Tampere

Pysäköinti

Omatoimisesti Rauhaniemen uimarannan parkkipaikat ja katujen varsilla tms.

Karttamateriaalikokeilu/testaus

Vuosi sitten V Keski-Tampereen Sprinttiviikko toimi uuden Rastilippu-palvelun pilottina.

Nyt VI Keski-Tampereen Sprinttiviikko toimii jälleen edelläkävijänä, koska kolmessa ensimmäisessä kisassa kokeilussa on säänkestävät kartat, eli karttamuovia ei tällöin tarvita.

Keski-Euroopassa säänkestävät kartat ovat yleisiä, mutta Suomessa niitä ei juurikaan ole käytetty. Niinpä    K-TSV:n eri osakisoissa käytetään eri säänkestäviä karttalaatuja, jotta niistä saadaan käytännön kokemuksia.

 • Osakisassa 1 ke 26.12.2018 Järvensivun koululla käytössä on ’Map and Quide’ -niminen säänkestävä materiaali.
 • Osakisassa 2 su 30.12.2018 Leinolan koululla käytössä on ’Pretex’-materiaali.
 • Osakisassa 3 ti 1.1.2019 Tammela/Osmonpuistossa kartat tulostetaan ’AgfaSynapsis’-materiaalille.
 • Osakisassa 4 su 6.1.2019 Rauhaniemen uimarannalla on käytössä normaali karttapaperi (jolloin tarvitaan karttamuovi – karttamuoveja on lähtöpaikalla).

Kunkin kisan jälkeen pyydetään käyttäjäpalautetta eri karttamateriaaleista. Linkki kyselyyn (joka on myös K-TSV:n etusivulla).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen mieluiten etukäteen Suunnistusliiton Rastilippu-palvelun (www.rastilippu.fi) kautta, koska se nopeuttaa maalitoimintoja.

Aikuisten maksun (8 €) voi maksaa Rastilipun kautta etukäteen. Muutoin maksut kisapaikalla käteisellä.

Kerro kisapaikan infossa syntymävuotesi tasoitusten laskemista varten. Jos olet juossut K-TSV:llä jo aikaisempina vuosina, niin riittää, että tarkistat listasta, että järjestäjillä on oikea syntymävuosi. Listaa (rekisteriä) käytetään vain Keski-Tampereen Sprinttiviikon tuloslaskentaan.

Infosta kilpailija saa karttalipukkeen, jolla saa lähtöpaikalta kartan.

Maksut

18-vuotiaat ja nuoremmat 4 €, kaikki muut 8 €, vuokraemit 3 €. Myös Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit sekä RJ-Kuntoiluseteli Oy:n Tyky-kuntoseteli sekä Luottokunnan Virikeseteli käyvät, sekä Smartum Saldo, ePassi ja Tyky-Online eli samat maksutavat kuin Tampereen Iltarasteilla. Aikuisten maksun voi maksaa Rastilipun kautta etukäteen. Muutoin maksut kisapaikalla käteisellä.

Lisäys 5.1.: Pyrinnön mestaruuskilpailuiden osallistujille tapahtuma on maksuton. Jos ehdit jo ilmoittautua ja maksaa Rastilipun kautta, saat maksun takaisin infossa. 

Lähdöt

Kisakeskuksen Infossa saat karttalipukkeen, jota vastaan saa kartan lähdössä. Lähdöt iltarastityyliin klo 11-12 Start-leimasimesta. Kartan saa lähtöhetkellä. Karttamuovia ei tarvita, koska kartta on tulostettu säänkestävälle materiaalille.

Lähtöön on matkaa 230 m.

Maasto

Asfalttia, polkuja, nurmikkoa.

Huom: kilpailijat kilpailevat omalla vastuulla taloyhtiöiden pihoissa, jalkakäytävillä ym. Varo mahdollista liukkautta.

Rastimääritteet

Rastimääritteet ovat kartassa, mutta myös irrallisia määritteitä on tarjolla lähdössä.

Matkat

 • Rata A 3,6 km, 17 rastia
 • Rata C 2,9 km, 12 rastia

Pyrinnön mestaruuskilpailuiden radat:

 • Ikä lasketaan vuoden 2018 mukaan
 • Rata TP1: 3,7 km, 18 rastia. Rataa juoksevat vain TP:n mestaruuskisaan osallistuvat H18, H/D20, H/D21, H/D35, H/D40, H/D45 ja H50.
 • Rata TP2: 3,0 km, 13 rastia: H/D12, H/D14, H/D16, D18, D50, H/D55-85.
 • Rata TP3: 1,1 km, 7 rastia. H/D 0 – 10-vuotiaille saattajalla tai ilman (rata on helppo, turvallinen ja lyhyt, mutta siimaria ei ole).

Kaikki radat (lukuun ottamatta rataa TP3) ovat vaativuudeltaan samantasoisia vaativia sprinttiratoja. Kilpailija saa valita minkä tahansa radan. Yhteiskisaa varten tuloksiin lasketaan ikätasoitukselliset kilometriajat.

Kartta

Mittakaava 1:3000. Käyräväli 2 m. Kartan koko A4.

Kartta on siis tulostettu normaalille karttapaperille eli laita kartta lähtöpaikalta saatavaan karttamuoviiin.

Noudata sprintin sääntöjä!

Sprintin kielletyt kohteet:

 • Kielletyt aidat= ’kaksoisväkäs-aidat’ => ei saa ylittää/alittaa/mennä välistä, vaikka pääsisi. Karttamerkki määrää!
 • Kielletty muuri= paksu musta viiva => ei saa mennä ylös eikä alaspäin. Karttamerkki määrää!
 • Kielletty kasvillisuus = tummanvihreä kasvillisuus => ei saa mennä, vaikka pääsisi. Karttamerkki määrää!
 • * Violetilla pystyviivoituksella (=kielletyn alueen merkillä) karttaan merkityt alueet => ei saa ylittää. 

KARTTA SIIS MÄÄRÄÄ MISTÄ SAA MENNÄ – EI SE MISTÄ PÄÄSEE TAI MISTÄ OLISI NOPEIN MENNÄ!

Ratamestarit ovat laittaneet muutamiin kohtiin keltapunaista nauhaa kielletyn matalan/harvan pensasaidan tms huomioimiseksi. 

Kilpailijan omalla vastuulla on olla varovainen teiden ylityksissä ja parkkipaikoilla – tämä on tärkeää ensisijaisesti oman mutta myös autojen ja muiden liikkujien turvallisuuden kannalta tärkeää. Myös lajin imagon takia on välttämätöntä että emme aiheuta vaaratilanteita tai häiriötä muille. Toki alueen ja pyhäpäivän takia liikenne on hyvinkin hiljaista, mutta ole varovainen!

Älä yritä oikaisemalla voittaa muutamaa sekuntia ja/tai paikata virhettä! Kyseessä on sekä lajin imago että fair play -henki. Edes Keski-Tampereen Sprinttiviikon osakisa ei ole niin tärkeä, ettei pidä huolehtia turvallisuudesta ja säännöistä!

Jalkineet

Kaikilla jalkineilla saa juosta (myös nastareilla) ja kaikilla pärjää.

Maali

Maalileimaus tapahtuu maalikyltin kohdalla, ajanotto Emitillä. Siirry maalileimauksen jälkeen tulospalveluun, joka on Infon luona.Tulokset ja tasoitukset

Online-tulokset ovat Rastilippu-palvelussa (https://www.rastilippu.fi/tulokset).

Osallistujat saavat juosta minkä tahansa radan, koska Keski-Tampereen Sprinttiviikon yhteiskisan tulokset lasketaan kilometriaikojen sekä ikä- ja sukupuolitasoitusten mukaan. Tasoitukset lasketaan vuoden 2018 iän mukaan.

Kerro infossa syntymävuotesi tasoitusten laskemista varten. Jos olet juossut K-TSV:llä jo aikaisempina vuosina, niin riittää, että tarkistat listasta, että järjestäjillä on oikea syntymävuosi. Listaa (rekisteriä) käytetään vain Keski-Tampereen Sprinttiviikon tuloslaskentaan. Sprinttiviikon yhteispisteisiin lasketaan kolme parasta pistekisaa jokaiselta kilpailijalta.

Palkinnot

Yhteispisteiden naisten ja miesten kolmelle parhaalle palkinnot. Ja lisäksi naisten ja miesten voittajille kiertopalkinto.

Lisätiedot

LISÄOHJEET PYRINNÖN MESTARUUSSARJOIHIN OSALLISTUVILLE:

 • Sarjat 0-85 -vuotiaille – sarjat viime vuoden iän mukaan.
 • Ilmoittaudu infossa omassa TP-pöydässä ja ilmoita sarjasi – myös juokseeko alle 10-v. saattajan kanssa (TP3-rata on helppo, lyhyt ja turvallinen, mutta siimaria ei ole).
 • Lisäys 5.1.: Pyrinnön mestaruuskilpailuiden osallistujille tapahtuma on maksuton. Jos ehdit jo ilmoittautua ja maksaa Rastilipun kautta, saat maksun takaisin infossa. 

Sarjat ja radat

 • 0 – 10 -vuotiaat juoksevat radan TP3. Radan pituus on 1,1 km, 7 rastia. Rata on helppo ja turvallinen.
 • H/D12, H/D14, H/D16, D18, D50 ja H/D55-85 juoksevat radan TP2 (3.0 km, 13 rastia).
 • H18, H/D20, H/D21, H/D35, H/D40, H/D45 ja H50 juoksevat radan TP1 (3,7 km, 18 rastia).
 • TP:n perinteiset mestareiden puulätkät jaetaan pe 11.1.2019 klo 17.20 Sammon keskuslukiolla jumpan alkajaisiksi. Eri ratojen tulokset julkaistaan Rastilippu.fi -palvelussa heti maaliintulon/sisäänluvun jälkeen, mutta TP:n mestaruuskisojen sarjakohtaiset tulokset julkaistaan TP:n nettisivujen keskustelupalstalla jonain päivänä ennen perjantaita. Seuraa tilannetta!