3. osakilpailun ohjeet

Keski-Tampereen Sprinttisuunnistusviikolla on mäkihypyn esikuvansa tapaan neljä osakisaa. Kisasarjassa kilpaillaan miesten ja naisten sarjoissa niin, että kilpailijoille lasketaan iän mukaan tasoituskertoimien mukaiset kilometriajat.

Yhteispisteisiin lasketaan kolme parasta kisaa kultakin kisaajalta.

Palkinnot annetaan kolmelle parhaalle kummassakin sarjassa ja voittajille komea kiertopalkinto.

3. osakilpailu ti 1.1.2019 klo 11

Kisakeskus

Tammela/Osmonpuisto, Tammelan puistokatu 12, Tampere

Pysäköinti

Omatoimisesti parkkipaikat katujen varsilla tms.

Karttamateriaalikokeilu/testaus

Vuosi sitten V Keski-Tampereen Sprinttiviikko toimi uuden Rastilippu-palvelun pilottina.

Nyt VI Keski-Tampereen Sprinttiviikko toimii jälleen edelläkävijänä, koska kolmessa ensimmäisessä kisassa kokeilussa on säänkestävät kartat, eli karttamuovia ei tällöin tarvita.

Keski-Euroopassa säänkestävät kartat ovat yleisiä, mutta Suomessa niitä ei juurikaan ole käytetty. Niinpä    K-TSV:n eri osakisoissa käytetään eri säänkestäviä karttalaatuja, jotta niistä saadaan käytännön kokemuksia.

 • Osakisassa 1 ke 26.12.2018 Järvensivun koululla käytössä on ’Map and Quide’ -niminen säänkestävä materiaali.
 • Osakisassa 2 su 30.12.2018 Leinolan koululla käytössä on ’Pretex’-materiaali.
 • Osakisassa 3 ti 1.1.2019 Tammela/Osmonpuistossa kartat tulostetaan ’AgfaSynapsis’-materiaalille.
 • Osakisassa 4 su 6.1.2019 Rauhaniemen uimarannalla on käytössä normaali karttapaperi (jolloin tarvitaan karttamuovi).

Kunkin kisan jälkeen pyydetään käyttäjäpalautetta eri karttamateriaaleista. Linkki kyselyyn (joka on myös K-TSV:n etusivulla).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen mieluiten etukäteen Suunnistusliiton Rastilippu-palvelun (www.rastilippu.fi) kautta, koska se nopeuttaa maalitoimintoja.

Aikuisten (8 €) maksun voi maksaa Rastilipun kautta etukäteen. Muutoin maksut kisapaikalla käteisellä.

Kerro kisapaikan infossa syntymävuotesi tasoitusten laskemista varten. Jos olet juossut K-TSV:llä jo aikaisempina vuosina, niin riittää, että tarkistat listasta, että järjestäjillä on oikea syntymävuosi. Listaa (rekisteriä) käytetään vain Keski-Tampereen Sprinttiviikon tuloslaskentaan.

Infosta kilpailija saa karttalipukkeen, jolla saa lähtöpaikalta kartan.

Maksut

18-vuotiaat ja nuoremmat 4 €, kaikki muut 8 €, vuokraemit 3 €. Myös Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit sekä RJ-Kuntoiluseteli Oy:n Tyky-kuntoseteli sekä Luottokunnan Virikeseteli käyvät, sekä Smartum Saldo, ePassi ja Tyky-Online eli samat maksutavat kuin Tampereen Iltarasteilla. Aikuisten maksun voi maksaa Rastilipun kautta etukäteen. Muutoin maksut kisapaikalla käteisellä.  

Lähdöt

Kisakeskuksen Infossa saat karttalipukkeen, jota vastaan saa kartan lähdössä. Lähdöt iltarastityyliin klo 11-12 Start-leimasimesta. Kartan saa lähtöhetkellä. Karttamuovia ei tarvita, koska kartta on tulostettu säänkestävälle materiaalille.

Lähtöön on matkaa 150 m.

Maasto

Asfalttia, polkuja, nurmikkoa ja hieman puistomaastoa.  

Huom: kilpailijat kilpailevat omalla vastuulla taloyhtiöiden pihoissa, jalkakäytävillä ym. Varo mahdollista liukkautta.

Rastimääritteet

Rastimääritteet ovat kartassa, mutta myös irrallisia määritteitä on tarjolla lähdössä.

Matkat

 • Rata A 3,1 km, 16 rastia
 • Rata B 3,0 km, 15 rastia
 • Rata C 2,3 km, 13 rastia

Kaikki radat ovat vaativuudeltaan samantasoisia vaativia sprinttiratoja. Kilpailija saa valita minkä tahansa radan. Yhteiskisaa varten tuloksiin lasketaan ikätasoitukselliset kilometriajat.

Kartta

Mittakaava 1:3000. Käyräväli 2 m. Kartan koko A4. Kartta on siis tulostettu sään kestävälle materiaalille eli karttamuovia ei tarvita.

Noudata sprintin sääntöjä!

Sprintin kielletyt kohteet:

 • Kielletyt aidat= ’kaksoisväkäs-aidat’ => ei saa ylittää/alittaa/mennä välistä, vaikka pääsisi. Karttamerkki määrää!
 • Kielletty muuri= paksu musta viiva => ei saa mennä ylös eikä alaspäin. Karttamerkki määrää!
 • Kielletty kasvillisuus = tummanvihreä kasvillisuus => ei saa mennä, vaikka pääsisi. Karttamerkki määrää!
 • * Violetilla pystyviivoituksella (=kielletyn alueen merkillä) karttaan merkityt alueet => ei saa ylittää. 

KARTTA SIIS MÄÄRÄÄ MISTÄ SAA MENNÄ – EI SE MISTÄ PÄÄSEE TAI MISTÄ OLISI NOPEIN MENNÄ!

Huom: Vilkkaimman kadun = Pohjolankadun ylitys on sallittua vain kahdesta ylityspaikan merkillä merkitystä kohdasta = suojatietä pitkin. OLE VAROVAINEN YLITTÄESSÄSI TIETÄ!

Kilpailijan omalla vastuulla on olla varovainen teiden ylityksissä ja parkkipaikoilla – tämä on tärkeää ensisijaisesti oman mutta myös autojen ja muiden liikkujien turvallisuuden kannalta tärkeää. Myös lajin imagon takia on välttämätöntä että emme aiheuta vaaratilanteita tai häiriötä muille. Toki pyhäpäivän takia liikenne on hyvinkin hiljaista, mutta ole varovainen!

Älä yritä oikaisemalla voittaa muutamaa sekuntia ja/tai paikata virhettä! Kyseessä on sekä lajin imago että fair play -henki. Edes Keski-Tampereen Sprinttiviikon osakisa ei ole niin tärkeä, ettei pidä huolehtia turvallisuudesta ja säännöistä!

Jalkineet

Kaikilla jalkineilla saa juosta (myös nastareilla) ja kaikilla pärjää.

Nastarit/nastalenkkarit ovat varmasti viisain ratkaisu.

Maali

Maalileimaus tapahtuu maalikyltin kohdalla, ajanotto Emitillä. Tuloksen luku tapahtuu ilmoittautumispisteessä Pyrinnön beach flagin kohdalla.

Tokassa osakisassa Leinolan koululla luentalaitteiden kanssa oli ongelmia, joka aiheutti jonoja. Pahoittelut tästä. Toivotaan, että nyt laitteet toimivat, vaikka kelistä taitaakin tulla haastava.

Tulokset ja tasoitukset

Online-tulokset ovat Rastilippu-palvelussa (https://www.rastilippu.fi/tulokset).

Osallistujat saavat juosta minkä tahansa radan, koska Keski-Tampereen Sprinttiviikon yhteiskisan tulokset lasketaan kilometriaikojen sekä ikä- ja sukupuolitasoitusten mukaan. Tasoitukset lasketaan vuoden 2018 iän mukaan.

Kerro infossa syntymävuotesi tasoitusten laskemista varten. Jos olet juossut K-TSV:llä jo aikaisempina vuosina, niin riittää, että tarkistat listasta, että järjestäjillä on oikea syntymävuosi. Listaa (rekisteriä) käytetään vain Keski-Tampereen Sprinttiviikon tuloslaskentaan. Sprinttiviikon yhteispisteisiin lasketaan kolme parasta pistekisaa jokaiselta kilpailijalta.

Palkinnot

Yhteispisteiden naisten ja miesten kolmelle parhaalle palkinnot. Ja lisäksi naisten ja miesten voittajille kiertopalkinto. Viime vuoden voittajat: Silja Yli-Hietanen ja Mikko Sani.

Lisätiedot