Kilpailuohje Kultaisen kompassi -cupin finaali

Kultainen kompassi -cupin finaali

Sunnuntai 15.9.2019 Tampere, Niihama

Tämä on alustava kilpailuohje. Lopullinen kilpailuohje on kilpailupaikalla.

Kultainen kompassi -cup on alueiden välinen joukkuekilpailu 13-14 -vuotiaille. Joukkueeseen kuuluu 4 poikaa ja 4 tyttöä. Joukkueen jäsenet suunnistavat kukin eri radan. Ratojen ohjeaika on 25-30 min. Kilpailijoiden tulee olla vuosina 2005 tai 2006 syntyneitä.

Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Toimihenkilöt

 • Kilpailun johtaja: Jarno Riikonen, p. 050 4005235, jarno.riikonen@fimnet.fi
 • Ratamestari: Jouni Mähönen
 • Tuloslaskenta: Keijo Viilo
 • Ilmoittautumisten korjaukset: Markus Lemberg, markus.lemberg@outlook.com
 • Valvoja: Marja Molin (KangSK)
 • Tuomarineuvoston pj: Arja Pajunen (OrPo)
 • Maalituomari:
 • SSL:n TA: Timo Saarinen.
 • Tiedustelut: Mikko Eskola, 0400-568693, mikkoeskola@kolumbus.fi

Ajo-ohje

Kilpailukeskuksen osoite: Luhtaankartanontie 39, Tampere

Opastuksen navigointiosoite: Niihamankatu 1, Tampere.

Pysäköinti

Kilpailukeskuksena toimii idyllinen Niihaman siirtolapuutarhan keskusalue. Pysäköinti tapahtuu siirtolapuutarhan pysäköintialueilla ja tienvarsipysäköintinä Luhtaankartanontien oikealla puolella. Noudata opasteita ja liikenteenohjaajien neuvoja. Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen on n. 0,2 – 1,2 km.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksen kartta

Kartta, rastimääritteet ja erityisohjeet

 • Uusi kartoitus: ManseMap/Anton Kuukka. Tulostekartta, 1:10 000, käyräväli 5 m, 9/2019.
 • Kartta on A4-kokoa ja on tulostettu säänkestävälle pretex-materiaalille.
 • Rastimääritteet on painettu karttoihin (ei irtomääritteitä).

Kielletyt alueet

Karttaan on merkitty kielletyt alueet.

Maasto

Maasto on tyypillistä hämäläistä metsää. Maasto on vaihtelevaa niin korkeuseroiltaan kuin maastopohjaltaan ja näkyvyydeltään. Alueella kulkee polkuja ja ulkoilureittejä. Maaston loppuosassa suunnistetaan osin siirtolapuutarha-alueella.

Kilpailun pistelasku

Finaali toteutetaan yhteislähtökilpailuna hajontaradoille, joissa on neljä ratavaihtoehtoa tytöille ja neljä pojille. Joukkueen kaikki jäsenet suunnistavat eri radan. Yhteistuloksiin huomioidaan joukkueen kolmen parhaan pojan ja kolmen parhaan tytön yhteenlaskettu pistemäärä. Pisteitä jaetaan kunkin radan sijoitusten perusteella. Ensimmäiseksi sijoittunut tuo joukkueelle 50 pistettä, toinen 40, kolmas 35, neljäs 32, viides 29, kuudes 27, seitsemäs 25, kahdeksas 24, yhdeksäs 23, kymmenes 22 jne. Finaalin voittaja on suurimman pistemäärän kerännyt aluejoukkue, joka saa haltuunsa vuodeksi Kultainen kompassi -cupin kiertopalkinnon.

Sarjat, matkat, rastien määrät, aikataulut ja viitoitukset

SarjaMatka (km)Rastien lkmLähtö (klo)Ihanne­aikaMaali (klo)

Kultainen kompassi -cupin finaali, pojat

Kansallinen keskimatka, H14-sarja

4,3-4,41210:4528’11:13

Kultainen kompassi -cupin finaali, tytöt

Kansallinen keskimatka, D14-sarja

3,9-4,01111:2028’11:49

Lähtöviitoitus 150 m sisältyy ratapituuteen. Radan loppupuolella on kilpailukeskuksen läpijuoksu eli ns varvaus, jonka viitoituksen pituus on 160 m. Viimeiseltä rastilta on 195 m loppuviitoitus. Kaikkia viitoituksia on noudatettava.

Info

Infopiste on kilpailukeskuksessa ja se avataan kilpailupäivänä klo 9.00.

Kilpailunumerot

 • Kaikki Kultainen kompassi -cupin kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa, jotka ovat mallia 1-3 (joukkueen numero 1, joukkueen 3. jäsen).
 • Kilpailunumerot ja emit-tarkistuslipukkeet jaetaan joukkueittain kirjekuoressa INFO:sta. Kuoressa ovat myös osallistuja-diplomit, joihin joukkueen johtaja kirjoittaa osallistujan nimen. Infosta on saatavana kyniä kirjoittamista varten.
 • Omat hakaneulat mukaan!

Emit-kortin numeron ja joukkueiden kokoonpanojen muutokset

Emit-kortin numeron ja joukkueen kokoonpanojen muutokset tulee ilmoittaa etukäteen sähköpostilla viimeistään pe 13.9. osoitteeseen markus.lemberg@outlook.com tai kilpailun infossa kilpailupäivänä su 15.9. viimeistään klo 9.45.

Mallirasti

 • Mallirasti on kilpailukeskuksessa.
 • Emit-kortin käyttökunnon voi testata (valo vilkkuu) mallirastin start-leimasimella.

Joukkueiden esittely

Kultainen kompassi -cupin finaalin joukkueet esitellään. Esittely alkaa klo 10.00. Joukkueet kokoontuvat esittelyä varten klo 9.50-9.55. Kokoontumispaikka on loppuviitoituksen varrella, katso layout-kartta. Joukkueet järjestäytyvät numerojärjestykseen kilpailunumeron mukaan.

Joukkueiden numerointi perustuu vuoden 2018 lopputuloksiin, kuitenkin niin, että alueen joukkueet ovat numerojärjestyksessä.

Esittelyn aikana joukkueet kävelevät yhtenäisenä muodostelmana loppuviitoitussuoran ja kuuluttaja lukee jokaisen joukkueen ja juoksijan nimen. Oman nimensä kuullessaan juoksija vilkuttaa kädellään yleisölle.

Lähtö

Lähtö tapahtuu kilpailukeskuksesta, maalin takaa. Lähtöalueelle mennään lähdön sisääntuloportin kautta, jossa tapahtuu emit-kilpailukortin nollaus. Kilpailijan tulee itse tarkistaa, että hän kilpailee sillä emit-kilpailukortilla, joka on ilmoitettu lähtöluettelossa. Väärällä kortilla kilpaileminen johtaa suorituksen hylkäämiseen.

Lähtöalueella on tyhjiä kilpailukarttoja näkyvillä. Lähtösuoralla saa verrytellä K-pisteelle asti.

Lähdön aikataulu

Pojat:

 • Klo 10.25 Avataan lähtöalueen sisääntuloportti. Portista saavat kulkea vain lähtevät kilpailijat ja toimitsijat. Portilla emit-nollaus.
 • Klo 10.37 Sisääntuloportti suljetaan.
 • Klo 10.41 Kilpailijat siirtyvät joukkuenumeronsa mukaiseen ruutuun. Lähtöruudut on merkitty. Lähtöruudussa joukkueen juoksijat ovat peräkkäin jonossa numerojärjestyksessä (esim. 1-1, 1-2, 1-3 ja 1-4).
 • Klo 10.43 Karttojen jako alkaa. Karttaa ei saa katsoa ennen lähtöhetkeä. Kartan kääntöpuolelle on merkitty kartan numero, joka on sama kuin kilpailijan numero (esim 1-4). Kartta pidetään kartan numero näkyvissä kilpailijan rintanumeron alapuolella.
 • Klo 10.45 Lähtö tapahtuu kuuluttajan toimesta.

Tytöt:

 • Klo 11.00 Avataan lähtöalueen sisääntuloportti. Portista saavat kulkea vain lähtevät kilpailijat ja toimitsijat. Portilla emit-nollaus.
 • Klo 11.12 Sisääntuloportti suljetaan.
 • Klo 11.16 Kilpailijat siirtyvät joukkuenumeronsa mukaiseen ruutuun. Lähtöruudut on merkitty. Lähtöruudussa joukkueen juoksijat ovat peräkkäin jonossa numerojärjestyksessä (esim. 1-5, 1-6, 1-7 ja 1-8).
 • Klo 11.18 Karttojen jako alkaa. Karttaa ei saa katsoa ennen lähtöhetkeä. Kartan kääntöpuolelle on merkitty kartan numero, joka on sama kuin kilpailijan numero (esim 1-5). Kartta pidetään kartan numero näkyvissä kilpailijan rintanumeron alapuolella.
 • Klo 11.20 Lähtö tapahtuu kuuluttajan toimesta.

Läpijuoksu

Kaikki kilpailijat tekevät kilpailukeskuksen läpijuoksun radan loppupuolella, eli ns. varvauksen. Yleisön pitää kannustaa heille varatulla alueella.

Viimeinen rasti

Kaikilla kilpailijoilla on sama viimeinen rasti. Rastilla on 3 leimasinta tunnuksin 100 ja RR6. Kilpailija voi leimata millä tahansa leimasimista. Viimeiseltä rastilta saadaan myös lähestymistieto.

Maali

Viimeiseltä rastilta on 195 m viitoitus maaliin. Maaliviiva on merkitty maahan viivalla ja maali-kyltillä. Sijoitus ratkeaa maaliviivalla. Maaliviivalla on maalituomari, joka tarvittaessa ratkaisee kilpailijan sijoituksen. Maaliviivalla on myös videokamera tarkastusta varten. Maaliviivan ylitettyään kilpailija jatkaa maalileimaukseen, jonne on matkaa noin 10 metriä. Kilpailijat leimaavat maalileimasimella maaliintulojärjestyksessä. Maalitoimitsijat huolehtivat, että maaliintulojärjestys säilyy maalileimaukseen asti samana.

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Kilpailukartan näyttäminen tai siitä kertominen maastoon lähteville kilpailijoille on kielletty. Kilpailunumerot palautetaan maalissa.

WC:t

WC:t ovat kilpailukeskuksen alueella 2 eri pisteessä, ks layout-kartta.

Pesu

Kilpailukeskuksessa ei ole varsinaista pesua. Uimarantaa saa käyttää omalla vastuulla, uimavalvontaa ei ole. Rannalle saa mennä vasta tyttöjen maaliintulon jälkeen.

Palkinnot

 • Kultainen kompassi -cupin finaalin voittajajoukkue palkitaan kiertopalkinnolla.
 • Kolmelle parhaalle joukkueelle on kunniapalkinnot ja mitalit.
 • Palkintojenjaon arvioitu alkamisaika on klo 12.40.
 • Palkintojen jakajana toimii suunnistuksen MM-mitalisti Venla Harju.

Ensiapu

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa.

Kahvila

Kahvilassa on tarjolla kahvilatuotteita, lettuja ja makkaraa.

Tuomarineuvosto

Tuomarineuvoston pj: Arja Pajunen (OrPo)

Tervetuloa ja tsemppiä hienoon yhteislähtökisaan ja sijataisteluun!

Tampereen Pyrintö